Essence Tiny Tip Liner waterproof review

Dat een goede zwarte eyeliner niet duur hoeft te zijn heeft budgetmerk Essence al vaker bewezen. Ze hebben een groot assortiment aan fijne eyeliners die vaak niet meer dan een paar euro kosten.

Sinds kort wordt dat assortiment ook nog eens aangevuld met de Essence Tiny Tip Liner waterproof. De naam verklapt het eigenlijk al: het is een waterproof eyeliner met een flinterdunne, precieze punt.

Als je dol bent op winged eyeliner of fan bent van de foxy eyes trend, dan is deze eyeliner zeker iets voor jou. In dit artikel vertel ik er meer over!

Wat maakt de Essence Tiny Tip Liner zo uniek?

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik word helemaal niet meer wild van de zoveelste zwarte waterproof eyeliner. Voor ik besluit om een nieuwe eyeliner te proberen moet hij toch wel iets meer te bieden hebben dan enkel zwart en/of waterproof zijn.

Dat is dan ook exact de reden waarom ik zo benieuwd was naar de nieuwste Essence Tiny Tip Liner Waterproof.

Deze nieuwe eyeliner zou een ultrafijne punt moeten hebben, een pak dunner dan de gemiddelde zwarte eyeliner. Hierdoor zou hij perfect moeten zijn voor winged eyeliner of voor de binnenkant van je ogen aan te zetten (zoals bij de fox eyes trend).

Daarnaast is deze eyeliner ook nog eens vegan dus hij bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Hij is, net zoals alle andere producten van Essence, ook cruelty free.

De unique selling point van deze eyeliner is dus het ultrafijne kwastje. Zoals je op de foto’s kunt zien is de applicator flunterdun en loopt het ook nog eens uit in een nog dunnere punt.

Dankzij het puntje is het echt heel erg simpel om snel een fijn lijntje rond de ogen aan te brengen.

De formule van deze eyeliner is tevens ook heel erg fijn. De formule is redelijk waterig en vloeibaar maar wel meteen pikzwart als je het product aanbrengt. Hierdoor glijdt de eyeliner heel makkelijk over de ogen heen en krijg je snel een dekkende, matte lijn.

Je hoeft helemaal niet veel druk te zetten waardoor je zeer precies kunt werken. Ideaal als je nog niet zo’n held bent met winged eyeliner maar het wel graag wilt proberen!

Houdbaarheid

De naam van de eyeliner verklapt het al, deze zwarte eyeliner hoort dus ook volledig waterproof zijn. Vaak beweren merken dit wel maar merk je toch na een paar uur dat het product begint te vervagen.

Bij deze Essence Tiny Tip Liner waterproof is dat gelukkig dus niet het geval. Ik gebruik hem vaak in mijn binnenste ooghoek, een plaats waar eyeliner toch snel verdwijnt. Wel, deze eyeliner blijft de hele dag perfect op z’n plek zitten!

Als je valse wimpers aan wilt brengen, een ‘fox eye’ wilt creëren of gewoon voor een precieze winged liner wilt gaan is deze eyeliner perfect.

Dankzij de flinterdunne punt en de fijne matzwarte formule heb je helemaal niet zoveel werk, dit product doet het werk gewoon voor jou. De eyeliner is daarnaast ook nog eens goed waterproof waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je eyeliner uitloopt of vervaagt. Ik vind hem echt top!

Zelf eens proberen? De Essence Tiny Tip Liner waterproof kost € 2,89 en is te koop bij Boozyshop en Kruidvat.

Gebruik jij eyeliner? Zo ja, welke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?