web analytics

Essence Tiny Tip Liner waterproof review

De tijd dat een goede zwarte eyeliner veel geld kostte hebben we gelukkig al langer achter ons gelaten. Goede make-up en daarbij ook een goede eyeliner, dat hoeft zeker niet te duur te zijn. Zeker als je pas begint met make-up kan het wel handig zijn om te oefenen met een goedkoper exemplaar.

Daarom werd het assortiment verder aangevuld met de Essence Tiny Tip Liner waterproof. De naam verklapt het eigenlijk al: het is een waterproof eyeliner met een flinterdunne, precieze punt.

Als je dol bent op winged eyeliner of fan bent van de foxy eyes trend, dan is deze eyeliner zeker iets voor jou. In dit artikel vertel ik meer over deze betaalbare eyeliner en waarom deze niet in je beautystash mag ontbreken!

De Essence Tiny Tip Liner, wat maakt hem zo uniek?

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik word helemaal niet meer wild van de zoveelste zwarte waterproof eyeliner. Voor ik besluit om een nieuwe eyeliner te proberen moet hij toch wel iets meer te bieden hebben dan enkel zwart en/of waterproof zijn.

Dat is dan ook exact de reden waarom ik zo benieuwd was naar de Essence Tiny Tip Liner Waterproof.

Deze unieke eyeliner zou een ultrafijne punt moeten hebben, een pak dunner dan de gemiddelde zwarte eyeliner. Hierdoor zou hij perfect moeten zijn voor winged eyeliner of voor de binnenkant van je ogen aan te zetten (zoals bij de fox eyes trend).

Daarnaast is deze eyeliner ook nog eens vegan dus hij bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Hij is, net zoals alle andere producten van Essence, ook cruelty free.

De unique selling point van deze eyeliner is dus het ultrafijne kwastje. Zoals je op de foto’s kunt zien is de applicator flinterdun en loopt het ook nog eens uit in een nog dunnere punt.

Dankzij het puntje is het echt heel erg simpel om snel een fijn lijntje rond de ogen aan te brengen.

De formule van deze eyeliner is tevens ook heel erg fijn. De formule is redelijk waterig en vloeibaar maar wel meteen pikzwart als je het product aanbrengt. Hierdoor glijdt de eyeliner heel makkelijk over de ogen heen en krijg je snel een dekkende, matte lijn.

Je hoeft helemaal niet veel druk te zetten waardoor je zeer precies kunt werken. Ideaal als je nog niet zo’n held bent met winged eyeliner maar het wel graag wilt proberen!

Zowel ervaren gebruikers als totale beginners kunnen zeker goed uit de voeten met deze eyeliner, hij is heel erg foolproof.

Houdbaarheid van de eyeliner

De naam van de eyeliner verklapt het al, deze zwarte eyeliner hoort dus ook volledig waterproof zijn. Vaak beweren merken dit wel maar merk je toch na een paar uur dat het product begint te vervagen.

Bij deze Essence Tiny Tip Liner waterproof is dat gelukkig dus niet het geval. Ik gebruik hem vaak in mijn binnenste ooghoek, een plaats waar eyeliner toch snel verdwijnt. Wel, deze eyeliner blijft de hele dag perfect op z’n plek zitten!

Een hele zware regenbui overleeft deze eyeliner ook wel en zelfs tranende ogen door allergiëen krijgen deze eyeliner niet klein. Echter hoef je wel niet te hard in je ogen te wrijven want hij is wel waterproof maar niet volledig smudgeproof. Oppassen is dus de boodschap.

Als je valse wimpers aan wilt brengen, een ‘fox eye’ wilt creëren of gewoon voor een precieze winged liner wilt gaan is deze eyeliner perfect.

Dankzij de flinterdunne punt en de fijne matzwarte formule heb je helemaal niet zoveel werk, dit product doet het werk gewoon voor jou. De eyeliner is daarnaast ook nog eens goed waterproof waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eyeliner uitloopt of vervaagt.

Ik vind hem echt top en kan hem aan iedereen aanraden, zelfs als je nog maar pas begint met make-up.

Zelf eens proberen? De Essence Tiny Tip Liner waterproof kost € 2,89 en is te koop bij Boozyshop en Kruidvat.

Gebruik jij eyeliner? Zo ja, welke?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?