web analytics

Geld besparen op make-up en verzorging

Een tijdje geleden gaf ik jullie al een aantal tips voor een no buy waarin ik je vertelde hoe je minder kunt kopen. Stel dat je toch nog altijd graag wilt shoppen maar toch geld wilt besparen, hoe los je dat dan op? Dat wil ik je graag vertellen in dit artikel! In dit artikel geef ik namelijk een aantal handige tips. Geld besparen op make-up en verzorging was nog nooit zo simpel!

Koop in bulk via Bol.com

Dé allerbeste plaats om goede koopjes te doen is Bol.com. Bij Bol is het bij verschillende merken mogelijk om in bulk aan te kopen, waardoor je dus met een fikse korting kunt shoppen.

Als je vaste favorieten hebt (zoals bv. handcrème of deodorant), dan is het dus een pak voordeliger om ze gewoon in grotere aantallen te kopen. Ik heb zo al honderden euro’s kunnen besparen op douchegel, tandpasta en deodorant.

Ook vind je op Bol.com tegenwoordig heel wat Garnier gezichtsmaskers in bulk waardoor je meteen een lekker voorraadje in kunt slaan.

Hou promoties in de gaten (Black Friday, Singles Day, …)

Promoties die vasthangen aan seizoenen en/of feestdagen zijn ideaal om geld te besparen. Denk dan bv. aan speciale dagen zoals Black Friday (de dag na Thanksgiving), Singles Day, Internationale Vrouwendag, … Dat zijn vaak momenten waarop merken en webshops extra mooie kortingen aanbieden.

Vergeet verder ook niet om de gewone sales in de gaten te houden en abonneer je op nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van nieuwe promoties.

Ga voor een beautybox

Beautyboxen zijn de ideale manier om nieuwe producten te leren kennen zonder veel geld te spenderen. Zo heb je bij Goodiebox België bv. al een abonnement voor slechts € 24,95 per maand maar je krijgt iedere maand wel een doos vol huidverzorging en make-up.

Vaak gebeurt het toch al wel eens dat een nieuw product een beetje tegenslaat waardoor je het gevoel krijgt dat je geld verspild hebt. Zo’n beautybox is dan eigenlijk perfect om toch nieuwe producten uit te testen zonder dat het gelijk een grote som geld kost. Als het product dan toch niet zo goed blijkt te zijn is er geen man over boord!

Samples en sets

Gratis samples en kleine giftsets zijn ideaal om nieuwe producten te proberen maar ook om ze voordeliger te kunnen scoren. Er zijn tal van websites die veel staaltjes geven, waaronder bv. Yves Rocher en Douglas.

Tijdens de feestdagen en vlak voor de grote vakantie worden er ook vaak nieuwe giftsets gelanceerd. Deze komen vaak met een ‘normaal’ product, aangevuld met een gratis product. Denk dan bv. aan een parfum met een lekkere douchegel of een mascara waar een extra eyeliner bij zit.

De sets die voor de grote vakantie gelanceerd worden zijn ook ideaal om geld mee te besparen. Deze bevatten meestal travel size versies van bepaalde producten maar vaak is het zo dat de waarde veel hoger ligt dan bij de normale verpakkingen.

Kies voor goedkope kwalitatief goede merken

Tegenwoordig hoef je echt niet veel geld te spenderen als je kwalitatief goede producten wilt. Er zijn een heleboel merken die lekker betaalbaar zijn maar wél goede producten verkopen. Zo heb je tegenwoordig bv. een hele nieuwe cosmeticalijn van HEMA, de B.A.E. lijn. Deze producten zijn bijna identiek aan de producten van Glossier maar zijn echt 10 keer zo goedkoop.

Dit waren alvast een aantal tips die ik zeer frequent gebruik. Door de promoties goed in de gaten te houden en prijzen te vergelijken kom je al een heel eind. Als je dan ook nog eens je favorieten in bulk koopt of bij andere producten voor travel sizes gaat, dan zal je zeker veel geld kunnen besparen.

Hoe bespaar jij geld op make-up en verzorging?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. April 14, 2022 / 11:50 am

    Handige tips! Ik vind samples ook altijd ideaal. Ik koop wel parfum, maar ik heb alleen aan al die samples al genoeg voor het hele jaar. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?