web analytics

Foundation ziet er droog uit: tips & producten

“Help! Mijn foundation ziet er droog uit!” is helaas een opmerking die ik vaak teruglees op mijn blog en op het internet. Foundation is het ideale product om onzuiverheden en onvolmaaktheden te verdoezelen maar het kan de hele situatie ook alleen maar erger maken.

Droge plekken, velletjes of plaatsen waar de foundation zich ophoopt: dat is natuurlijk niet zo mooi! Gelukkig zijn er wel heel wat dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je foundation er niet meer droog uit ziet.

Dankzij deze tips en producten ziet je huid er nooit meer droog uit als je foundation gebruikt!

Huidverzorging is key

Een mooie make-up begint altijd bij een goede huidverzorging omdat je altijd op een schoon, net canvas moet beginnen werken. Als je huidverzorging niet goed zit, dan zal je make-up ook zeker niet mooi zijn! Daarom is het ontzettend belangrijk om je huid altijd goed te verzorgen en te hydrateren.

Begin dus altijd voor je make-up aanbrengt met het reinigen van de huid en breng daarna een serum en een vochtinbrengende (dag)crème aan. Hierdoor wordt je huid minder droog en ziet je foundation er natuurlijk ook minder droog uit!

Je zult ook merken dat je minder product nodig hebt als je huidverzorging op punt staat want een egalere huid heeft natuurlijk ook minder make-up nodig. Ook dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je foundation mooier zal zitten.

Gebruik een goede primer

Een primer zorgt voor een barrière tussen je huid en de foundation waardoor je foundation mooier zal hechten en beter blijft zitten. Als je snel last hebt van droge velletjes is een primer zeker een uitkomst.

Een goede primer zorgt, bovenop je huidverzorging, dus nog voor wat extra hydratatie. Kies specifiek voor een primer die bedoeld is voor een droge huid.

Deze primers zijn alvast zeer geschikt als je snel last hebt van foundation die er droog uitziet:

Kies voor een hydraterende foundation

Ook de foundation die je kiest maakt een enorm verschil. Er zijn namelijk verschillende foundations op de markt, allemaal ontwikkeld voor verschillende huidtypes. Foundations voor een droge huid bevatten vaak meer olie dan foundations voor een vette huid, waardoor ze makkelijker aan te brengen zijn en zich niet zo sterk hechten aan droge velletjes of plekjes.

Deze hydraterende foundations zijn de beste als je snel last hebt van droge plekjes:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?