web analytics

Gespleten haarpunten voorkomen: de beste tips

Er is gewoon niets irritanter dan gespleten haarpunten als je aan het proberen bent om je haar te laten groeien. Voor je het weet zit je weer bij de kapper en kan er weer een flink stuk vanaf. Gelukkig kun je gespleten haarpunten voorkomen mits je er wat op let.

Helemaal te vermijden zijn ze helaas niet maar er zijn wel heel wat dingen die je kunt doen om je kappersbeurt weer een paar maanden uit te stellen.

Wil je graag gespleten haarpunten voorkomen en je haar goed verzorgen? Lees dan zeker verder want in dit artikel zet ik de meest effectieve tips tegen gespleten haarpunten op een rijtje!

Pas op met warmte en/of bescherm je haar

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Wil je gespleten haarpunten voorkomen dan is het aangewezen om zéér goed op te passen met warmtebronnen. Föhns, stijltangen, krultangen, … Ze zijn allemaal funest voor de gezondheid van je haar.

Het beste is natuurlijk om zoveel mogelijk warmte te vermijden of om je haar goed te beschermen als je alsnog een warmtebron gebruikt. Dit kun je doen door een heat protectant te gebruiken of een leave in treatment met hittebescherming.

Een goed product bij het föhnen is de L’Oréal Professionnel Absolut Repair Anti-breakage + heat protecting up to 230°C blow-dry cream. Deze crème beschermt je haar tegen 230°C warmte maar zorgt ook voor een práchtige finish.

Ben je op zoek naar de ideale bescherming tijdens het stijlen? Dan is de Redken Iron Shape 11 styling spray waarschijnlijk wel een goede optie!

Gespleten haarpunten beperken d.m.v. de juiste producten

Als je denkt dat je haar altijd het einde nabij is en niet meer te redden valt met producten dan heb je het grondig mis. Tegenwoordig zijn er namelijk een heleboel producten die je haar van binnenuit alsnog kunnen herstellen.

Een goed voorbeeld hiervan vind je bij Redken. Met de Redken Extreme producten kun je de haarvezels van binnenuit weer herstellen waardoor je gespleten haarpunten makkelijk kunt voorkomen, zelfs als je haar erg kapot lijkt te zijn.

Ook de Kérastase Résistance Extentioniste producten zijn ideaal als je je haar langer wilt laten groeien zonder de kapper te vaak te bezoeken. Deze producten maken je haar sterker waardoor het minder snel zal splitten.

Gespleten haarpunten voorkomen? Borstel voorzichtig!

Tijdens het borstelen kan er heel wat mis gaan, vooral als je haar nog nat is. Daarom is het zeer belangrijk om goed op te letten tijdens het borstelen en vooral ook om voorzichtig te werk te gaan.

Als je je haar te agressief gaat kammen of borstelen ga je veel schade aanrichten aan je haar. Probeer dus zo voorzichtig mogelijk te werk gaan en al zeker als je haar nat of vochtig is.

Ook kan het een goed idee zijn om een speciale anti-klit borstel aan te schaffen zoals de Tangle Teezer. Zo’n borstel zorgt er namelijk voor dat alle klitten zeer voorzichtig uit je haar verdwijnen zonder dat je moet gaan trekken. Deze borstels zijn zo goed in ontklitten dat je ze zelfs in combinatie met extensions mag gebruiken!

Wil je dus die gespleten haarpunten voorkomen? Dan ga je zeer goed voor je haar moeten zorgen. Pas op met warmte (of bescherm je haar), gebruik de juiste producten en zorg voor wat voorzichtigheid tijdens het borstelen of kammen.

Als je lief bent voor je haar en het goed verzorgt zul je merken dat je veel minder snel last zult hebben van gespleten haarpunten.

Heb jij snel last van gespleten haarpunten of haar dat afbreekt? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?