web analytics

Frisse parfums voor de lente

Na een lange, vermoeiende winter is het eindelijk weer tijd voor de lente! De dagen worden langer, de zon voelt weer wat warmer en de mensen worden weer wat blijer.

Van zodra de temperatuur omhoog schiet hou ik ervan om mijn frisse parfums weer boven te halen. Dit soort parfums met bloemige noten en citrusgeuren maken dat heerlijke lentegevoel gewoonweg compleet.

Geen idee welke geuren perfect zijn voor deze tijd van het jaar? Hier zijn alvast een aantal fijne suggesties:

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Een van mijn absolute toppers voor de lente én de zomer is Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh.

Daisy Eau So Fresh opent, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg fris. In het begin lijkt het eigenlijk een standaard zomergeur zoals zoveel anderen.

Het is pas eens je langer ruikt en verder richting de hartnoten snuffelt dat het typische Daisy karakter volledig naar boven komt. Van zodra je langer gaat ruiken merk je die typische bloemnoten dus er een zacht, vrouwelijk geheel van maken. Hij is daarom perfect voor zowat iedere gelegenheid!

De parfums van Marc Jacobs zijn helaas niet goedkoop maar ze zijn hun geld meer dan waard! ICI PARIS XL heeft ook geregeld mooie kortingsacties waardoor je de parfums vaak iets goedkoper kunt aanschaffen. Bezoek www.knack.be om de laatste kortingen van ICI PARIS XL in de gaten te houden.

Moschino Fresh Couture

Het is vrijwel onmogelijk om een artikel over frisse parfums te schrijven zonder Moschino Fresh Couture te benoemen. Fresh Couture is namelijk dé koningin onder de frisse geuren!

Moschino Fresh Couture is een eau de toilette die in 2015 gelanceerd werd. De geur bestaat dus nog niet zo heel erg lang maar heeft inmiddels wel al de status van cultparfum gekregen.

Dit heeft de eau de toilette vooral te danken aan zijn unieke verpakking. De verpakking van Fresh Couture ziet er namelijk exact hetzelfde uit als een flesje Instanet (of Glassex in Nederland). Dankzij de unieke en opvallende verpakking werd het dus snel een succes!

Gelukkig is niet alleen het flesje de moeite waard, ook de geur zelf is heerlijk lekker. Hij is lekker citrusachtig maar tegelijkertijd ook heel erg complex. Voor de liefhebber van frisse geuren is deze Fresh Couture een schot in de roos!

Je vindt de geuren van Moschino o.a. bij ICI PARIS XL.

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Solinotes is een uniek merk binnen de parfumwereld. Al hun eau de parfums werden ontwikkeld om onderling te mixen en matchen zodat je je eigen unieke geur kunt creëren. Of je nu op zoek bent naar iets bloemig of juist iets fris, bij Solinotes vind je het allemaal.

Mijn favoriete combinatie is het duo Thé Blanc en Yuzu. Thé Blanc is vrij clean en neutraal qua geur en vormt de perfecte basis voor vrijwel iedere geur. Als je daarna het superfrisse Yuzu aanbrengt krijg je de meest zomerse combinatie die perfect is voor dagelijks gebruik.

Je zou de parfums ook perfect apart kunnen gebruiken op momenten dat je het juist iets frisser of iets bloemiger wilt. Ik schreef eerder al een uitgebreide review over de Solinotes Yuzu & Thé Blanc eau de parfums dus lees dit artikel zeker eens terug als je meer wilt weten over het Solinotes concept.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere frisse parfums op de markt die echt wel de moeite waard zijn! Ik moest echter een selectie maken dus heb ik gekozen voor een aantal parfums die iedereen wel lekker kan vinden.

Al deze parfums zijn lekker fris en bloemig maar tegelijkertijd ook zacht en neutraal genoeg voor dagelijks gebruik.

Welke geur draag jij het liefst tijdens het voorjaar?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?