web analytics

Geld besparen op huidverzorging

Als we onze huid optimaal willen verzorgen hebben we natuurlijk de juiste producten nodig. En om die producten te vinden moeten we vaak diep in onze buidel tasten want zo’n huidverzorgingsroutine, dat kost natuurlijk wel wat geld.

Gelukkig zijn er heel wat manieren waarop je alsnog geld kunt besparen om je nieuwe huidverzorgingsroutine toch nog wat goedkoper te maken.

Wil je graag wat extra geld besparen op huidverzorging? Lees dan zeker verder want in dit artikel deel ik mijn beste tips!

Tip 1: Probeer eerst een sample uit

Je hebt het misschien al wel eerder meegemaakt: je bent op zoek naar een nieuw product en besluit om het meest populaire en het best beoordeelde product aan te schaffen. Om dan, na het aanschaffen van een lekker grote pot, er achter te komen dat je huid er helemaal niet tegen kan.

Dat is niet alleen zonde van het product maar natuurlijk ook veel zonde van je geld!

Daarom kan het best wel een goed idee zijn om eerst een sample te proberen. Heel wat merken bieden samples aan tegen een kleine prijs of bieden ze zelf gratis aan.

Samples zijn niet ideaal om producten op langere termijn te testen omdat ze meestal niet zoveel product bevatten. Waar ze echter wél goed voor zijn is om te zien of je huid er wel tegen kan en om te zien of een product een allergisch reactie uit zal lokken. Je merkt vaak na het eerste gebruik al hoe je huid reageert!

Ook zijn samples ideaal om de geur en de textuur van een product te leren kennen. Een product kan dan wel fijn werken maar als je de textuur of geur niet aangenaam vindt, dan houdt het vaak al op nog voor je goed en wel begonnen bent met smeren.

Benieuwd waar je gratis samples kunt vinden? Ik schreef eerder al een artikel over webshops die veel gratis samples geven.

Tip 2: Koop in bulk

Producten waar je snel doorheen gaat zijn ideaal om geld op te besparen. Huidverzorging zoals bv. toners, reinigers en wattenschijfjes kun je namelijk perfect in bulk kopen waardoor je vaak een mooie korting kunt krijgen.

Ik koop mijn wattenschijfjes, reinigingsdoekjes en micellair water daarom vaak bij webshops zoals Bol.com. Hoe groter het aantal producten dat je koopt, hoe hoger de korting is. Zeker met producten die niet snel slecht worden of die je vaak gebruikt kun je heel wat geld besparen!

Wil je nog een stapje verder gaan en nóg meer besparen? Dan kan het zeker lonen om op zoek te gaan naar een extra promoties. Websites zoals Promojagers houden netjes alle actuele promoties bij waardoor je er nog makkelijker gebruik van kunt maken.

Tip 3: Haal álles uit je verpakking

Merken zijn er fantastisch goed in om ervoor te zorgen dat je verpakking al weggooit voor je al het product eruit hebt gekregen. Denk maar aan flesjes met irritante pompflacons die niet alle product omhoog pompen of tubes waar nog meer dan 20% product in vastzit.

Als je echt veel geld wilt besparen kan het dus wel lonen om álles uit je verpakking te halen. Zet pompflacons ondersteboven of probeer het laatste beetje product eruit te scheppen.

Knip knijpflacons en tubes gewoon open en giet het overtollige product over in een klein potje.

Je zult vast schrikken als je ziet hoeveel product er eigenlijk nog over blijft!

Tip 4: Werk hygiënisch

Er is niets frustrerender dan eindelijk een product vinden dat perfect werkt en het dan moeten weggooien omdat het niet meer goed is.

Het is dan ook enorm belangrijk om ten allen tijde hygiënisch en voorzichtig om te gaan met je producten zodat deze langer houdbaar blijven.

Zorg er daarom voor dat je al je producten altijd op een donkere, droge plaats bewaart. Ga altijd met propere handen in je potje of nog beter: gebruik een spateltje om volledig steriel te werken. Zo ben je er zeker van dat je producten extra lang houdbaar zullen blijven!

Conclusie: Het samenstellen van een nieuwe huidverzorgingsroutine is helaas niet goedkoop maar dankzij deze tips kan je het aanschaffen van je nieuwe producten wel wat goedkoper maken.

Wees niet bang om eerst een sample te proberen, koop je favoriete producten in bulk en haal het meeste uit je producten door ze droog en koel te bewaren. Is je product leeg? Probeer dan om alsnog het allerlaatste druppeltje uit de verpakking halen zodat het je geld volledig waard was.

Als je deze tips toepast zal je merken dat je heel wat geld kunt besparen!

Welke tips ga jij binnenkort toepassen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?