Freedom Makeup Pro 12 Stunning Smokes

In mijn Boozyshop shoplog van vorige week konden jullie al zien dat ik een paar items van Freedom Makeup had gekocht. Freedom is een nieuw merk dat je kunt zien als een mix van MUA en Makeup Revolution. Ik verwachtte dus mooie items voor een fijn prijsje. Het item dat ik gelijk in mijn winkelmandje mikte was het Freedom Makeup Pro 12 Stunning Smokes palette. Donkere en smokey tinten, daar hou ik wel van. Ik heb het palette gelijk getest dus als je mijn mening wilt weten, lees dan zeker verder.

 photo Freedom1_zpskolqsrtn.png

Freedom Makeup is een budgetproof merk dat je alleen online kunt kopen. Ze hebben hun eigen webshop maar ik vind het veel handiger om gewoon in Euro’s te bestellen bij Boozyshop. Ze hebben een zeer uitgebreid gamma: van oogschaduwpalettes tot liquid lipsticks, zelfs concealer palettes kun je bij hun verkrijgen. De makeup van Freedom zou professioneel en van HD kwaliteit moeten zijn dus dat legt de lat natuurlijk wel vrij hoog, ondanks de lage prijs. Ik was erg benieuwd geworden dus ik besloot om het Pro 12 Stunning Smokes palette proberen.

 photo Freedom2_zpshytdgo6x.png

Het Pro 12 Stunning Smokes palette komt met 12 tinten met verschillende finishes. Je hebt een paar matte kleuren maar ook genoeg shimmery tinten om mee af te wisselen. Er zitten zowel lichte als donkere kleuren in het palette dus het is ideaal om een volledige look mee te maken. Het leukste aan dit palette vind ik de afwisseling van kleuren. Je hebt niet alleen donkerbruin, grijs of zwart in het palette maar juist verrassende kleuren. Taupe, beige en zelfs een mosgroene tint kun je terugvinden in dit palette.

Van de kleurselectie ben ik dus al fan maar ja… Hoe is de pigmentatie?

 photo Freedom3_zpsnkbsbow0.png

De eerste rij is een rij met drie matte tinten en een shimmery beige kleur. Over de matte kleuren ga ik heel eerlijk zijn, ik vind ze echt bagger. Matte kleuren hebben meestal wel de neiging om slechter gepigmenteerd te zijn en dat is ook hier het geval. Ik ben nog niet vaak betaalbare matte tinten tegengekomen met een goede pigmentatie dus hier kan ik ze niet al te erg op afkeuren. Het had veel beter gekund maar goed, mijn verwachtingen waren sowieso niet al te hoog.

De shimmery tint van het rijtje is daarentegen wél de moeite waard. Het is een shimmery beige kleur die in mijn ogen echt de ideale highlighter is. Voor lichte huidjes is hij net licht genoeg en gaat hij je ogen echt prachtig oplichten! Voor medium of donkere huidjes is dit de ideale kleur om over het gehele ooglid aan te brengen. De pigmentatie hiervan is zeer goed en de kleur is niet al te poederig.

 photo Freedom5_zpswkcbtsib.png

De tweede rij is echt va-va-voom. Links heb je een geweldig gepigmenteerde bronstint met een práchtige shimmer, echt een topkleur. De tweede kleur is iets minder van kwaliteit maar door de prachtige glitters kan ik deze kleur alleen maar positief beoordelen. Het is een paarse kleur met gouden shimmers met een donkere basis, hierdoor komen de shimmers extra goed tot hun recht.

De derde kleur is een mooie shimmery taupe. Ik heb al vaker artikels over taupe geschreven en ik vind het echt een musthave kleur in iedere make-up collectie. Taupe staat bij iedereen wel mooi en in ieder licht lijkt de kleur weer anders. Ook deze taupekleur is weer een succes. Mooie pigmentatie, laat zich fijn aanbrengen en de kleur verdwijnt niet bij het blenden.

Rechts heb je dan weer een matte tint, een assige bruine kleur. Ook hiervan is de pigmentatie maar mweh, net zoals bij de andere matte kleuren. Deze kleur is trouwens wel ideaal om in de crease te gebruiken!

 photo Freedom6_zpsymokfcrw.png

De onderste rij sluiten we af met een donkere kopertint, die meer naar bruin neigt dan naar rood. Deze kleur is boterzacht en de pigmentatie is prima, zeker een van de mooiste kleuren uit dit palette. Het kleurtje ernaast is dan weer een pak lichter maar nog steeds mooi gepigmenteerd! Het is een goudgele tint met een ongelofelijke glans en shimmer, heel mooi.

Afsluiten doen we met een donkere mosgroene kleur die in bepaald licht eerder koeler oogt. Deze kleur doet me ergens denken aan MAC Smoke & Diamonds maar dan de groene versie ervan. Zeer mooie kleur en pigmentatie! Last (en ook least) is een matzwarte tint die precies aanvoelt als MAC Carbon: chalky, stroperig, droog en slecht gepigmenteerd. Jammer!

 photo Freedom4_zpsxcan6j4g.png

Conclusie: de matte tinten zijn echt vreselijk maar de shimmery kleuren zijn oh zó mooi! Ik zou er zelf nog wel iets à la MAC Espresso bijnemen om te blenden maar verder zitten er echt toppers in dit palette. Dit palette verslaat qua kleurkeuze mijn Sleek Bad Girl palette meteen! Ze hadden zoveel meer kunnen doen met de matte kleurtjes maar met de shimmery eyeshadows hebben ze hun score toch nog een beetje opgehaald. Dit palette krijgt een 7/10.

Freedom Makeup is dus o.a. te koop bij Boozyshop. Voor zo’n Pro 12 palette betaal je € 6,99, wat op zich nog niet zo’n slechte prijs is. Ik ga zeker nog wat andere Freedom palettes proberen om eens te vergelijken.

Heb jij al iets van Freedom geprobeerd? 

12 Comments

 1. August 12, 2015 / 11:03 am

  Ik ben wel echt benieuwd naar het merk Freedom! Dit palette ziet er mooi uit. Wel jammer dat er zoveel verschil tussen matt en shimmer zit.

 2. August 12, 2015 / 11:17 am

  Wat een mooi allround pallette. De matte en shimmer kun je fijn combineren.

 3. August 12, 2015 / 1:05 pm

  Wat jammer dat de pigmentatie zo wisselend is. Ik vind de kleuren wel erg mooi.

 4. August 12, 2015 / 2:07 pm

  wat een mooie kleuren!

 5. August 12, 2015 / 7:13 pm

  Oh wauw, wat een mooie glanzende kleuren, heel mooi!

 6. Ilona
  August 12, 2015 / 11:05 pm

  Jammer van de matte kleuren, maar verder ziet het pigment er top uit! X

 7. August 12, 2015 / 11:52 pm

  Wow, die laatste twee rijen zijn echt prachtige kleurtjes! Ik had niet gedacht dat ik ooit een mosgroene oogschaduw mooi zou vinden, maar wat een beauty is dat zeg <3

 8. August 13, 2015 / 2:19 pm

  Zo jammer van de matte kleuren, maar de rest is wel echt prachtig zeg!

 9. August 13, 2015 / 9:59 pm

  Mooie kleuren heeft dit palette en pigment vind ik reuze meevallen.

 10. August 14, 2015 / 12:48 pm

  Wauw! Echt een super mooi palette! Die tweede rij is echt prachtig! 🙂

 11. beautifulday4makeup
  August 22, 2015 / 1:30 pm

  Wauw, die glitterende kleuren zijn echt prachtig, maar wat jammer van de matte kleuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?