web analytics

Essence What the Fake Mascara review

Essence is een heerlijk budgetmerk met een groot assortiment aan make-up. Een van hun meest bekendere producten is hun mascara. Ze verkopen nmaelijk heel wat verschillende en unieke mascara’s tegen een superlage prijs.

Niet iedere mascara is even goed maar daar zijn gelukkig beautyblogs voor om te testen welke écht wel goed zijn. De Essence What the Fake Mascara is een goed voorbeeld van een mascara die zijn geld meer dan waard is.

In dit artikel vertel ik dan ook graag meer over deze fijne mascara. Kijk je mee?

De Essence What the Fake Mascara is een mascara die zowel volume als lengte hoort te geven waardoor je een volledig vol effect bij je wimpers krijgt.

De mascara komt met een amandelvormige borstel waarmee je makkelijk bij alle wimperhaartjes kunt komen. Doordat het een natuurlijke borstel is geeft de mascara ook niet téveel product af waardoor je dus ook geen spinnenpootjes krijgt.

Volume verkrijg je dankzij de dikke, plakkerige formule van de mascara. Het is dus zeker geen dunne formule maar met deze mascara heb je eerder het gevoel alsof je tube al een paar maanden open is. Ik vind dit soort formules voor mijn wimpers het fijnst maar als je zelf meer van dunnere, waterige formules houdt vind je deze mascara waarschijnlijk niets.

De Essence What the Fake Mascara heeft dus een lekker dikke formule en een fijn borsteltje maar wat zorgt er dan precies voor die extra lengte? Wel, de Essence What the Fake Mascara is een, wat we in de beautywereld zo noemen, vezelmascara.

De mascara bevat allemaal ieniemienie vezeltjes die zich bij het aanbrengen vasthechten aan je wimpers. Hierdoor lijken je wimpers niet alleen langer maar worden ze ook effectief langer gemaakt.

Dit soort mascara’s zijn ideaal als je last hebt van extreem korte, stompe wimpers (zoals bij mij het geval is).

Zoals je kunt zien is er toch wel een aanzienlijk verschil. Ja, mijn wimpers zijn niet veel soeps met mascara maar dat is dus met geen enkele mascara het geval. Toch vind ik deze Essence What the Fake Mascara wel heel erg prettig omdat je toch daadwerkelijk een goed verschil ziet.

Het resultaat is niet dramatisch maar ik heb dan ook maar een laagje gebruikt. Wil je het écht va-va-voom maken heb je meerdere laagjes nodig. Gelukkig is de mascara goed op te bouwen zonder dat je last krijgt van klontertjes.

De mascara geeft een goeie krul, maakt de wimpers lang, geeft veel volume en blijft goed zitten doorheen de dag. Voor die prijs mag ik dus écht niet klagen.

Heb je van jezelf korte wimpers die wel wat extra lengte en volume kunnen gebruiken zonder dat je wimpers spinnenpoten worden? Probeer deze mascara van Essence dan zeker een keertje!

De Essence What the Fake Volumizing & Lengthening Mascara kost € 3,59 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop.

Heb jij al eens een mascara van Essence geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?