Essence Wood You Love Me?

Valentijn loert om de hoek en daar spelen merken graag op in. Begrijpelijk want het is gewoon een heel leuke ‘feestdag’. Zelfs als je single bent want Valentijn zou om liefde moeten draaien en daar houdt van jezelf houden ook zeker bij.

Mijn vriend en ik doen nooit echt aan Valentijn dus hou ik ervan om mijzelf te belonen, dat mag zeker! En hoe kan je dat beter doen dan met zo’n leuke collectie als de Essence Wood You Love Me? collectie? In dit artikel vertel ik graag meer over deze nieuwe producten!

Essence Wood You Love Me

“Een idyllische boswandeling, zacht weer en de bleke zonnestralen die jou in prachtig licht zetten. Met de nieuwe trend edition “wood you love me?” viert essence van half januari tot half februari 2018 Valentijn in een romantisch bos. Lieflijke bosdiertjes vormen de inspiratie voor deze beautyitems die jou een prachtige look geven.”

Dat is de uitleg die Essence aan deze hele collectie geeft. Ze hadden mij al bij Valentijn, romantiek en zonnestralen maar zo gauw ik de schattige verpakkingen zag… Oh my! Ik begin mijn review dan ook graag met een van de schattigste palettes die ik ooit gezien heb in mijn leven.

Essence Wood You Love Me

Eyeshadow & Highlighter palette – € 3,59

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat ik al 9 jaar konijnen heb. Op dit moment heb ik drie schatten van dwergkonijntjes waar ik enorm gek op ben! Als ik dan een make-up product zie waar konijnen opstaan, dan word ik natuurlijk helemaal gek.

Essence Wood You Love Me

Dit schattige Essence Wood You Love Me Eyeshadow & Highlighter palette verandert telkens van tekening zodra je het beweegt. Hoe leuk is dat? Ik vind het echt een heel schattig idee en de afgebeelde konijntjes doen gelijk denken aan het voorjaar. Over de verpakking dus alleen maar lof!

Gelukkig is niet alleen de verpakking de moeite waard, ook de inhoud mag er zeker zijn. De laatste maanden was ik niet echt tevreden van de limited edition Essence palettes, helaas. Meestal was de kwaliteit zwaar ondermaats en was de kleurkeuze ook niet alles. Gelukkig hebben ze hun volledig herpakt want dit paletje mag er zeker wezen!

Essence Wood You Love Me

Binnen dit palette krijg je vijf vrij grote pans. De kleuren zijn redelijk neutraal maar er zijn ook een paar mooi groentinten om de hele lentelook volledig af te maken. De groene tinten voelen ietwat stroef maar zijn gelukkig wel goed gepigmenteerd. Alle andere kleurtjes voelen echt boterzacht aan en geven een zeer mooie kleur af op de huid!

Essence Wood You Love Me

Essence vertelt dat er vier oogschaduwkleuren en een highlighter in dit palette zitten maar ik gebruik ze eigenlijk allemaal als oogschaduw en dat bevalt me prima. Ik ben vooral tevreden over de twee rechtse kleuren want die springen er in mijn ogen echt bovenuit. De kwaliteit is voor de verandering echt super dus go Essence!

Hydrating Face Sheet Mask – € 1,99

Als je dacht dat het niet schattiger kon, dan heb je het Hydrating Face Sheet Mask nog niet gezien. Dit maskertje komt dus echt in de vorm van een konijntje, zo cute!

De werking hiervan is niet echt super en voor mijn extreem droge huid doet het niet zoveel. Toch kan ik me voorstellen dat dit wel iets leuk is om cadeau te doen of om samen met vriendinnen of familie te gebruiken. Het is eigenlijk gewoon een soort IRL Snapchat filter waar je volgens mij heel goed om kunt lachen, haha!

Smokey Eyes Duo Brush – € 2,39

Last but not least heb ik ook nog een heel speciaal kwastje om aan jullie te laten zien. Toen ik deze kwast pas zag wist ik echt niet goed wat ik moest denken!

Deze kwast heeft namelijk twee uiteindes. Het ene uiteinde is een typische pencil brush waarmee je vooral je buitenste ooghoeken mooi aan kunt zetten. Dit is namelijk ideaal om bv. zwart of donkerbruin te gebruiken om het geheel niet gelijk té donker te maken. Ook kun je zo’n pencil brush gebruiken om eyeliner mee aan te brengen of om je eyeliner te setten met zwarte oogschaduw.

Het andere uiteinde van de borstel is wel een stuk specialer. Dit stukje van de borstel is in een soort V-vorm waarmee je instant je outer V aan kunt zetten i.p.v. alles volledig donker te maken met de pencil brush. Ik heb nog nooit zoiets eerder gezien bij een ander merk dus ik vond het wel iets speciaals!

Inmiddels heb ik het al grondig uitgeprobeerd en gek genoeg werkt het écht goed. Je krijgt gelijk een mooie V die je hele ooglook instant transformeert. Moest je de randjes te scherm vinden kun je deze makkelijk uitblenden met de pencil brush aan het andere uiteinde.

Ja, ik ben echt tevreden met deze collectie! De laatste Essence collecties waren altijd een enorme hit or miss dus ik ben echt blij dat de kwaliteit hier gewoon goed is. Natuurlijk betaal je nog altijd voornamelijk voor de schattige verpakking maar hey, dat mag ook wel eens!

Het oogschaduw palette zou ik echt iedereen kunnen aanraden want voor de lage prijs is de kwaliteit echt goed. Het maskertje is wel schattig maar in mijn ogen niet echt een must-have. De Smokey Eyes brush is geen gimmick maar werkt écht heel goed, zeker het hoekige uiteinde. Ik was echt aangenaam verrast door deze collectie!

De Essence Wood You Love Me? collectie is verkrijgbaar van half januari tot half februari bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat vind jij van deze Essence Wood You Love Me collectie?

2 Comments

  1. January 16, 2018 / 6:37 am

    Hahaha, wat een schatjes! De pigmentatie van de oogschaduw valt me niet tegen. Ziet er mooi uit!

  2. January 16, 2018 / 10:51 am

    die kwast lijkt me wel wat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?