web analytics

Festival make-up: deze producten zijn onmisbaar

De festivalzomer komt er weer stilaan aan en dat wordt er waarschijnlijk weer eentje om nooit te vergeten. Na een lange, natte winter is het tijd om ons eens helemaal te laten gaan. Wil je helemaal glamoureus arriveren op de festivalweide maar je weet niet waar te beginnen met je festivallook? Geen zorgen!

In dit artikel zet ik de leukste festival make-up op een rijtje. Of je nu van plan bent om voor iets natuurlijker te gaan of juist volledig wilt uitpakken met alle kleuren van de regenboog inclusief een goede lading glitter, het kan allemaal.

Ik verzamelde een aantal festival make-up producten die zeker niet mogen ontbreken deze zomer. Deze make-up wil je gewoon direct proberen!

Regenboog palette

Een festival is het moment om stevig uit te pakken met een opvallende ooglook. Een regenboog palette, dat dus alle kleuren van de regenboog bevat, is daar dan ideaal voor. Zo kun je ontzettend veel verschillende looks creëren, ongeacht naar welk festival je gaat.

Zeemeerminnenblauw, Barbieroze of gewoon alle kleurtjes door elkaar: het kan allemaal!

Hier zijn alvast een aantal opties:

Glitters

Op een doordeweekse dag zal je waarschijnlijk niet zo snel naar glitters grijpen, zeker niet voor het werk of voor school. De festivals zijn dan de ideale gelegenheid om je favoriete glitters boven te halen.

Je kunt ze lokaal aanbrengen in de binnenste ooghoek voor een minder opvallend resultaat maar je kunt ze eigenlijk overal aanbrengen waar je maar wilt. Bovenop de jukbeenderen en cupidoboog, op je sleutelbeenderen of op je decolleté… Het mag stevig glitteren dit festivalseizoen!

Vind je losse glitters te vervelend om mee te werken? Kies dan voor een poeder- of crèmeproduct waarin de glitters al verwerkt zitten. Zo hoef je geen losse glitters aan te brengen en wordt de kliederboel gelijk een heel stuk minder.

Deze producten zorgen voor de juiste dosis glitter:

Graphic liner

Graphic liner is een trend waarbij je je eyeliner lekker extreem kunt maken. Je kunt kiezen voor een opvallende tint zoals turquoise, roze of oranje maar je kunt ook de vorm van je eyeliner aanpassen. Zo zien we bv. vaak terug dat mensen hun eyeliner doortrekken tot in de arcadeboog of dat je de wing van je eyeliner inkleurt met verschillende tekeningen.

Voor de festivals van 2024 zien we waarschijnlijk veel gekleurde eyeliners terug als trend. Voornamelijk neon en glitter eyeliners zullen vast en zeker populair zijn dit jaar!

Met deze producten creëer je de perfecte graphic liner:

Mermaid nagellak

Voor de lente en de zomer van 2024 laten we de dekkende, opvallende nagellak even achterwege want de “mermaidcore” nagellak is nog steeds helemaal in trend. Ook voor festivals past deze trend dus perfect!

Deze doorschijnende nagellak, liefst met een sterke glans of holografische glitter, schittert in de zon en maakt je festivallook helemaal af.

Je kunt zelf nog een stapje verder gaan en je nagels nog verder bewerken met nog een extra glittertopcoat of zelfs steentjes aanbrengen voor een extra feestelijke look.

Deze nagellakjes zijn ideaal voor een festival:

  • Sally Hansen Unicorn Top coat (te koop bij Bol.com)
  • Sally Hansen InstaDri nagellak in ‘Glos-Sea’ (te koop bij Bol.com)
  • Essie nagellak in Ethereal Escape (te koop bij Boozyshop)

Setting spray

Er is niets irritanter dan veel tijd spenderen aan een perfecte make-up look om later tot de conclusie te komen dat de helft van je make-up verdwenen is.

Een goede setting (of fixing) spray kan je hierbij helpen! Zo’n spray legt een onzichtbare barrière rond je make-up waardoor deze de hele dag keurig op z’n plek blijft.

Zeker als je van plan bent om hele dagen in de warme zon te spenderen en veel te dansen zal je make-up veel sneller verdwijnen als je deze niet goed genoeg fixeert. Zorg er dus ook altijd voor dat je je make-up afwerkt met een geschikte setting spray.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?