web analytics

Foundation aanbrengen bij een vette huid

Foundation aanbrengen bij een vette huid kan nogal tricky zijn. Je wilt er natuurlijk niet uitzien alsof je keihard loopt te glimmen én je wilt dat je foundation zo lang mogelijk blijft zitten.

Heb je dus snel last van een vette of glimmende huid, dan is het belangrijk dat je je foundationroutine wat aanpast! In dit artikel bespreek ik een aantal stappen en producten die helpen bij het aanbrengen van foundation als je een vette huid hebt.

Dankzij deze producten kun je extra lang genieten van je flawless foundation. Kijk je mee?

Foundation aanbrengen bij een vette huid huidverzorging

Stap 1: Huidverzorging

Wil je foundation aanbrengen bij een vette huid, dan is je huidverzorging eigenlijk de eerste en ook meest belangrijke stap.

Begin áltijd met een verzorgende crème die geschikt is voor de vette of gecombineerde huid. Een goede crème voor jouw huidtype is er eentje die lekker veel hydratatie geeft maar ook niet te vet of te rijk is.

Liefst kies je ook voor een crème die ook nog wat matteert zoals de Nuxe Aquabella Hydraterende Emulsie bijvoorbeeld.

Foundation aanbrengen bij een vette huid primer

Stap 2: Primer

Met een goede primer kun je heel wat make-up problemen vermijden. Je kunt een primer tegen grove poriën gebruiken, een primer die je make-up langer laat zitten of juist een primer die de huid matteert.

Een van mijn persoonlijke favorieten is deze Pores Be Gone primer van First Aid Beauty. Deze primer doet eigenlijk álles wat je zou willen bij een vette huid.

Dankzij deze primer worden alle poriën en fijne lijntjes ingevuld terwijl hij de huid de hele dag lang mooi mat houdt. Doordat er minder talg doorkomt blijft de foundation ook langer zitten. Score!

>>> LEES OOK: Foundation natuurlijk aanbrengen

Foundation voor een vette huid

Stap 3: Foundation

Ben je op zoek naar een foundation voor een vette huid, dan kies je best voor een foundation die NIET op oliebasis is maar juist op waterbasis. Ook is het goed om een foundation te kiezen die veel poeder bevat omdat poeder matteert.

Een aantal fijne foundations voor een vette huid zijn:

Stap 4: Afpoederen

In de vorige stap vertelde ik je al dat poeder matterend werkt. Dit komt doordat poeder het talg absorbeert waardoor je minder gaat glammen.

Daardoor is het ontzettend belangrijk om je foundation bij een vette huid altijd goed af te poederen. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je minder glimt maar ook dat je foundation langer blijft zitten.

Je kunt kiezen voor een poeder met een kleurtje maar dit kan al snel te opvallend worden als je er teveel van gebruikt. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een transparant poeder zoals het Laura Mercier Translucent Powder.

Stap 5: Setting Spray

Vind je het poeder toch net iets te poederig overkomen of wil je dat je foundation nóg langer blijft zitten, dan is een setting spray of een fixing spray een goede optie.

Dit soort sprays leggen als het ware een soort laagje rondom je make-up heen. Dit zorgt er voor dat het talg er niet door komt en dat alles stevig op z’n plek blijft zitten.

Ook is een setting spray ideaal voor momenten waarop je weet dat je niet alleen veel gaat glimmen maar ook gaat zweten. Tijdens warme zomerdagen of tijdens een avondje uit is een goede setting spray echt wel onmisbaar, al helemaal als je foundation bij een vette huid wil dragen.

Mijn persoonlijke favoriet? De Urban Decay All Nighter spray. Met deze spray blijft je make-up echt perfect zitten!

Foundation aanbrengen bij een vette huid tips

Dankzij dit stappenplan wordt foundation aanbrengen bij een vette huid echt súpersimpel. Zorg voor een goede matterende verzorging en primer, poeder goed af, gebruik een setting spray et voila.

Het vergt misschien wel wat extra stappen t.o.v. een ‘normale’ routine maar zo ben je wel zeker dat je de hele dag sweat- en talgproof bent.

Wat is er onmisbaar in jouw foundationroutine?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. April 9, 2020 / 2:22 pm

    och die poeder wil ik ook nog steeds zo graag, ik kan niet zonder mijn browdip van Anastasia 🙂 voor de rest wissel ik elke dag alles af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?