web analytics

Foundations voor een vette huid

De winter is voorbij en we naderen stilletjes aan de warme temperaturen van de zomer. Een gekend ‘probleem’ van de winter is dat mensen vaak een droge huid hebben maar zodra het weer warmer wordt gaat je huid weer wat vetter worden. Of je hebt natuurlijk doorheen het hele jaar last van een vette huid, dat kan ook. Een vette huid vereist wel wat aanpassingen in je make-up routine want make-up gaat veel sneller van je gezicht afglijden. Daarom heb ik een paar fijne langhoudende foundations op een rijtje gezet, ideaal voor bij het warme weer!

 photo Foundations-vette-huid-1_zpsou4qczdc.png

Een vette huid is een huid die teveel talg aanmaakt. Hierdoor gaat de huid glimmen én gaat je make-up heen en weer gaan glijden. Reken hier nog wat zweet bij en voila: je make-up is nergens meer te bespeuren. Als je last hebt van een vette(re) huid dan is het echt enorm belangrijk om je foundation hieraan aan te passen.

De MAC Pro Longwear foundation is het ideale voorbeeld van een langhoudende foundation. Hij is niet extreem mat maar hij blijft wel heel goed zitten. De dekking is medium maar je kunt hem zeker goed opbouwen. Ondanks dat het een langhoudende foundation is is hij dus niet te cakey en laat hij de huid nog steeds ademen. Te koop bij de MAC Cosmetics verkooppunten voor € 33,50

Iets meer dekking nodig? Ga dan voor de Revlon Colorstay. Dit is een vrij dikke foundation met een géweldig goede dekking. Hij gaat je huid iets minder goed laten ademen maar als je in dunne laagjes werkt is het prima te doen. Hij blijft ook zeer goed zitten en heeft een semimatte finish. Je gaat er zeker geen glim doorheen zien komen maar hij is niet zo mat dat hij een pannenkoeklaag geeft. Te koop bij Galeria Inno voor € 19,95.

 photo Foundation-vette-huid-2_zpsro1vlnyq.png

Als je op zoek bent naar een foundation die echt goed matteert dan kun je de Etude House Precious Mineral Cotton Fit BB Cream eens proberen. Dit is officieel een BB Cream maar hij geeft dezelfde dekking als een foundation, waarschijnlijk omdat het een Aziatische BB cream is. Hij geeft een mediumdekking en een mat resultaat, al blijft het nog steeds natuurlijk ogen. Dit is mijn favoriete foundation van de drie omdat je hem heel gemakkelijk aan kan brengen met je vingers, hij glijdt echt over de huid ondanks dat hij mat is. Te koop bij BBCreamShop voor € 16,85.

Ondanks dat mijn huid de laatste tijd wat droger is vind ik het toch wel handig om een longwearing foundation te gebruiken, zeker in de zomer. Mijn huid gaat dan echt in talgmode dus dan glijdt mijn make-up gewoon van mijn gezicht af. Met deze foundations heb je dat probleem niet en moet je alleen soms wat bijpoederen of blotten doorheen de dag maar dan hoef je gelukkig niets bij te werken na een uur!

Welke foundation gebruik jij het liefst in de zomer?

Amy

8 Comments

 1. beautifulday4makeup
  June 18, 2015 / 9:14 am

  Ik heb geen ervaring met de BB cream van Etude House, maar deze lijkt mij wel erg interessant

 2. Rosanne
  June 18, 2015 / 9:24 am

  Ik heb een vette huid, dus ik ben hier erg benieuwd naar geworden. Die foundation van MAC staat al een tijdje op mijn wishlst. liefs

 3. Jana
  June 18, 2015 / 10:33 am

  Ik heb de Pro Longwear eens geprobeerd tijdens een workshop bij MAC en ik weet niet zo goed waarom maar die foundation is niet zo mijn ding. Vorige zomer was de Studio Fix Fluid mijn favoriete zomerfoundation en deze zomer zal ik mijn L’oréal Infallible waarschijnlijk ook heel veel gebruiken.

 4. June 18, 2015 / 11:05 am

  Gij hebt aan mij gedacht toen da ge deze blogpost aant schrijven waart, haha ! :p Revlon ColorStay is echt mijn holy grail, echt zo’n goede foundation. Maar die van MAC steekt mijn ogen uit, die ga ik binnenkort toch ook maar eens bekijken 😀

 5. June 18, 2015 / 11:22 am

  Heel fijn dat je ze laat zien. Die van Revlon lijkt me echt super fijn!

 6. June 18, 2015 / 12:57 pm

  Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik Etude House eens ga proberen, maar wat klinkt deze goed. Ook qua prijs.
  In de zomer gebruik ik meestal geen foundation, hoogstens iets met SPF. Want inderdaad, soms breekt het zweet mij uit en dan kan ik het zo weer eraf vegen.
  Ik ga mij toch eens meer verdiepen in die BB cream, bedankt voor de tip!!

 7. Kirsty
  June 18, 2015 / 2:51 pm

  Fijn lijstje! Ik heb zelf een gecombineerde huid, maar ik gebruik het liefst een foundation die voor een wat vettere huid is in de zomer, omdat het anders niet goed blijft zitten rondom mijn neus, mond en kin.

 8. Nina Simplynspecial
  June 18, 2015 / 9:59 pm

  Fijn artikel! Precies wat ik nodig heb. Merk inderdaad dat mijn huis nu wat andere verzorging en foundation nodig heeft dan in de winter. Het is nu toch wat vetter op moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?