web analytics

Garnier Eco Pads review (herbruikbare wattenschijfjes)

We zoeken allemaal naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en om geld te besparen waar we kunnen. Garnier streeft naar duurzame schoonheid voor mens en milieu. Ze proberen hun milieu-impact zoveel mogelijk te beperken want als internationaal merk kan je soms wel écht een verschil maken.

Er fantastisch uitzien, en tegelijk geld besparen, is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de herbruikbare Garnier Eco Pads om afvalvrij make-up te verwijderen!

Garnier ging eerder al cruelty free en komt nu dus ook met een nieuw initiatief voor een zuinigere en duurzamere routine. Benieuwd geworden naar deze Garnier Eco Pads? Lees dan zeker verder!

De Eco Pads, op basis van ultrazachte micro- vezels, zijn in combinatie met het Garnier Micellair Water Classic of Biphase, ontworpen om elke vorm van make-up te verwijderen: van poeders en lippenstift tot mascara en foundation.

In combinatie met het Garnier Micellair Water, kan het wattenschijfje gebruikt worden om zowel ’s morgens als ’s avonds make-up te verwijderen. Je huid zal zacht en fris aanvoelen.

Je hoeft ze echter niet alleen met het Garnier Micellair Water te gebruiken, met andere producten doen ze hun werk ook heel erg goed. Ik heb ze al gebruikt met ander micellair water, met toners én met peelings en het werkt eigenlijk met ieder product even goed.

Links: Garnier – Rechts: GLOV

Wat ik vooral fijn vind aan deze pads is dat ze redelijk dun zijn, zeker in vergelijking met andere microvezelpads. Zo heb je bv. ook de GLOV Moon Pads, de vorige pads die ik gebruikte.

Don’t get me wrong, de Moon Pads van GLOV zijn echt héérlijk zacht en werken fantastisch met dikkere producten zoals lotion en reinigingsmelk. Echter vond ik ze toch net ietsje te dik om een dunner product zoals een micellair water of toner te gebruiken.

De Garnier Eco Pads zijn een heel stuk platter en werken in mijn ogen dus veel beter met dit soort dunnere substanties.

De pads zijn ook nog eens van groot formaat en zorgen daardoor voor een comfortabele reiniging, over de huid wrijven is vanwege delicate microvezeltechnologie niet nodig. Dit betekent dat de pads doordrenkt met micellair water vuil en make-up automatisch opnemen. Super makkelijk, simpel én dus ook nog eens beter voor het milieu.

De Eco Pads zijn milieuvriendelijk, doeltreffend én meermaals herbruikbaar, waardoor meer dan één jaar aan klassieke wattenschijfjes en make-updoekjes kan worden bespaard. De pads zijn makkelijk te wassen en gaan mee tot 1000 wasbeurten.

Zelf eens proberen? De Garnier Eco Pads kosten rond de 10 euro voor 3 stuks en zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Di.

Gebruik jij herbruikbare of standaard wattenschijfjes?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?