Essence Vintage Rose palette

De Essence Blogger’s Beauty Secrets collectie ligt inmiddels in de rekken bij Kruidvat. Ik liet jullie eerder al het palette van Serena van Beautylab.nl zien en nu is mijn tweede favoriete palette aan de beurt. Ik heb het over het Essence Vintage Rose palette, ontworpen door Beauty Palmira. Kijk je mee?

Essence Vintage Rose

Het Essence Vintage Rose palette is een palette met oogschaduwtinten en een gelliner en dus volledig anders dan het palette van Serena, dat voornamelijk uit bronzer bestond. Met dit palette kun je alle kanten op want het bevat zowel matte als shimmery tinten en door de gelliner kun je je look gelijk afmaken.

Het palette werd bedacht en ontworpen door de Duitse Beauty Palmira, een blogger die ik voor deze collab nog niet kende. Ik heb haar blog even bezocht om wat meer uitleg over het palette te vinden. Dit is wat ze er zelf over zegt: “Oogschaduw is mijn grootste passie! En daarom koos ik voor een palette, dat elke vrouw nodig heeft voor haar perfecte oogmake-up. Eigenlijk zoiets als de „heilige graal“ waarmee je alle kleuren kunt combineren – bruintinten. Bruintinten zijn de basis voor bijna elke look, kunnen met alles gecombineerd worden, maar ook op zich worden gedragen. Samen met een mengeling van roze elementen ontstond het idee voor een romantische palette dat overdag, maar ook ‘s avonds kan worden gebruikt.

Essence Vintage Rose

Net zoals bij Serena vind ik dat er over dit palette ook goed nagedacht is. Zowel de vormgeving als de kleuren geven inderdaad een romantische uitstraling dus alvast props aan Palmira! De kleuren in dit palette zijn allemaal heel lief en speels, hierdoor zijn ze perfect geschikt voor iedere dag. De roostinten vind ik al helemaal leuk en verrassend, hierdoor is het palette toch weer net wat anders dan alle andere neutral palettes.

Je krijgt ook een heel handig kwastje bij dit palette waarmee je de oogschaduw en eyeliner mee kunt aanbrengen. De oogschaduwkant vind ik maar mweh maar het eyelinerborsteltje werkt écht heel fijn!

Essence Vintage Rose

Dit zijn de swatches uit het palette. Alle kleuren zijn zeer goed gepigmenteerd, al springen de shimmery kleuren er natuurlijk wel uit. De matte kleuren zijn iets droger en korreliger maar alsnog niet slecht, gewoon iets minder goed dan de rest. De shimmery tinten zijn boterig, heerlijk gepigmenteerd en hebben een prachtige shimmer. De eyeliner kreeg ik helaas niet goed op foto want het is een gekke mix tussen lila en bruin, terwijl hij op de foto juist zwart oogde.

Essence Vintage Rose

Het Essence Vintage Rose palette is dus mijn tweede favoriet, na het The Glow Must Go On palette. Kwalitatief goede oogschaduw, mooie kleurkeuze én een schattige verpakking. Als je dit palette nog wilt bemachtigen, wees er dan snel bij. Deze palettes zijn namelijk limited edition en gaan vrij snel! Ze kosten € 4,99 per stuk en zijn o.a. te koop bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

4 Comments

 1. thebeautyblognl
  June 6, 2016 / 7:38 am

  Ik had al een aantal reviews gelezen en hij ziet er echt leuk uit! Het lijkt mij een mooi palletje. xxx

 2. June 6, 2016 / 9:31 am

  Ziet er goed uit, al ben ik heel blij met mijn ‘The Glow Must Go On’ palette

 3. June 6, 2016 / 11:22 am

  ik heb zelf deze hele collectie geskipt, het spreekt me allemaal niet zo aan om eerlijk te zijn. het palette van Serena zou ik nog wel scoren mocht ik er toevallig tegen aan lopen, maar dat was het dan ook 🙂

 4. June 10, 2016 / 3:39 pm

  Het lijkt mij een erg mooi palette. Ik vraag mij af of je ze nog kunt kopen of dat ze allemaal uitverkocht zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?