web analytics

Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder

Exfoliëren is een stap die veel te vaak wordt overgeslagen. Toch is het wel belangrijk als je je huid lang mooi én jong wilt houden. Door te exfoliëren gaat je huid zichzelf sneller vernieuwen en dat komt je huid alleen maar ten goede. Een goed product hiervoor is het Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder, waar ik vandaag graag meer over vertel. Kijk je mee?

Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder

Waarom scrubben of exfoliëren? 

Het exfoliëren of scrubben van je huid heeft enorm veel voordelen. Het zorgt er ten eerste voor dat de huidstructuur verbetert, zodat je minder last hebt van oppervlakkige onzuiverheden, mee-eters en grove poriën.

Als tweede voordeel zorgt het er ook nog eens voor dat je komaf maakt met dode huidcellen, waardoor je dag- en nachtverzorging beter kan intrekken en beter zijn werk kan doen.

Exfoliëren kan op twee manieren: 1) het gebruiken van een peeling of 2) het gebruiken van een scrub. Het hangt een beetje af van je huid en van je persoonlijke voorkeur om te zien welke methode het best geschikt is voor jou.

Zelf hou ik er wel van om geregeld af te wisselen tussen de twee. In de winter peel ik wel eens graag omdat je huid zeer gevoelig wordt aan zonlicht en in de winter heb je hier minder last van. Het verschilt altijd wel een beetje want ik vind beide methoden even fijn voor mijn huid.

Hoe werkt het Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder? 

Moest je liever van een goede scrub houden, dan heb ik een zeer goed product voor jou. Het Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder is namelijk écht een fijn product.

Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een speciale scrub in poedervorm. Je maakt je handpalm nat, je schudt een keer of 3-4 met het flesje en mengt het poeder dan met het water. Je blijft dit mengen tot je een heerlijke dikke brei hebt die je daarna in cirkelvormige bewegingen aanbrengt op je gelaat.

Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder vs Dermalogica

Dit product komt eigenlijk zeer dicht in de buurt van de Dermalogica Daily Microfoliant, een echt cultproduct in de beautywereld.

Toch verkies ik deze van Galénic aangezien mijn gevoelige huid hier veel beter op reageert. Toen mijn huid nog overwegend vet was kon ik de Dermalogica goed verdragen maar de laatste paar jaar lukte het steeds minder goed. Ik heb deze van Galénic nu al een hele tijd in huis en heb nog geen allergische reacties gemerkt.

Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder substantie

Conclusie

Je zou dit product dus 1 à 2 keer per week mogen gebruiken maar ik merk bij 1 keer al meer als voldoende verschil. Mijn huid voelt veel zachter aan en vooral rond mijn neus merk ik dat mijn huid er beter uitziet. Mijn poriën lijken veel schoner en ook veel kleiner qua omvang.

Ook heb ik minder last van roodheid op en rond mijn neus. Het zorgt er ook voor dat mijn neus minder snel gaat glimmen, terwijl het de rest van mijn huid niet overdreven matteert.

Dit poeder is echt zo’n typisch product dat voor alle huidtypes geschikt is. Vette huidjes gaan hier zeker baat bij hebben maar ook als je huid droog is en vaak last heeft van droge velletjes gaat het veel verschil maken.

Het Galénic Pureté Sublime Exfoliating Powder kost rond de € 20 en is te koop bij de apotheek.

Hoe vaak scrub jij je gelaat?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

9 Comments

 1. December 17, 2017 / 11:24 am

  Klinkt goed. Dit merk kende ik niet

 2. December 17, 2017 / 6:59 pm

  Wat leuk dat het een poeder is dit! Ik denk dat ik het op deze manier ook vaker zou gebruiken want vaak vind ik de crèmes echt een geklieder :).

 3. kimberley
  December 17, 2017 / 8:04 pm

  Dank je voor de reminder, want ik doe het eigenlijk nooit. Ik ben benieuwd naar het product.

 4. December 18, 2017 / 7:41 am

  Dit merk ken ik nog niet maar ik gebruik ongeveer 3-4 keer per week een zeer milde scrub en 1x per week een iets krachtiger x

 5. December 18, 2017 / 9:43 am

  Wat fijn dat dit product zo goed werkt. Ik kende het nog helemaal niet, maar wie weet ga ik het ook wel uitproberen.

 6. December 18, 2017 / 10:30 am

  Ik ken dit merk helemaal nog niet! Fijn dat het goed werkt. Ik scrub zelf 1-2 keer per week.

 7. December 18, 2017 / 11:58 am

  Dit product ken ik nog niet, maar het klinkt goed en effectief. Tof dat je er snel resultaat van hebt!

 8. sabine
  December 20, 2017 / 2:41 pm

  Ik scrub veel te weinig en ik weet hoe belangrijk het is! Ik moet het echt weer 2 keer per week gaan doen.

 9. Christine
  January 4, 2018 / 2:26 pm

  Huh zo cool! Ik scrub toch wel 3-4 keer per week omdat mijn poriën snel blokkeren, maar dan wel met een milde scrub 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?