Essence Yes Eye Can palette

Toen ik de laatste keer doorheen Kruidvat wandelde kwam ik een compleet nieuwe rek tegen gevuld met nieuwe palettes van Essence. Het palette wat me gelijk opviel was het Essence Yes Eye Can palette. Dit supergrote palette is gevuld met enorm veel neutrale oogschaduwkleuren, gaande van matbruin tot glitterend koper. In dit artikel vertel ik jullie meer over dit palette!

Essence Yes Eye Can palette

Budgetmerk Essence zit tegenwoordig niet stil als het op lanceringen aankomt. Kwalitatief gaat het merk ook alleen maar vooruit dus dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!

Sinds kort hebben ze dus weer een hele resem nieuwe palettes gelanceerd, waaronder dus ook dit Essence Yes Eye Can palette. De roze verpakkingen met de gouden glitters sprong me gelijk in het oog toen ik doorheen de Kruidvat winkel wandelde. En niet alleen de buitenkant is mooi, de binnenkant is dat ook!

Essence Yes Eye Can palette

Het Essence Yes Eye Can palette bevat maar liefst 24 verschillende tinten. Op de buitenkant staat dat het om een ‘natural look eyeshadow palette’ gaat maar je kunt zoveel meer met dit palette.

Er zitten een hele hoop matte en shimmery kleuren in maar ook een aantal glitters! Deze glitters deden me gelijk sterk denken aan de glitters die in de palettes van Huda Beauty zitten.Je kunt met dit palette dus inderdaad voor een simpele en natuurlijke look gaan maar je kunt het ook lekker overdreven en smoky maken als je dat wilt.

Ik heb alle kleuren voor jullie geswatched:

Essence Yes Eye Can palette

V.l.n.r.: Say Yes – Be Glowing – Be Unique – Be A Star – Take A Risk – Have fun

Essence Yes Eye Can palette

V.l.n.r.: Do ME – Go For It – Be Happy – Do My Best – Just Do It – Do It For Love

Essence Yes Eye Can palette

V.l.n.r.: Make It Happen – Be Fabulous – Be A Legend – Cuddle Up – Go For Gold – Do It Dark

Essence Yes Eye Can palette

V.l.n.r.: Be Myself – Do Good – Be A Winner – Take It Easy – Do It Again – Go Natural

Niet verkeerd he? Ik was eerlijk gezegd echt zwaar onder de indruk! De shimmers hebben een goede pigmentatie en geven amper tot geen fallout. Zelfs de matte kleuren zijn lekker zacht, boterig en brengen heel fijn op de huid. De glitters zijn helaas wel wat aan de chunky kant maar ja, het zijn en blijven glitters natuurlijk. Als je deze voorzichtig aanbrengt met je vingers valt er echt nog wel goed mee te werken!

Essence Yes Eye Can palette

Ik vind het Essence Yes Eye Can palette écht de moeite waard. De verpakking is stevig genoeg om mee te nemen, je krijgt een mooie spiegel en 24 oogschaduwkleuren waar je enorm veel kanten mee op kan.

De kwaliteit is, zeker voor zo’n goedkoop merk, gewoon fantastisch. Natuurlijk is het niet zo langhoudend als een high end merk maar hey, voor die prijs kun je echt niets beter vinden. Je betaalt voor deze 24 kleurtjes maar € 10 bij Kruidvat. Online heb ik het paletje nog niet gespot maar in de grotere Kruidvat filialen vind je ze wel.

Wat vind jij van dit palette?

5 Comments

 1. Natascha - Beautyopinie
  December 27, 2018 / 11:05 am

  Dit is zeker niet verkeerd! Ik heb ze hier nog niet gespot maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt 🙂

 2. Bloggende Brunette
  December 27, 2018 / 5:31 pm

  Prachtige kleuren! Toffe blog (en super leuke naam) heb je!

 3. December 28, 2018 / 10:09 pm

  Wauw ziet er prachtig uit zeg, mooie swatches ook!

 4. December 29, 2018 / 11:13 am

  Wauw ik ben echt zeer onder de indruk. Natuurlijk zijn veel budget merken steeds gepigmenteerder en maakt dat ze niet perse meteen goed, maar ook naar aanleiding van wat je erover schrijft denk ik dat dit echt een prima palette is!

 5. January 3, 2019 / 11:29 pm

  Hoe goed is Essence bezig de laatste tijd? Al die mooie palettes van ze… deze ook, wat een pareltje weer. Het zijn prachtige kleuren met goede pigmentatie! En geen fall out, ideaal. Dat haat ik zó! Love dit palette, ga hem zeker aanschaffen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?