Favoriete handcrèmes voor de winter

Doorheen het jaar heb ik nooit echt last van droge handen. Mijn nagelriemen kunnen wel wat extra verzorging gebruiken maar voor mijn handen is een lichte handcrème voldoende. Zodra het kouder wordt kan ik helaas niet meer spreken van makkelijke handen want mijn handen worden rood, droog, voelen pijnlijk aan en mijn nagelriemen worden al helemaal onhandelbaar. Daarom haal ik meestal meteen het grof geschut boven: de extreem voedende handcrèmes. Ik heb al jaren mijn favorieten die iedere keer weer opnieuw de klus klaren en die favorieten ga ik in dit artikel laten zien.

handcremes-1

Eucerin pH5 Handbalsem
Met deze crème cheat ik misschien een beetje aangezien het geen echte handcrème is maar juist een handbalsem. Deze pH5 van Eucerin is echt de dikste handbalsem die ik ooit al ben tegengekomen, hij is zelfs zo dik dat ik hem lastig uit de tube krijg. Dat is natuurlijk een dik minpunt maar omdat het echt wonderspul is blijf ik hem met veel plezier gebruiken. Hij is dik maar trekt snel in en brengt zelfs het leven terug in de meest droge handen. Verkrijgbaar bij de apotheek of parafarmacie.

L’Occitane Shea Butter Hand Cream
Iets tussen een vloeibare crème en een balsem in is deze Shea Butter van L’Occitane, hét cultproduct van het merk. Voor slechts € 8 heb je een tube waar je de hele winter mee doorkomt (en langer nog ook!). Hij smeert lekker uit, de verpakking is super handig om mee te nemen en het is een van de best verzorgende crèmes op de markt. Met een hele standaard geur is hij voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Verkrijgbaar bij L’Occitane.

Rituals Ginkgo’s Secret
Mijn persoonlijke favoriet en holy grail! Volgens Rituals zou dit ook een balsem moeten zijn maar daar vind ik hem net iets te vloeibaar voor. Ginkgo’s Secret ruikt HEERLIJK en de geur blijft ook nog eens de hele dag lang hangen. Trekt iets minder snel in als de rest maar is alsnog erg prettig. Deze is perfect geschikt als je gewoon droge handen hebt zonder verder enige kloven of iets dergelijks. Als je last hebt van wondjes of veel schilfers zou ik toch eerder voor Eucerin gaan. Te koop bij de Rituals filialen en sommige Ici Paris XL’s.

handcremes-2

Iedere handcrème van dit lijstje heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Voor de werking kies ik voor Eucerin, voor de verpakking L’Occitane en voor de geur die van Rituals. Ik roteer gewoon de hele winter door en kijk naar wat mijn handen op dat moment nodig hebben. Ik kan ze in ieder geval alle drie aanraden!

Heb jij nog suggesties voor een goede en voedende handcrème?

Share:

16 Comments

 1. Lonneke
  November 20, 2014 / 8:16 am

  De handcreme van Rituals is ook mijn favoriet.

 2. Mirthe
  November 20, 2014 / 9:13 am

  Die van Eucerin klinkt erg goed. Ik gebruik gewoon mijn bodybutter van de Body Shop (Brazil Nut) als handcreme, werkt prima!

  Liefs,
  Mirthe

 3. November 20, 2014 / 10:40 am

  Fijn om te lezen! Zelf gebruik ik een handcreme van Louis Widmer, of de shea butter handcreme van TBS!

 4. dresses and daisies
  November 20, 2014 / 9:53 am

  Ik gebruik zelf heel vaak die van rituals, maar dan het roze exemplaar. Echt een mega fijn product. Verder gebruik ik eentje van nuxe en OPI (avocado juices).

 5. November 20, 2014 / 10:23 am

  die handcreme van Rituals ruikt zo heerlijk!

 6. November 20, 2014 / 11:54 am

  Supergrappig zeg, ik heb deze alle drie in mijn kast staan! 😀

 7. Guusje
  November 20, 2014 / 11:53 am

  Hmm die van de rituals vind ik superfijn!

 8. beauties
  November 20, 2014 / 12:51 pm

  die van rituals heb ik ook gehad 🙂

 9. beautifulday4makeup
  November 20, 2014 / 1:55 pm

  Jammer dat die van rituals niet heel snel intrekt…

 10. November 20, 2014 / 2:35 pm

  Die van Eucerin is inderdaad zalig! Ik gebruik ook die van The Body Shop erg graag

 11. November 20, 2014 / 6:07 pm

  Die van l’Occitane zijn altijd zooo fijn!

  Liefs,
  Pauline

 12. Merel
  November 20, 2014 / 8:29 pm

  Ik vind de handcreme’s van the body shop ook heel fijn! Vooral de oude vind ik erg fijn, die met hennep vind ik erg fijn voor de winter. Heb hem vorige winter helemaal tot op het bot opgemaakt.

 13. Cheyenne
  November 20, 2014 / 8:45 pm

  Naar die van Eucerin ben ik benieuwd! Leuk artikel!

 14. Ine
  November 20, 2014 / 11:01 pm

  Veel mensen vind die L’occitane handcreme wel goed, ikzelf vind die helemaal niet fijn 🙂 Die van Eucerin wil ik al langer eens uit proberen!

 15. November 21, 2014 / 5:10 pm

  Zelf vind ik de handcrèmes van Essence eigenlijk altijd wel heel erg fijn, net zoals die van The Body Shop! 🙂
  Ook van L’Occitane heb ik al verschillende geuren geprobeerd en die met shea is echt niks voor mij! Geef mij dan maar Cherry Blossom of Almond! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?