web analytics

Foundation aanbrengen: 3 methodes

Iedereen wilt natuurlijk graag een stralende en egale huid. Gelukkig hoef je hier niet mee gezegend te zijn want met de juiste foundation kun je al zeer ver geraken. Foundation aanbrengen lijkt op het eerste zicht misschien ingewikkeld maar met deze drie methodes wordt het een makkie!

Foundation aanbrengen met siliconen spons Beautyblender

Foundation aanbrengen met siliconen spons

Dé populairste manier om fond de teint aan te brengen is d.m.v. een siliconen spons. De meest bekende spons is de Beautyblender, een soort van ei waarmee je foundation aanbrengen súpermakkelijk en egaal gaat!

Een Beautyblender (of een andere siliconen spons) vereist wel een specifieke techniek: de Wet, Squeeze, Bounce techniek.

Allereerst is het dus enorm belangrijk dat je je sponsje goed nat maakt. Door je spons nat te maken zullen de vezels van de spons zich vullen met water. Hierdoor gaat je sponsje minder foundation opnemen waardoor je dus ook minder gaat verspillen.



Daarna is het de bedoeling dat je gaat squeezen oftewel je sponsje goed uitduwen zodat er geen overtollig water meer in het sponsje zit.

Als laatste stap breng je je foundation aan al deppend. Zet eerst een aantal stipjes product op je huid en ga deze daarna uitwerken met de Beautyblender of andere spons.

Dit doe je dus al deppend (of als bouncend, zoals Beautyblender het zegt) en niet al wrijvend. Hierdoor ga je een volle doch natuurlijke dekking krijgen.

Fun fact: wist je ook dat je je Beautyblender voor veel meer zaken kunt gebruiken

foundation brushes

Foundation aanbrengen met een borstel

Een andere populaire manier van fond de teint aanbrengen is het gebruiken van een klassieke borstel oftewel make-up brush.

Ook binnen deze categorie van foundation aanbrengen zijn er weer meerdere opties beschikbaar:

platte foundation brush real techniques

Platte foundation kwast

De meest bekende foundation brush is de platte kwast, die eigenlijk ook wel een beetje op een verfkwast lijkt. Met deze tool kun je je foundation zeer egaal en dekkend aanbrengen, mits je hem juist gebruikt.

Veel mensen gebruiken deze kwast echter verkeerd omdat ze de foundation in een rechte lijn aanbrengen, iets wat je absoluut moet vermijden.

De beste manier om zo’n borstel te gebruiken is door je foundation eerst aan te stippen op de huid en hem daarna in meerdere stroken, in verschillende richtingen, uit te werken in de huid.

Ga eens van links naar rechts, dan weer van onder naar boven en ga zo maar door. Gewoon nooit continu in dezelfde richting werken! Foundation aanbrengen met een platte kwast kan dus zeker op een mooie manier, al vereist het dus wel de nodige techniek!

platte kabuki brush

Kabuki kwast

Als je op zoek bent naar de beste dekking, dan kan ik je zeker een kabuki kwast aanraden. Bij een kabuki kwast zijn alle haartjes recht afgesneden en de haartjes staan ook zeer dicht bij elkaar.

Dit gaat ervoor zorgen dat je de foundation heel dekkend kunt aanbrengen omdat de foundation niet wordt ‘uitgesmeerd’ zoals bij andere make-up borstels wél het geval is.

Heb je bv. hevige acné of roodheden die je volledig wilt bedekken? Ga dan voor zo’n kabuki.

duo fibre brush MAC Cosmetics #186 brush

Duo fibre of stippling brush

Wil je juist het compleet tegenovergestelde en ben je op zoek naar het meest natuurlijke resultaat? Dan kun je je foundation aanbrengen met een duo fibre brush oftewel een stippling brush.

Bij een duo fibre brush staan alle haartjes zeer ver uit elkaar waardoor de borstel voor een zeer lichte dekking zorgt. De naam duo fibre brush komt verder van het feit dat de borstel bestaat uit twee verschillende materialen.

Het fijne aan een duo fibre brush is dat hij perfect is voor zowel crèmes als poeders. Je kunt hier dus goed foundation mee aanbrengen maar ook blush en bronzer kun je prettig aanbrengen met zo’n borstel. Zoals de naam ‘stippling brush’ doet vermoeden is het dus de bedoeling dat je de foundation gaat opstippelen op de huid.

foundation aanbrengen fond de teint

Foundation aanbrengen met je vingers

Fond de teint aanbrengen kan natuurlijk ook gewoon met je vingers, je hebt niet perse een tool nodig om een egale basis te bekomen. Deze techniek werkt het best met foundations die niet al te dekkend zijn. Denk dan aan lichte foundations zoals Chanel Vitalumiere Aqua, MAC Face & Body enz.

Ook andere lichtere producten zoals BB Creams, CC Creams en getinte dagcrèmes zijn ideaal om aan te brengen met je vingers. Dikkere of dekkende foundations zou ik wel eerder aanbrengen met een siliconen spons of make-up brush.

foundation aanbrengen manieren

Ik hoop dat het aanbrengen van foundation geen geheimen meer heeft na het lezen van dit artikel.

Moest er toch iets niet geheel duidelijk zijn of je hebt nog vragen, laat ze gerust achter in de comments of stuur me een mailtje via info[@]thepinkperfectionist.be!

Vond je dit artikel handig? Bewaar het op Pinterest voor later!

  

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. August 1, 2019 / 7:23 pm

    Leuk artikel! & Toffe blog heb je! Ik gebruik eigenlijk altijd mijn beautyblender. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?