web analytics

Etude House Dear Darling Water Tint (Benetint dupe)

Lipstains zijn het ideale product om je lippen van een prachtige kleur te voorzien die lekker lang blijft zitten en die je weinig bij hoeft te werken.

Ze trekken als het ware in je lippen waardoor je gewoon lekker kunt blijven eten en drinken zonder je kleurtje te verliezen.

Een van mijn persoonlijke favorieten is de Etude House Dear Darling Water Tint. Deze Zuid-Koreaanse lipstain blijft óntzettend lang zitten en is in mijn ogen zelfs een dupe voor de dure Benefit Benetint.

In dit artikel vertel ik graag meer over dit unieke product. Kijk je mee?

Hoe werkt een lipstain?

De Etude House Dear Darling Water Tint is een lipstain. Een lipstain is een vloeibaar product met een opvallende kleur die in de lippen trekt.

Doordat het je lippen verkleurt en dus geen laag over de lippen legt kan het ook niet verdwijnen door wrijving. Daarom blijven je lippen lekker lang verkleurd, zelfs als je veel eet of drinkt.

Een ander voordeel van een lipstain is dat het een natuurlijke kleur aan je lippen geeft, zelfs als je voor een opvallende tint als rood kiest. Het lijkt precies alsof je net een heel kommetje kersen gegeten hebt.

Een lipstain is dus perfect als je van opvallende kleuren houdt maar het niet te opvallend wilt maken. Of als je niet van de maintenance van een (vloeibare) lipstick houdt die je constant bij moet werken.

Etude House Dear Darling Water Tint

De Etude House Dear Darling Water Tint komt in een schattige verpakking die op een nagellakpotje lijkt. Zodra je het potje opent komt er een dikke, sponsachtige applicator tevoorschijn.

De Etude House Dear Darling Water Tint is, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg waterig qua consistentie. De sponsachtige applicator zuigt het product echt op waardoor je het zeer makkelijk (en zonder morsen!) aan kunt brengen op de lippen.

Etude House Dear Darling Water Tint op de lippen

Eens je het product aanbrengt op de lippen is het nog redelijk waterig waardoor je het nog verder uit kunt blenden of kunt vervagen. Na een minuutje trekt het product volledig in de lippen en daar blijft het dan ook urenlang zitten.

De Etude House Dear Darling Water Tint blijft toch een uur of 3-4 perfect zitten, nadien slijt de lipstain op een zachte en natuurlijke manier weg.

In totaal kun je makkelijk een uur of 6 van je lipkleurtje genieten zonder dat je het hoeft bij te werken.

Etude House Dear Darling Water Tint vs Benetint

Dupe voor Benefit Benetint

Een andere bekende lipstain is Benefit Benetint. Een aantal jaar geleden was dit veruit de enigste en dus ook bestverkochte lipstain op de markt.

Het principe van de Benetint is quasi hetzelfde. Het is een vloeibaar, waterig product in een nagellakachtig potje dat je kunt gebruiken om je lippen te stainen.

Qua werking zou ik het echt wel een dupe kunnen noemen, alleen geeft de Water Tint meer kleur af.

Benefit Benetint is iets zachter waardoor hij misschien beter geschikt is voor een dagelijkse look. De Dear Darling is intenser qua kleur én blijft ook langer zitten.

Het grootste verschil bevindt zich echter in de prijs. Voor de Dear Darling Water Tint betaal je slechts € 4,30 terwijl Benetint € 20 kost. Moest je dus op zoek zijn naar een goedkoper alternatief zou ik zeker weten voor Etude House kiezen!

Etude House Dear Darling Water Tint vs Benetint

Links: Etude House – Rechts: Benefit Benetint

Ik ben echt fan van dit product. Ik ben verzot op rode lippen maar ik vind het vreselijk als ik mijn lippen bij moet werken zodra ik iets wil eten of drinken.

Deze lipstain zorgt ervoor dat je de hele dag van mooie, natuurlijke rode lippen voorzien wordt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het lelijk wegslijt. Het droogt je lippen niet uit en het is gewoon ZO gemakkelijk.

Zelf eens proberen? De Etude House Dear Darling Water Tint kost € 5,10 en is verkrijgbaar via YesStyle.

Heb jij al eens een lip stain gebruikt?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?