Foolproof + langhoudende foundation combo

Soms heb je van die momenten waarop je foundation gewoon lang moet blijven zitten. Een leuk event, een tof feestje, date, … Noem maar op. Ik ben ondertussen de master in het lang dragen van foundation. Toen ik met Club Brugge naar Birmingham ben geweest heeft m’n foundation het werkelijk over de 24 uur volgehouden. Zolang moet je je foundation natuurlijk niet dragen maar als je wel een foolproof combinatie wilt waarmee het een uurtje of 10 houdt, lees dan zeker verder.

langhoudende-foundation-1

Door de  jaren heen zijn mijn combinaties serieus veranderd. Die 24 uur waarover ik in de intro sprak was een combinatie die ik nu niet meer gebruik maar ik zal ze wel  even delen. Eerst gebruikte ik de primer van Gosh, hierover gebruikte ik nóg een primer (Benefit That Gal) en daarover gebruikte ik de Revlon Colorstay.

De key is in mijn ogen het dubbele primen in combinatie met een langhoudende foundation. Eerst gebruik je een primer die je foundation langer laat zitten en daarover gebruik je er nog een met een ander doel. Dit kan een porefiller zijn, een primer die ook highlight (zoals Benefit That Gal deed) of bv. een matterende primer. Liefst ook nog afwerken met een transparante poeder maar poeder is poeder in mijn ogen en ik merk niet zoveel verschil.

langhoudende-foundation-3

De combinatie die ik op dit moment gebruik heeft als basis ook weer de Gosh primer. Gewoon verkrijgbaar bij de drogist en als je hem 1+1 gratis koopt is hij ook nog goed betaalbaar. Mijn nieuwste favoriete primer om hierover te gebruiken is de Catrice Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base. Deze breng ik alleen op m’n T-zone aan en op de grove poriën langs mijn neus. Je hebt dus de Gosh primer die de foundation langer houdbaar maakt en de Catrice primer die de talgproductie tegenhoudt en waardoor je foundation niet gaat glijden.

Mijn favoriete langhoudende foundation op dit moment is zeker weten de MAC Pro Longwear. Hij blijft op zichzelf ook lang zitten maar met de primers erbij zit alles helemaal muurvast. Het blijft zitten tot je alles eraf haalt, wat echt super is op sommige momenten. Hierover gebruik ik meestal nog de MAC Prep+Prime Translucent Finishing Powder, die doet ook prima z’n werk.

langhoudende-foundation-2

Nogmaals, je hoeft echt niet zoveel make-up te gebruiken. Als je maar een paar uur weg bent kun je prima uit de voeten met enkel een foundation. Alleen, in noodgevallen is het wel handig als je foundation lang blijft zitten. Ik gebruik deze combinatie ook slechts 1 à 2 keer per maand maar dan ben ik dus wel 100% zeker dat alles van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat blijft zitten. Ook aan te raden voor dansoptredens trouwens!

Hoe maak jij je foundation langer houdbaar?

Share:

6 Comments

 1. December 6, 2014 / 10:01 am

  Goede tip! Ik heb nog nooit twee primers over elkaar aangebracht. Moet ik ook eens proberen!

 2. beautifulday4makeup
  December 6, 2014 / 11:05 am

  Goede tip zeg! Ik weet dat veel mensen niet aan layeren denken 😉

 3. beauties
  December 6, 2014 / 1:30 pm

  een matte foundation en afpoederen 🙂 ben je van brugge misschien?

  • Amy
   Author
   December 6, 2014 / 8:02 pm

   Neen maar wel abonnee op Club Brugge, haha 😀

 4. December 6, 2014 / 3:58 pm

  Wat goed dat je een winnende combinatie voor je huid hebt gevonden! Ik heb goeie en slechte dagen, afhankelijk van hoe vet mijn huid die dag is blijft mijn make-up mooi of net voor geen meter zitten.

 5. December 6, 2014 / 4:14 pm

  Wat een goede tips! Ik denk dat ik ook toch eens een keer aan MAC moet beginnen, elke keer goedkope variante kopen en er dan na een paar keer dragen achter komen dat het toch niets is, dat heb ik nu al vaak genoeg gehad haha. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?