Etude House Play Color Eyes Wine Party palette

Jullie weten inmiddels al wel dat ik groot fan ben van Koreaanse beautyproducten. Toen ik in Seoul was heb ik me dus eens flink laten gaan en dan voornamelijk bij Etude House. Etude House is een betaalbaar Koreaans merk met géweldige make-up en skincare. Het Etude House Play Color Eyes Wine Party palette stond al maanden op mijn wishlist. Ik heb het palette eindelijk in huis en ik moet zeggen: het stelt niet teleur. Daarom vertel ik er in dit artikel graag meer over!

Etude House Play Color Eyes

Etude House is een betaalbaar Zuid-Koreaans merk dat vooral bekend staat om zijn schattige verpakkingen. Ze hebben een groot assortiment aan make-up en huidverzorging. In Zuid-Korea hebben ze énorm veel winkels en zelfs de winkels zien er gewoonweg superschattig uit.

Ik ben al jaren groot fan van het merk en dan voornamelijk van hun BB Creams en maskertjes. Ik gebruik het merk zelfs al van voor het bestaan van The Pink Perfectionist dus dat is inmiddels toch al een hele tijd.

Met hun oogmake-up had ik echter nog geen ervaring. Toch begon het te kriebelen nadat ik het volgende filmpje van Pony zag, een van mijn favoriete Youtubers:

Toen ik het Etude House Play Color Eyes Wine Party palette voorbij zag komen werd ik meteen verliefd.

Het palette bevat 10 verschillende oogschaduwtinten, allemaal in de thema van wijn. Binnen dit palette mag je dus vooral diepe en zwoele roodtinten verwachten. Daarbuiten vind je ook een heleboel neutrale tinten terug zodat je met dit palette een complete look kunt maken.

Tot slot zitten er ook twee prachtige gouden glitters in dit palette. Deze zijn ideaal om als topcoat over de andere oogschaduw te gebruiken.

Etude House Play Color Eyes oogschaduw palette

Wat belangrijk is om te vermelden is dat Zuid-Koreaanse make-up echt heel anders is dan de westerse make-up die wij gewend zijn. Bij ons draait alles voornamelijk om lekker veel kleur, opvallende make-up en vooral: erg veel pigment.

Bij Zuid-Koreaanse make-up ligt dat dus net ietsje anders. Zuid-Koreaanse dames houden, zoals je in het filmpje hierboven kunt zien, eerder van kleuren die je over het gehele ooglid kunt gebruiken. Daardoor gaan ze vaak voor oogschaduw die iets minder gepigmenteerd is. Zo kun je je oogschaduw over het hele ooglid plaatsen zonder eruit te zien alsof je een blauw oog hebt.

De pigmentatie is dus doorgaans minder maar dat hoeft dus echt niet negatief te zijn. Ikzelf vind het namelijk ook wel eens fijn om lekker veel kleur te dragen zonder dat het gelijk te opvallend is.

Wat ik bedoel met een minder opvallende pigmentatie kun je goed zien op de swatches hierboven. De donkere kleuren hebben wel een fijn pigment maar de lichtere matte kleuren zijn louter bedoeld om je look natuurlijker mee te maken.

Ook zijn de glitters binnen dit palette échte glitters. Ze zijn bedoeld om als topcoat over de andere oogschaduw heen te gebruiken, niet op zichzelf. Daarom zie je ze dus ook niet zo goed terug op de swatches.

Zoals ik al zei: de Zuid-Koreaanse make-up is echt heel anders en vereist dus ook een andere werkwijze. Eens je dit wat onder de knie hebt kun je zoveel mooie (en natuurlijke) looks creëren.

Koreaanse oogschaduw palette van Etude House

Ik ben echt zó blij met het Etude House Play Color Eyes Wine Party palette en ik gebruik het meermaals per week! De pigmentatie is misschien niet wat je hier in het Westen zou verwachten van een palette maar dat hoeft ook niet. Je kunt met dit palette zoveel kanten uit: van zeer zachte make-up tot full on smokey eyes.

Ik kocht mijn palette bij de Etude House in Myeongdong (Seoul, Zuid-Korea) maar je kunt het merk bv. ook in Japan kopen of online via de webshop Yes Style. Ik heb eerder al vaker via Yes Style besteld en het is gewoon volledig betrouwbaar. Je kunt dit palette daar bestellen voor € 17,50.

Meer lezen over Etude House en Zuid-Koreaanse cosmetica? Lees dan ook deze artikels:

Heb jij al eens Zuid-Koreaanse make-up geprobeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?