Favorites & fails – november 2017

Het is gewoon alweer december, kun je het geloven? Ik vind het best lastig om te geloven, ook al ben ik al druk in de weer met het zetten van de kerstboom. Het dringt nog niet helemaal goed door denk ik! Wat wél doordringt zijn de leuke (en minder leuke) producten die ik de afgelopen tijd gebruikt heb. Ik heb weer een aantal fijne nieuwigheden ontdekt maar ook oudere producten weer een nieuwe kans gegeven. Andere producten hebben daarentegen genoeg kansen gehad 😉 . Als je benieuwd bent naar mijn favorites & fails van de maand november, lees dan zeker verder.

Net zoals anders wil ik het artikel positief beginnen door mijn favorieten op te noemen. Qua make-up waren er twee producten die ik bijna dagelijks gebruikt heb en dat zijn de Yves Rocher Vertige Longueur mascara en het Makeup Revolution Flawless 3 palette. De mascara van Yves Rocher is echt dé beste mascara ooit om te gebruiken op de onderste wimpers. Het borsteltje is echt ieniemienie waardoor smossen bijna onmogelijk wordt. Hij blijft ook heel goed zitten doorheen de dag, ondanks het feit dat ik tranende en gevoelige ogen heb.

Het oogschaduw palette heb ik ook bijna dagelijks gebruikt omdat de prachtige warme tinten ideaal zijn tijdens het najaar. Ik ben steeds meer into de warme koper- en roodtinten, ook doordat mijn haar nu ook rood is. Deze kleuren stonden me vroeger totaal niet en ik wist ook niet goed hoe ik ze het best kon combineren. Inmiddels ben ik er helemaal dol op dus ik ben blij dat ik het Flawless 3 palette in huis heb. Voor een volledige review kun je hier klikken.

Nog een andere nieuwe favoriet van mij is het Oui a l’Amour parfum van Yves Rocher. Echt zo’n lekkere geur, niet normaal. Als ik deze geur draag blijf ik maar aan mijzelf snuffelen, haha! Hij is echt lekker en ook nog eens heel toegankelijk. Als je meer wilt weten over deze geur, ook daarvan heb ik een review geschreven.

Bij mijn favoriete skincareproducten heb ik twee uitersten. Enerzijds heb ik het superdure 22N Cell Boosting Serum van Maria Galland, aan de andere kant heb ik dan weer een oogcrème van Kruidvat. Noem mij gek maar nu ik op de 25 af ga ben ik me steeds bewuster van huidveroudering, zeker omdat de eerste expressierimpeltjes beginnen op te duiken. Mijn mama had ook al heel vroeg last van rimpels dus je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, toch? Dit serum van Maria Galland zit boordevol anti-oxidanten die de huid weer stralend maken en huidveroudering tegengaan. Het maakt mijn huid ook echt súperzacht zonder ze te irriteren, wat vaak toch wel het geval is bij duurdere (en geparfumeerde) producten.

De Kruidvat Originals oogcrème kost slechts een paar euro maar het is echt een fijne oogcrème. Hij pakt mijn donkere kringen niet echt aan zoals een duurdere oogcrème doet maar de dehydratatie en droogtelijntjes verdwijnen wel als sneeuw voor de zon. Voor die prijs mag je zeker niet klagen!

Helaas heb ik ook weer twee fails en toevallig beide in dezelfde categorie: foundations. De eerste is de Erborian CC Cream waar blijkbaar iedereen zo laaiend enthousiast over is. Om het cru te zeggen: dit is echt een van de slechtste producten die ik ooit al gebruikt heb. Als ik deze CC Cream heel licht aanbreng heb ik al gelijk een gigantische streep. Deze crème is zó verschrikkelijk donker en oranje, echt niet ok voor een product dat belooft om zich aan iedere huidskleur aan te passen. Hij is minstens 4-5 tinten te donker voor mij en ook nog eens superoranje.

Ook de KIKO Universal Fit foundation was geen match. Hij zou zeer hydraterend moeten zijn maar daar merk ik helaas vrij weinig van. Op mijn huid komt hij juist mat en streperig over plus hij grijpt zich echt vast aan ieder droog plekje. Ook oxideert hij erg lelijk doorheen de dag en wordt hij ieder uur dat je hem draagt steeds meer oranje. Van een hydraterende foundation had ik veel meer verwacht!

Dit waren dus mijn favorites & fails van de maand november. Voornamelijk heel veel geweldige favorieten, daar word ik blij van. Ik denk dat er ook wel een aantal producten bijzitten die de volledige favorieten van 2017 zullen halen maar daarover later meer!

Wat waren jouw favorites & fails in november?

Share:

2 Comments

  1. December 1, 2017 / 10:28 am

    Vooral de oogcrème van Kruidvat ga ik goed onthouden!

  2. Christine
    December 5, 2017 / 3:14 pm

    Ik ben in love met mijn nieuwe haarproducten van Bamboo, en gebruik momenteel ook de Zoella scrub en Philosophy face scrub!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?