Etude House Moistfull Collagen Essence review

De laatste tijd ben ik groot fan van essences en dan vooral van het Etude House Moistfull Collagen Essence. Sinds ik de methode van de Zuid-Koreaanse skincare ontdekt is een essence onmisbaar geworden in mijn routine.

Een essence is een extra vochtinbrengende stap die écht een verschil kan maken. Het is een ware hydratatiebom voor de huid én het werkt ook nog ontzettend prettig.

In dit artikel vertel ik graag meer over dit geweldige product van Etude House!

Etude House Moistfull Collagen Essence

Wat is een essence?

Een essence is een soort waterig serum dat je aan moet brengen na het reinigen maar voor je verder gaat met dikkere serums en crèmes.

Het fungeert als een soort van voorbereiding op alle hydraterende huidverzorging en geeft een stevige hydratatieboost aan de huid.

Er zijn verschillende essences verkrijgbaar variëren van zeer dun en waterig tot iets dikker en plakkerig. De dunne, waterige essences zijn perfect voor mensen met een gecombineerde huid.

Meer weten? Lees dan zeker mijn artikel over de Korean skincare routine, zo weet je meteen wanneer je een essence het best kunt gebruiken.

Het Etude House Moistfull Collagen Essence

Een van mijn favoriete essences van de laatste tijd is het Etude House Moistfull Collagen Essence. Dit Zuid-Koreaanse product is ideaal als je last hebt van een vochtarme huid.

Ik heb een gecombineerde huid die snel last heeft van acné maar die wel continu tekenen van droogte vertoont. Een goede hydraterend product dat mijn huid niet verstopt is dus echt wel een must.

Met het Etude House Moistfull Collagen Essence heb ik gelukkig wel een goed productje gevonden!

Het Etude House Moistfull Collagen essence doet exact wat de naam doet vermoeden: het voegt extra vocht toe aan de huid (moistfull) en het stimuleert de aanmaak van collageen (collagen).

Hierdoor is het dus ook het ideale product als je halverwege of eind de twintig bent omdat je huid dan steeds minder collageen aan begint te maken. Een klein beetje extra anti-aging kan op die leeftijd zeker geen kwaad!

Etude House Moistfull Collagen Essence textuur

Dankzij zijn lichte formule is het product echt een plezier om aan te brengen. Het is niet zo dun en waterig als de meeste essences maar wel vloeibaar genoeg om snel in te trekken.

Doordat het ietsje dikker is dan normaal voel je wel echt dat ‘moistfull’ aspect werken. Je huid krijgt meteen na gebruik een stevige hydratatiekick en is gelijk klaar voor al je andere huidverzorgingsproducten.

Het lijkt precies alsof je huid gewoon gezonder en voller aanvoelt, zowel op korte als op langere termijn als je dit essence gebruikt.

Etude House Moistfull Collagen Essence review

Verkrijgbaarheid

Etude House is hier in Europa niet zo vlot verkrijgbaar maar gelukkig kun je dit product makkelijk online bestellen. Een van mijn favoriete webshops voor Zuid-Koreaanse skincare is YesStyle.

Via YesStyle kost het Etude House Moistfull Collagen Essence rond de € 18, wat in mijn ogen best een goede prijs is voor zo’n fijn product!

Ik zou de skincare van Etude House qua kwaliteit makkelijk kunnen vergelijken met producten uit de parfumerie, alleen zijn ze dus wel een heel stuk goedkoper.

Ben je dus nog op zoek naar een licht serum dat je huid voldoende verzorgt en herstelt zonder de huid te verstoppen? Dan moet je dit product écht eens proberen!

Heb jij al iets van Etude House geprobeerd?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?