web analytics

Foundation aanbrengen bij een droge huid

Als je een droge huid hebt heb je wellicht al wel vaker problemen gehad met het aanbrengen van foundation. Foundation aanbrengen bij een droge huid is namelijk niet evident!

Het product hecht zich vaak vast aan droge velletjes, ziet er onnatuurlijk uit of verandert ineens van kleur. Gelukkig is hier wel wat aan te doen, mits je de juiste producten gebruikt.

In dit artikel vertel ik graag welke producten je kunt gebruiken en hoe je dat het best doet. Met dit stappenplan ziet je foundation er flawless uit:

Stap 1: de juiste huidverzorging voor een droge huid

Een mooie make-up aanbrengen begint niet bij de make-up zelf maar begint eigenlijk al bij de stap daarvoor: de juiste huidverzorging.

Zeker als je een droge huid hebt is het enorm belangrijk om extra veel aandacht te besteden aan je huidverzorging aangezien je huid dit echt wel nodig hebt.

Voor je foundation aanbrengt op je droge huid breng je eerst een vochtinbrengende crème aan. Liefst een crème die snel intrekt want zo kun je sneller verder met het aanbrengen van je make-up.

Stap 2: gebruik een vochtinbrengende primer

Een vochtinbrengende primer is absoluut onmisbaar wil je foundation aanbrengen bij een droge huid.

Zo’n primer zorgt er namelijk voor dat er een dunne barrière komt te liggen tussen je droge huid en de foundation. Dit zal er dus vooral voor zorgen dat je foundation niet aan droge plekjes of velletjes gaat hechten.

Ook zorgt een vochtinbrengende primer voor iets extra voeding voor je huid waardoor deze ook veel comfortabeler aan zal voelen.

Dit zijn een aantal fijne vochtinbrengende, hydraterende primers:

Stap 3: kies de juiste foundation voor droge huid

Als je op zoek bent naar een geschikte foundation voor een droge huid, dan kies je best voor een foundation met voedende en verzorgende eigenschappen.

Maak gebruik van een foundation die lekker veel olie bevat en een lichte dekking geeft. Hoe beter de dekking van een foundation, hoe meer pigmentpoeder er in het product verwerkt zit. Dit pigmentpoeder gaat matterend en uitdrogend werken bij een droge huid.

Wat is de beste foundation voor de droge huid?

Foundations zoals BB creams of cushion foundations zijn dan ook ideaal. Dit soort foundations geven voldoende dekking maar leggen tegelijkertijd ook een mooie laag rond de huid i.p.v. zich aan droge plekjes te hechten.

Ga je liever voor een échte standaard foundation? Kies dan voor een product zoals de Bourjois Healthy Mix foundation. Deze foundation bevat lekker veel verzorgende ingrediënten maar geeft toch een mooie, medium dekking.

Stap 4: foundation voor een droge huid fixeren

Foundation moet natuurlijk ook gefixeerd worden, alleen pak je dat best anders aan dan je bij een normale of vette huid zou doen.

Normaal gezien kiest iedereen steevast voor een poeder maar dit moet je echt vermijden bij een droge huid. Ook matterende sprays moet je zeker vermijden!

Best kies je voor een fixerende spray die tegelijkertijd ook voor extra glans zorgt. Goede voorbeelden hiervan zijn de MAC Fix+ spray of de L’Oréal Paris Shake & Glow.

Deze sprays fixeren je make-up en houden je foundation de hele dag op z’n plaats zonder de huid uit te drogen. Dankzij de extra verzorgende eigenschappen ziet je huid er ook gelijk gezonder uit.

Wil je correct foundation aanbrengen bij een droge huid, dan is het best dat je dit stappenplan volledig volgt. Zo zul je er zeker van zijn dat je foundation de hele dag mooi blijft zitten zonder in de lijntjes te kruipen!

Vond je dit artikel handig of wil je het delen? Bewaar het dan op Pinterest:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?