Essence Step Into Magic Wonderland collectie

De eerste kerstdecoratie komt binnen in de winkels, de adventskalenders worden massaal verkocht en hier en daar hoor je Mariah Carey al eens voorbijkomen. Christmas is upon us! De Essence Step Into Magic Wonderland collectie neemt je mee in een magische wereld met een betoverende atmosfeer waarin je Kerstmis voelt naderen. Met glamoureuze verpakkingen, veel felle kleuren én veel glitter ben je helemaal klaar voor The Holiday Season! Ik testte een paar producten uit deze mooie collectie en laat ze graag aan jullie zien. Kijk je mee?

Essence Step Into Magic Wonderland

Eyeshadow Palette – € 4,99

Een limited edition is niet compleet zonder een oogschaduw palette. Ook deze collectie heeft weer een heel mooi én tevens groot exemplaar. Het hele thema van deze collectie is felle kleuren, glitter en glamour en dit palette ligt helemaal in lijn met die trend.

Als ik blauwe kleuren in een palette zie ben ik altijd bang voor een slechte pigmentatie. Op een of andere manier associeer ik dit soort blauwe tinten toch sneller met kindermake-up, zeker als het gecombineerd wordt met andere felle kleurtjes. Helaas was het wel terecht want de pigmentatie van de blauwe kleuren is echt niet zo goed.

Essence Step Into Magic Wonderland

De huidskleurige tinten zijn heel mooi gepigmenteerd maar vallen op mijn huid dus minder goed op omdat het ongeveer dezelfde kleur is. Ook over de shimmery kleurtjes zoals het zilver ben ik best tevreden. Alleen dat blauw en dat paars, het ziet er echt niet mooi uit op de huid. Bummer want ik weet dat Essence zeker beter kan!

Essence Step Into Magic Wonderland

Highlight – € 3,59

Naar dit product was ik echt ontzettend benieuwd omdat het echt een uniek product is. In de pan leek deze highlighter echt puur zilver te zijn, iets wat je niet vaak tegenkomt. Niet per se iets dat ik dagelijks zou dragen maar zeker wel leuk voor een kerstfeestje. Het deed me een beetje denken aan de look die Cece Drake droeg tijdens het Ice Ball in de serie Pretty Little Liars, een look die me altijd wel is bijgebleven.

In de pan ziet het er ongelofelijk angstaanjagend uit omdat hij redelijk zilver oogt maar gelukkig valt dat op de huid nog goed mee. Hij bevat heel veel shimmers en een tikje glans, waardoor hij zeker niet al te extreem is.

Essence Step Into Magic Wonderland

Pure Glitter Lipstick – € 2,59

De highlighter mag dan niet zo extreem zijn, de Pure Glitter lipsticks zijn dat wél. Deze glitters bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk uit glitters. De collectie bevat drie kleuren: de witte/zilveren 01 Chrome Into My Life, de roze 02 Pink Dreams Are Made Of This en de paarse 03 Elfin Whispers. Bij deze lipsticks krijg je wel wat kleur maar het zijn vooral de glitters die het hem doen. Voor een goede pigmentatie hoef je deze lipsticks dus niet te kopen.

Ik vind ze zelf wel heel mooi om als liptopper te gebruiken maar op zichzelf vind ik het effect niet zo. Ik ben wel blij dat de glitters niet chunky aanvoelen zoals je bv. bij zo’n typische kinderlipstick hebt. De glitters zijn daar niet grof genoeg voor dus dat vind ik wel een enorm pluspunt!

Essence Step Into Magic Wonderland

Links: de 3 Pure Glitter lipsticks – Rechts: de Highlighter

Colour Changing Lipbalm – € 2,39

Een goede lipbalsem is echt onmisbaar tijdens het najaar. Door de gure wind gaan je lippen sneller scheuren en dat is natuurlijk zeer pijnlijk! Lipbalsem is vaak een saai product waardoor ik het al eens durf te vergeten. Met zo’n speciaal exemplaar zoals de Colour Changing Lipbalm is dat niet het geval. De leuke verpakking valt gelijk op in je make-up tasje dus je kunt er echt niet overheen kijken.

Essence Step Into Magic Wonderland

Ik vind deze Essence Step Into Magic Wonderland collectie helaas een beetje hit or miss. Ik hou wel van een stevige portie glitter maar dan moet het natuurlijk wel op een kwalitatief goede manier gebracht worden. Het oogschaduwpalette heeft echt een betere pigmentatie nodig en de kleuren spreken me ook niet echt aan.

De Pure Glitter lipsticks vind ik heel tof om mee te experimenteren maar zeker niks voor een simpele doordeweekse dag. De lipbalsem is erg fijn in gebruik, net als de highlighter die toch subtieler was als eerst gedacht.

Essence Step Into Magic Wonderland

Het is dus zeker geen verkeerde collectie maar ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht! Rond de feestdagen wil ik echt uitpakken met een stevige glitterbomb (maar wel op een classy manier) en ik heb het gevoel dat deze limited edition daarin wat tekort komt. Gelukkig staat er nog een volgende feestdagencollectie op het programma bij Essence, daar vertel ik jullie snel meer over!

De Essence Step Into Magic Wonderland collectie is verkrijgbaar van half november tot midden december.

Wat vind jij van deze collectie?

4 Comments

 1. November 19, 2017 / 10:58 am

  ik denk zelf dat ik deze collectie skip, vind de oogschaduws een beetje tegenvallen en aan highlighters heb ik nog lang geen gebrek :’)

 2. Rebecca
  November 22, 2017 / 11:29 am

  Hm nee, deze collectie is niet echt iets voor mij. Sowieso ben ik al niet zo van de kleurtjes, maar ook zie ik veel glittertjes en daar houd ik ook niet van. Ziet er wel weer allemaal heel vrolijk uit.

 3. Christine
  November 28, 2017 / 7:45 pm

  De glitter lipsticks doen me heel erg denken aan die van MAC!

 4. Angela
  June 20, 2019 / 4:08 am

  Ik vond ze mooi en zou nu graag zon rose nog willen kopen weet je waar dat kan zon rose glitter van essence

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?