web analytics

First Aid Beauty Ultra Repair Cream

Soms zijn er van die momenten waarop je huid het echt even niet meer weet. Schilfertjes, rode vlekjes, pijnlijke uitslag, … Op zo’n moment is het een goed idee om voor een goede crème te gaan die de huid herstelt zonder ze verder te irriteren. Een goed voorbeeld hiervan is de First Aid Beauty Ultra Repair Cream. Deze crème is namelijk ideaal om de probleemhuid snel aan te pakken. In dit artikel vertel ik er graag meer over!

First Aid Beauty Ultra Repair Cream

Wat is de First Aid Beauty Ultra Repair Cream? 

First Aid Beauty is een merk dat wil optreden als “eerste hulp bij beautyproblemen”, zoals de naam al doet vermoeden. Ze hebben een vrij groot assortiment met producten die ook goed verdragen worden door een gevoelige huid.

Ik leerde het merk eerst kennen via de First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer. Dit is een hydraterende primer die speciaal ontwikkeld werd voor de droge/gevoelige huid. Ik kocht deze primer bij Sephora in Amerika een tijdje geleden en sindsdien gebruik ik geen andere primer meer.

Deze primer is een van de bestverkochte producten van First Aid Beauty, net zoals de First Aid Beauty Ultra Repair Cream. Ik was dus ook zeer benieuwd geworden naar dit product!

Hoe werkt de First Aid Beauty Ultra Repair Cream? 

De First Aid Beauty Ultra Repair Cream is een crème die je huid zou moeten helpen als ze echt in nood verkeert. Het zou de droge en trekkerige huid meteen moeten verlichten en rode pijnlijke plekken moeten verhelpen. Je mag deze crème zowel op je lichaam als je gezicht gebruiken.

De crème is volledig vrij van irriterende stoffen zoals alcohol, parfum, noten, soja, minerale oliën, parabenen, sulfaten en ftalaten. Als je dus vaak last hebt van allergische reacties zit je normaal gezien wel goed bij deze crème. Dat is dan ook de reden waarom ik deze zo graag wou proberen. Ik struggle namelijk nogal vaak met (contact)eczeem en allergische reacties.

Wel, bij de First Aid Beauty Ultra Repair Cream heb ik daar dus helemaal geen last van gelukkig!

First Aid Beauty Ultra Repair Cream

Mijn persoonlijke ervaring

De crème zou ideaal moeten zijn om tijdens de koude wintermaanden te gebruiken maar ik vind hem nu ook heel erg prettig! Zeker als je huid snel reageert op invloeden van buitenaf of als je snel last hebt van eczeem.

Ik ben op dit moment bezig met een stevige acné behandeling en dat heeft een serieuze impact op mijn huid. Mijn huid is nóg droger dan normaal en ook eczeem komt er steeds vaker door.

Ik mag dus zeker niets smeren dat de uitslag, de acné of de eczeem kan verergeren maar ik wil wel dat mijn huid weer comfortabel aanvoelt. Op zo’n momenten komt zo’n crème als de First Aid Beauty Ultra Repair Cream helemaal goed van pas.

De crème is ietwat aan de vettige kant maar trekt gelukkig wel heel snel in en voelt niet plakkerig aan. Ik heb niet de indruk dat het mijn poriën verstopt, ondanks het feit dat het een ietwat dikkere crème is. Het heeft mijn acné alleszins nog niet verergert maar mijn gezichtshuid wel het nodige comfort gegeven.

Conclusie

Voor mij is de First Aid Beauty Ultra Repair Cream alleszins een geslaagd product. Net zoals de primer maakt het mijn huid niet gevoeliger en heb ik echt het gevoel alsof ik een zeer doeltreffend producten in handen heb.

De producten van First Aid Beauty zijn o.a. verkrijgbaar bij LookFantastic Nederland en Cosmania Nederland. Beide webshops verzenden gelukkig ook naar België! Voor deze Ultra Repair Cream betaal je gemiddeld tussen de 12 en 15 euro.

Heb jij soms nood aan dit soort producten? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?