web analytics

Foundation aanbrengen bij een oudere huid

Foundation aanbrengen bij een oudere huid kan soms nogal tricky zijn. Je wilt natuurlijk niet dat de foundation te hard opvalt of misschien te veel in de lijntjes gaat zitten. Ook wil je het bekende maskereffect natuurlijk ten allen tijde vermijden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat fijne producten op de markt die je hierbij kunnen helpen. Dankzij deze producten en technieken krijg je een vlekkeloze basis, zonder extra opvallende rimpels of lijntjes!

Gebruik een verfijnende, opvullende primer

Het aanbrengen van een vlekkeloze foundation bij een oudere huid begint altijd bij een goede primer.

Als je een mature huid hebt met eventuele rimpels wil je deze eerst zo goed mogelijk opvullen voor je verder gaat met de foundation. Dit kun je doen met een verfijnende, opvullende primer.

Zo’n primer legt als het ware een soort van doorzichtige laag over alle ‘gaatjes’ heen. Expressierimpels, kraaienpootjes, grove poriën, … Dit gaat er dus voor zorgen dat je de foundation over een egaal, strak canvas heen kunt zetten.

Een goed voorbeeld van een fijne primer voor de oudere huid is de Filorga Time-Flash Express Smoothing Active Primer. Dit product vult poriën en rimpels op, zorgt ervoor dat je foundation langer blijft zitten én zit ook nog eens boordevol verzorgende ingrediënten.

Kies voor een matte foundation

Als je een oudere huid hebt is het belangrijk om zo ver mogelijk weg te blijven bij alle zaken die rimpels extra zullen benadrukken.

Zaken zoals glansjes, glitters en shimmers gaan het licht opvangen en weerkaatsen zodat je je rimpels en lijntjes extra in de kijker zit. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden!

Daarom kies je bij een oudere huid best voor een matte foundation. Een matte foundation geeft over het algemeen ook vaak een betere dekking wat ook beter werkt om eventuele pigmentvlekjes goed te bedekken.

Gebruik een sponsje

Voor het aanbrengen van foundation bij een oudere huid is een sponsje (zoals de Beautyblender) ideaal.

Waarom? Meen sponsje ga je het meest natuurlijke resultaat bekomen. Zo’n vochtig sponsje zorgt ervoor dat je de foundation zeer diep in de huid kunt werken. Als je last hebt van plooien en rimpels kun je goed deppen met het sponsje.

Als je een borstel gebruikt ga je niet alleen last krijgen van strepen maar ga je er ook voor zorgen dat de huid tussen de rimpels en plooitjes onbedekt blijft. Dat geeft al snel een lelijk, onnatuurlijk effect.

Als je last hebt van rimpels, plooien of pigmentvlekken hoef je dus niet bang te zijn dat je dit niet meer op een natuurlijke manier kunt verdoezelen.

Kies gewoon voor een matte foundation, een fijne opvullende primer en breng dit allemaal aan met een sponsje om een zo natuurlijk mogelijk effect te bekomen!

Nog vragen? Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren via info[@]thepinkperfectionist.be!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. Donna
    September 22, 2023 / 4:37 pm

    Oei, een matte foundation vind ik juist niet mooi op een mature huid, ga liever voor een serum foundation of een hydraterende foundation.
    Blij met de filorga tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?