web analytics

Essence Witch Side Eyeshadow Palette review

Waarom zou je nog tussen make-up moeten kiezen als je ook twee verschillende opties kunt combineren? Het gloednieuwe Essence Witch Side Eyeshadow Palette is daar het perfecte voorbeeld van.

Dit nieuwe palette bevat een ‘goede’ en ‘slechte’ kant zodat je voor elke mood een andere make-uplook kunt creëren. Het palette ziet er in ieder geval heel erg uniek uit dus ik kon niet wachten om het te proberen.

In dit artikel ga ik het Essence Witch Side Eyeshadow Palette dan ook reviewen voor jullie!

Tijdens de laatste assortimentsvernieuwing werden een aantal nieuwe palettes gelanceerd waaronder het Essence Witch Side Eyeshadow Palette.

Een zeer uniek palette voor Essence want het is niet zo vaak dat ze paletten van dit soort grootte lanceren, meestal kiest Essence voor de ietwat kleinere palettes.

Ook werd er dit keer wat extra aandacht aan de verpakking gegeven want die is écht wel uniek geworden. Het Essence Witch Side palette heeft namelijk een holografische voorkant die verandert als je het palette beweegt.

Qua verpakking en thematisering heeft Essence zeker goed werk geleverd!

Ook de inhoud van het paletje mag er zeker wezen. Zoals je kunt zien bevat het palette een groot aantal oogschaduwkleuren, allemaal binnen een warm kleurschema.

Zo op het eerste zicht doet het palette me aan de producten van Huda Beauty denken aangezien deze een soortgelijke layout hebben.

Essence Witch Side Eyeshadow palette review glitter

Wat me ook gelijk opviel was dat het Essence Witch Side Eyeshadow Palette een aantal pressed glitters bevat. Dit zijn glitters die in een vaste vorm komen maar wel hetzelfde aanbrengen als een normale glitter.

Ook dit soort producten zie je vaak terug bij andere (duurdere) merken zoals Huda Beauty dus het is wel eens leuk om dit ook bij een goedkoper, bereikbaar merk zoals Essence terug te zien!

Gloomy – Wicked – Ritual – Talisman – Power

Potion – Spell – Supernatural – Wish – Charm

Essence Witch Side Eyeshadow swatches oogschaduw

Shadowy – Haunted – Magic – Amulet – Enchanted

Natuurlijk is de kwaliteit het allerbelangrijkste en ik denk dat jullie wel een goed idee krijgen als je de swatches bekijkt.

Zoals je kunt zien is de pigmentatie van het Essence Witch Side Eyeshadow Palette zeker niet slecht. De shimmery tinten geven goed veel pigment af en zijn zeer makkelijk in gebruik.

Met de matte tinten heb je iets meer werk. Ook deze geven goed veel pigment af maar doordat ze wat droger aanvoelen ga je iets voorzichtiger en langer moeten blenden voor het beste resultaat.

De pressed glitters kun je helaas niet zo goed zien op de swatches aangezien ik deze droog aangebracht heb. Pressed glitters zijn in essentie gewoon glitters maar dan vast i.p.v. los in een potje.

Wil je dat dit soort glitters opvallen op de huid? Dan ga je eerst een plakkerige basis zoals een paintpot of glitter glue moeten aanbrengen zodat de glitters goed vasthechten aan de huid.

Essence Witch Side Eyeshadow palette review

Het was de bedoeling dat je met dit palette twee kanten op kunt gaan: een donkere, wilde kant of juist de neutrale, brave kant. In dat opzicht heeft Essence zeer goed werk geleverd aangezien het echt een veelzijdig palette is.

De kwaliteit van sommige matte kleuren kon beter en de glitters hebben een basis nodig maar verder is het écht wel een mooi doosje geworden.

Leuk voor een alledaagse look maar ook geweldig om mee te spelen en eens goed uit te pakken! Al bij al vind ik het Essence Witch Side Eyeshadow Palette dus zeker een mooi palette.

Dit palette kost € 9,89 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van het Witch Side palette? 

3 Comments

  1. April 12, 2020 / 8:28 am

    Je verwacht van die glitters toch wel een beetje meer. Jammer, ik word er niet heel wild van!

  2. April 12, 2020 / 9:10 am

    Ik vind een tof palette qua vormgeving,,maar ik vind het lastig om er looks mee te maken

  3. April 13, 2020 / 12:02 pm

    De vormgeving ik echt heel tof, maar ik vind de kleurtjes niet echt vernieuwend. Heb er hier al genoeg van in mijn la liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?