First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

Een goede gezichtsmake-up staat of valt met een primer die perfect bij je huid past. Met mijn droge en gevoelige huid is het dragen van primer en foundation nooit echt een groot succes. Daarom was ik al langere tijd op zoek naar een fijne hydraterende primer. Bij de Sephora in Amerika botste ik op de First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer, die hier gelukkig ook goed verkrijgbaar is. In dit artikel vertel ik jullie alles over dit product!

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

De First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer en mijn huid

Long story short: mijn huid is zo droog dat het bijna onmogelijk wordt om foundation te dragen. Mijn huid gaat van alle kanten schilferen, foundation trekt in de droogtelijntjes én het gaat ook heel erg oxideren en van kleur veranderen. Zelfs foundations voor de meest droge huidjes hebben helaas weinig effect bij mij.

Na een tijdje viel het me op dat het waarschijnlijk niet zo zeer aan mijn foundation maar aan mijn primer lag. Ik besloot dus om op missie te gaan om een goede primer te vinden.Tijdens mijn vakantie in Orlando besloot ik om langs Sephora te gaan. Ik vroeg raad aan de make-up artist ter plaatse en zij kon mij de First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer aanraden.

Deze primer is eigenlijk een primer én moisturizer ineen. Als je een normale tot vettere huid hebt kun je hem dus ook perfect als enige moisturizer gebruiken. Als je een droge huid hebt is het dus vooral een zeer verzorgende primer.

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

Hoe werkt de First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer?

De First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer is een echte multitasker. Het product bevat kokoswater en nog een heleboel andere superfoods die je huid dus ook goed verzorgen. Door de toegevoegde microparels krijg je ook een hele gezonde glow, iets wat zeer belangrijk is bij een droge huid.

Doordat het product dus volledig vrij is van alcohol, parfum, minerale oliën, parabenen en sulfaten is hij dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Het toegevoegde kokoswater gaat de gevoelige huid ook nog eens goed kalmeren dus het is echt een goed product als je hier last van hebt!

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

Mijn mening

Ik heb de primer nu dus al een tijdje in huis en heb hem bijna dagelijks gebruikt. Zowel op vakantie als hier thuis heb ik hem gebruikt en in beide situaties werkte hij echt heel erg goed.

Hij voelt echt heel erg licht maar toch verzorgend aan, een zeer zeldzame combinatie. Als je hem eerst uit de tube haalt voelt hij wat dik en plakkerig maar dat gevoel verdwijnt dus volledig zodra het ingewerkt is in de huid. Hij geeft een licht soft focus effect waardoor de huid mooi geblurred wordt. Het is niet zo porefilling als een siliconen primer (zoals die van Gosh) maar het effect mag er zeker zijn. Mijn huid voelt alleszins veel zachter aan na gebruik!

Na het aanbrengen van de foundation ziet mijn huid er nog steeds goed uit. Ik was eerst bang dat de foundation zou gaan rullen over zo’n hydraterende primer maar dat is gelukkig niet het geval.

De foundation blijft met deze primer ook veel langer én mooier zitten. Hij kruipt niet meer zo sterk in de lijntjes én oxideert ook niet meer doorheen de dag!

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

Conclusie

Zou dit een nieuwe holy grail kunnen worden? Ik denk wel dat er potentieel in zit! Ik heb nog nooit echt een primer gehad waar ik zó tevreden van was dus ik ben echt wel benieuwd. Tot nu toe doet dit product echt alles wat ik ervan verwacht en gehoopt had dus so far so good. Hij is trouwens ook volledig vegan en cruelty free dus dat is ook nog eens mooi meegenomen!

De First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer kost € 27,45 en is te koop bij Lookfantastic Nederland.

Wat is jouw favoriete primer?

1 Comment

  1. April 4, 2018 / 11:00 pm

    Ik heb hier al eens een moisturizer en face wash van gehad en vond die echt super, wist niet dat ze ook een primer hadden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?