Essence The Glow Must Go On (Beautylab.nl) palette

Essence is een samenwerking aangegaan met vier verschillende beautybloggers, waaronder ook met Serena van Beautylab.nl. De Blogger’s Beauty Secrets collectie bevat vier palettes en vier nagellakjes, allemaal ontworpen door de bloggers zelf. Mijn favoriet is het Essence The Glow Must Go On palette, het palette van Serena dus. Kijk je mee?

Essence The Glow Must Go On

Het Essence The Glow Must Go On palette is een enorm veelzijdig palette. Het palette bevat twee kleurtjes oogschaduw, een highlighter en in het midden een gigantische glowy bronzer. De bronzer bevat meerdere rijen waardoor je hem voor verschillende huidskleuren kunt gebruiken maar je kunt je brush ook gewoon door alle kleurtjes halen. Je kunt de bronzer ook als oogschaduw gebruiken dus je kunt echt alle kanten op met dit palette.

Essence The Glow Must Go On

Volgens Serena zelf is het palette geïnspireerd op Marrakesh in Marokko en op de cultuur. Dit zegt ze zelf: “Ik moest terugdenken aan de tijd dat ik daar was, aan de gezellige, drukke souks, de weelderige gebouwen, de rijke kleuren van het eten en de kruiden. Ik besloot mijn palette daarom te inspireren op de spice souk met al zijn exotische specerijen, geuren en kleuren.” (quote via Beautylab).

Ik zie die inspiratie en invloeden inderdaad terugkomen op het palette. Zowel de verpakking als het product zelf bevatten veel Marokkaanse invloeden dus ik vind dat Serena zeker in haar opzet geslaagd is.

Essence The Glow Must Go On

Eerste 3 kleuren links zijn los geswatcht, de 4e kleur is een mix van alle kleuren

Allereerst wil ik de práchtige bronzer (of bronzers, het is maar hoe je het bekijkt) in de kijker zetten. Qua indeling en qua kleur doet het me echt aan de Bobbi Brown Shimmer Bricks denken, alleen dan wel een pak goedkoper. Ik weet dat Serena ook dol is op dit soort producten dus ik zie wel waarom ze perse zo’n bronzer erin wou hebben. Voor mijzelf vind ik hem, zelfs de lichte kleur, veel te donker helaas. De pigmentatie is zo goed dat het voor mijn lichte huid zelfs té goed is waardoor het gelijk te intens wordt.

Door de mooie pigmentatie vind ik het wel leuk om deze kleuren als oogschaduw te gebruiken en daar zijn ze echt goed geschikt voor. Misschien moet ik ze gewoon eens proberen met een subtielere brush om het als bronzer te gebruiken eens ik wat bruiner ben maar voor nu ben ik heel blij met deze kleuren als oogschaduw.

Essence The Glow Must Go On

Dit zijn de oogschaduwkleuren en de highlighter. Ik gebruik de highlighter ook gewoon als oogschaduw dus ook dit product is lekker veelzijdig! De highlighter vind ik zeker een van de mooiste tinten uit het hele palette want WAUW die duochrome! De highlighter schijnt zowel zilver als goud op de wangen en ik vind dat echt zo fascinerend. Meestal vind je dit soort duochromes alleen maar terug bij duurdere merken en dat zo’n budgetmerk als Essence dit toch kan doen, dat vind ik echt waanzinnig. Dit product heeft dus zeker een high end feel en hopelijk brengt Essence binnenkort nog meer van dit soort kleuren uit.

Ook de oogschaduwtinten vind ik erg mooi gekozen. Je hebt Cinnamon, een warme bruine karamelkleur. Deze kun je perfect in de crease gebruiken om iedere look mee op te warmen, perfect voor in de zomer. Sandalwood is dan weer een donkerbruine kleur die eerder naar rood neigt. Deze kleuren zijn ook prima gepigmenteerd en heel fijn om mee te werken.

Essence The Glow Must Go On

De andere palettes uit deze Blogger’s Beauty Secrets collectie zijn ook prachtig maar dit Essence The Glow Must Go On is écht een toppertje. Voor slechts €4,99 krijg je een prachtige bronzer die je ook als oogschaduw kan gebruiken, twee oogschaduwtinten die je goed kunt combineren en een highlighter die eruit ziet alsof hij van een high end merk is.

Het Essence The Glow Must Go On palette is onderdeel van de Essence Blogger’s Beauty Secrets en is limited edition. Ik weet al dat dit palette enorm gewild gaat zijn dus wees er snel bij en hou de winkels van Kruidvat goed in de gaten!

Wat vind jij van dit palette?

12 Comments

 1. May 23, 2016 / 12:39 pm

  ziet er goed uit en wat een mooie swatches

 2. May 23, 2016 / 12:46 pm

  Ziet er heel erg goed uit! Ik ben erg benieuwd naar het palette!

 3. Janneke | Crafty Time
  May 23, 2016 / 1:05 pm

  Dit is echt een prachtig palette, ik hoop deze ook te bemachtigen! xx

 4. jeapiebel
  May 23, 2016 / 3:33 pm

  Ik ga het zeker in de gaten houden. Het lijkt mij een hele leuke collectie Blogger’s Beauty Secrets.

 5. May 23, 2016 / 4:40 pm

  Ziet er heel mooi uit. Hopelijk kan ik er eentje bemachtigen.

 6. May 23, 2016 / 7:17 pm

  ik vind ‘m wel mooi 😀

 7. Astrid
  May 23, 2016 / 8:45 pm

  Wat gaaf dat je het palette van Serena al kon uittesten. Ga begin juni zeker even naar de Kruidvat!

 8. May 24, 2016 / 3:47 pm

  Deze vind ik er zo leuk uitzien echt een mooi palette

 9. kristina kirjanova
  May 26, 2016 / 1:07 pm

  oeh, deze moet ik echt hebben!

 10. Alana
  May 26, 2016 / 6:39 pm

  Zeker een leuk palletje vooral de highlighter is het paradepaardje. Ik het al kunnen bemachtigen in de Kruidvat. Dus wellicht dat andere filialen het ook al hebben.

 11. Eva
  May 27, 2016 / 10:08 pm

  Mooi palette en mooie swatches!

 12. Shana
  June 2, 2016 / 10:37 am

  Wauw een hebbeding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?