Essence Too Glam To Give A Damn palette

Essence heeft recent weer een grote assortimentsvernieuwing doorgevoerd. Er zat weer een heleboel leuks bij, waaronder dus ook het Essence Too Glam To Give A Damn palette. Dit palette deed me aan de Girls palettes van MAC denken dus het trok gelijk mijn aandacht. In dit artikel vertel ik er graag meer over! Kijk je mee?

Essence Too Glam To Give A Damn

Het Essence Too Glam To Give A Damn palette is een van de nieuwe Essence producten. Er zijn een aantal nieuwe palettes gelanceerd, in ieder palette vind je acht oogschaduwkleuren en een grote blush of highlighter die perfect bij deze kleuren past.

Ieder palette heeft dus zijn eigen kleurenschema, gaande van koele tinten tot zeer neutrale kleuren. Bij het Essence Too Glam To Give A Damn palette staat alles in het teken van metallic kleurtjes.

Essence Too Glam To Give A Damn

Over de vormgeving van dit palette mag je alleszins niet klagen! Het palette ziet er echt súpermooi uit en straalt gelijk luxe uit. Het doosje is van karton maar voelt heel erg stevig aan.

Er zit een handig spiegeltje in en de oogschaduwpans zijn echt op een leuke manier verdeeld. Ook valt de highlighter rechts gelijk op, aangezien deze in een extra grote pan zit. De kleuren die in dit palette zitten zijn zeer gevarieerd. Je hebt een paar matte tinten maar ook een aantal metallics en ook wat ‘normale’ shimmers.

LEES OOK: Betaalbare Halloween make-up bij Essence

Essence Too Glam To Give A Damn

Natuurlijk moet het er niet alleen mooi uitzien maar het moet liefst ook een beetje degelijk zijn van kwaliteit. Ik moet eerlijk toegeven dat het een beetje hit or miss is met dit palette. De metallic tinten in de kleine mini pans zijn kwalitatief echt heel erg goed. Ze voelen zeer zacht aan en brengen mooi aan op de huid. Na het blenden houden ze hun intensiteit ook heel erg goed.

De matte kleuren en de shimmers in de iets grotere pans vind ik persoonlijk iets minder. Deze kleuren zijn nog steeds goed gepigmenteerd maar voelen wel een stuk droger aan op de huid. Hierdoor blenden ze iets stroever en daardoor zijn ze iets moeilijker om te verwerken in een look.

Essence Too Glam To Give A Damn

Zoals je kunt zien komen dus vooral de shimmers en metallics extra goed tot hun recht op de huid. De matte kleuren zijn zeker ook niet zó slecht maar je moet er iets harder mee werken. Sowieso zou ik altijd een oogschaduwbasis aanraden met deze kleuren.

Over de highlighter ben ik trouwens wél heel erg tevreden. Je ziet het op de foto helaas niet zo heel goed maar hij is echt héél erg mooi. Hij geeft echt een prachtige gezonde glans die niet te overdreven is. Zelfs op een zeer lichte huid geeft hij echt een heel mooi resultaat. Het is niet de meest opvallende highlighter dus als je echt op zoek bent naar een opvallende wetlook is dit niet het product voor jou.

Essence Too Glam To Give A Damn

Niet iedere kleur in dit palette is even denderend maar over het algemeen ben ik best tevreden over de kwaliteit. Er zitten een aantal oogschaduws tussen die echt heel erg mooi zijn en die heel goed werken.

De matte tinten zijn helaas ietsje minder en zijn wat aan de drogere kant. Toch valt hier ook wel mee te werken mits je wat geduld hebt en je techniek eventueel een beetje aanpast. De highlighter vind ik echt prachtig op een lichte(re) huid dus daar ben ik heel blij mee!

Het Essence Too Glam To Give A Damn kost € 6,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

1 Comment

  1. September 3, 2018 / 5:27 pm

    Mooi palette, maar ik vind het pigment niet heel goed. De verpakking is wel echt leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?