web analytics

Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara review

Als er Extreme in de naam staat, dan schept dat natuurlijk enorm grote verwachtingen. Daarom was ik zeer benieuwd naar Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara.

Deze mascara is een echt cultproduct binnen de parfumerie en veel mensen zijn er dan ook groot fan van. Ik besloot om de mascara grondig uit te testen.

Is deze mascara echt zijn geld waard? Je leest het hier!

De Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara is een van de meest populaire mascara’s bij de parfumerie. Dit heeft de mascara zeker te danken aan zijn unieke formule. Sumptuous Extreme is namelijk niet zomaar een gewone volumemascara!

Deze mascara heeft namelijk een unieke mousseformule met vezeltjes. Deze drie verschillende intens volumiserende vezels creëren een dramatisch valse-wimpereffect.

Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara borsteltje

Maar wat doen al deze verschillende vezels nu?

Wel, allereerst bevat de Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara een soort van opvullende vezels die de ruimtes tussen de wimpers gaan opvullen. Deze vezels zijn dus de reden dat de mascara voor zoveel volume kan zorgen.

Daarbuiten zitten er ook wat verlengende vezels in de mascara die voor extra veel lengte zullen zorgen.

Doordat de mascara zo’n vloeibare mousseformule heeft kun je heel makkelijk laagjes opbouwen waardoor je steeds meer vezels over elkaar aan kunt brengen.

Je kunt, als je dit zou willen, dus een zeer dramatisch effect bekomen met deze mascara.

Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara

Het resultaat van de Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara

Deze mascara geeft dus echt wel een mooi resultaat zoals je kunt zien op de foto’s hierboven.

Mijn wimpers zijn nu eenmaal niet echt fantastisch dus ja, ik kan er ook geen gigantisch lange wimpers van maken (want dat kan geen enkele mascara!). Ik kreeg bij vorige wimperswatches namelijk vaak comments dat “de mascara mijn wimpers niet lang maakte” maar je moet nu eenmaal in gedachte houden dat mijn wimpers echt heel erg kort en stomp van zichzelf zijn.

Je moet dus echt op het verschil tussen beide foto’s letten en zoals je kunt zien geeft de mascara best veel extra lengte en volume, vooral te denken aan de extra vezels die in de mascara zitten.

Het enige nadeel aan deze mascara is dat hij op zich wel wat extra krul zou mogen geven. Gelukkig is dit wel makkelijk op te lossen met een wimperkrultang.

Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara tube

Ik vind het alleszins een fantastische mascara. Hij geeft lekker veel lengte, volume en drama aan de wimpers dus op dat vlak doet hij perfect wat hij belooft. Hij had op zich wel wat extra krul mogen geven, dat vind ik bij andere high end mascara’s precies toch beter.

Ben je dus vooral op zoek naar opvallend veel volume en extra lengte? Dan ga je deze Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara vast en zeker fantastisch vinden.

De Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara is koop bij de parfumerie.

Heb jij al eens een mascara van Estee Lauder geprobeerd? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. March 2, 2020 / 3:54 pm

    Ja, een beetje krul mis ik ook wel! Hij ziet er goed uit, maar ik vind hem niet denderend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?