web analytics

Foundation blijft niet zitten? Zo los je dat op!

Ik krijg hier op mijn blog vaak het volgende te horen: “Help, mijn foundation blijft niet zitten!” of “mijn foundation verschuift doorheen de dag”.

Heb jij ook vaak het gevoel dat je foundation niet blijft zitten doorheen de dag? Dat zou wel eens goed kunnen want zowel de producten die je gebruikt als de toestand van je huid kunnen hier invloed op hebben.

Dat wil gelukkig ook zeggen dat er wel wat aan te doen valt! In dit artikel geef ik je daarom mijn beste tips & tricks mee zodat je de hele dag kunt genieten van een vlekkeloze huid.

Huidverzorging

De staat van je huid is ontzettend belangrijk als het aankomt op het aanbrengen van make-up. Als je huid van nature erg vet is kan dit er namelijk voor zorgen dat de foundation makkelijker van je huid afglijdt.

Als je een vette huid hebt moet je er dus voor zorgen dat je de aanmaak van talg en vet onder controle krijgt. Dit kun je makkelijk doen met een matterende crème. Hierdoor gaat je huid minder glimmen en zal het talg minder met de foundation kunnen mengen.

Mijn persoonlijke favoriet is de Nuxe Aquabella Hydraterende Emulsie. Deze zachte fluïde hydrateert de huid maar matteert deze ook tegelijkertijd. De perfecte basis onder je make-up!

Primer

Blijft je foundation niet zitten? Dan heb je eigenlijk altijd een goede foundationprimer nodig.

Een foundationprimer heeft eigenlijk hetzelfde principe als een primer die je gebruikt als je gaat schilderen. Het legt een soort van onderlaag waardoor je op een proper, effen canvas kunt gaan werken.

Zo’n primer zorgt ervoor dat het talg van je huid niet tot aan de foundation raakt én dat de foundation zich steviger zal hechten aan je huid.

Ook zijn er bepaalde primers op de markt die daarnaast ook eventuele lijntjes en grove poriën verder opvullen waardoor je foundation nog mooier zal blijven zitten.

De perfecte primer die beide eigenschappen combineert is de First Aid Beauty Pores Be Gone primer. Deze primer matteert de huid én vult grove poriën en lijntjes op.

Langhoudende (matte) foundation

Ook het type foundation dat je gebruikt kan een invloed hebben op de houdbaarheid ervan.

Heb je het gevoel dat je foundation niet blijft zitten doorheen de dag? Dan kies je best voor een matte foundation met langhoudende eigenschappen.

Dit soort foundations matteren en hechten zich sterker vast aan de huid waardoor ze minder snel gaan glijden.

Best kun je foundations voor de droge huid vermijden, net zoals foundations die ‘glowy’ of ‘dewy’ eigenschappen hebben. Deze zijn veel lichter qua textuur waardoor ze veel minder goed zullen hechten aan je huid en sneller zullen verdwijnen.

Setting spray

Om het geheel nog wat verder af te werken kun je kiezen voor een setting spray. Zo’n setting spray werkt een beetje zoals haarlak en houdt het geheel goed op z’n plek.

Als je een vette huid hebt en het gevoel hebt dat je foundation niet blijft zitten, dan kies je best voor een matterende of een langhoudende setting spray.

Een van mijn persoonlijke favorieten is de Urban Decay All Nighter spray. Deze spray zorgt ervoor dat al je make-up (zowel je basis als je oogmake-up!) de hele dag en/of nacht vlekkeloos blijft. Hij droogt de huid niet uit maar zorgt er wel voor dat alles muurvast blijft zitten.

Met deze tips zou je foundation de hele dag moeten blijven zitten zonder dat hij gaat verschuiven!

Heb jij soms last van foundation die te snel vervaagt?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. January 12, 2021 / 9:10 am

    • Wat fijn om te weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?