web analytics

Getest: Amerikaanse tandpasta

Ik hou ervan om buitenlandse producten en merken te proberen. Vaak gebruiken ze in het buitenland toch andere ingrediënten die misschien nog beter werken dan die van ons. Over Amerikaanse tandpastamerken heb ik alleen nog maar goede dingen gehoord. Ik besloot om twee verschillende tandpasta’s te proberen en met elkaar te vergelijken. Welke tandpasta MOET je proberen als je op vakantie bent? Ik vertel het je vandaag!

Amerikaanse tandpasta

De twee tandpasta’s die ik wil vergelijken zijn allebei verkrijgbaar in Amerika. In Amerika zijn er een aantal extra whitening ingrediënten toegelaten in tandpasta. Ik merk dus dat ik, als ik Amerikaanse tandpasta gebruik, mijn witte tanden sneller terugkrijg. De merken die ik geprobeerd heb zijn Arm & Hammer en Crest.

Crest is een merk waar ik al langer fan van ben. Hun Whitestrips heb ik al een aantal jaar in gebruik en ik vind ze echt super. Ze doen wat ze beloven en maken mijn tanden veel witter. Ik heb nogal gevoelige tanden én gevoelig tandvlees maar de Whitestrips hebben hier geen invloed op. Ook had ik al eens eerder een tandpasta van hun geprobeerd en die was me toen ook zeer goed bevallen. Het leek me dus wel eens leuk om nog eens opnieuw een tandpasta van Crest te proberen.

Amerikaanse tandpasta

Het andere merk is Arm & Hammer. Dit merk is geen tandpasta merk maar wel een merk dat baking soda maakt. Als je geregeld bij de AH gaat shoppen heb je dit merk vast al eens zien staan! Arm & Hammer maakt dus ook nog andere producten waaronder tandpasta maar bv ook deodorant.

Voor al hun producten gebruiken ze hun eigen baking soda als ingrediënt. Ik heb al vaker gehoord dat mensen baking soda gebruiken om hun tanden te bleken, het schijnt echt goed te werken. In plaats van zelf een mengsel te maken besloot ik om gewoon hun tandpasta te proberen, zo hoef ik niet te gaan knoeien.

Ik koos bij beide merken voor een soortgelijke tandpasta. Het type tandpasta is een verzorgende tandpasta met een mild whitening effect. Beide tandpasta’s zouden moeten verzorgen én goed zijn voor de tandglazuur. Beide tandpasta’s hebben ook een soortgelijke minty smaak, wat gelijk voor een frisse adem zorgt.

Amerikaanse tandpasta

Crest is de Amerikaanse tegenhanger van Oral B dus ik dacht dat ik deze het fijnst zou vinden. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de tandpasta van Arm & Hammer. Qua whitening vind ik hem iets beter maar dat ligt waarschijnlijk ook aan het type tandpasta.

Als je voor de 3D White lijn van Crest of Oral B gaat gaat de whitening waarschijnlijk veel beter zijn. Het is dus niet dat Crest perse slechter is maar het hangt echt af van de productlijn waaruit je kiest. Qua smaak vond ik die van Arm & Hammer ook iets aangenamer. De tandpasta van Crest was echt extreem fris en minty en ik vond hem too much voor iedere dag. Die van Arm & Hammer was ook fris maar zeker niet overheersend!Qua verzorging en bescherming vond ik beide tandpasta’s even prettig werken. Ze irriteerden mijn tandvlees niet en maakten mijn tanden dus ook niet gevoeliger. Mijn tanden voelen erg proper aan en bleven ook comfortabel voelen. Dit is toch wel een belangrijke factor bij tandpasta dus op dat vlak ben ik echt tevreden.

De Crest tandpasta krijgt van mij een 7/10, de Arm & Hammer krijgt een welverdiende 8,5/10. Zelf eens proberen? Deze Amerikaanse tandpasta is te koop bij de drogisterijen en supermarkten in Amerika.

Heb jij al eens een Amerikaanse tandpasta geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

5 Comments

 1. July 1, 2017 / 7:02 pm

  De arm & hammer tandpasta (weet niet deze variant) kan je ook in de UK kopen. Ik was namelijk tandpasta vergeten toen ik in London was en toen heb ik bij de Superdrug een mini tandpasta van Arm & Hammer gekocht 🙂 is toch een stukje dichterbij.

  • Amy Hermans
   Author
   July 3, 2017 / 9:47 pm

   Wat een handige tip! 😀 is inderdaad een stuk korter 😉

 2. July 2, 2017 / 6:24 pm

  Ik gebruik momenteel de White Now van Oral B, nu ben ik wel benieuwd naar deze!

  Ilona

  • Amy Hermans
   Author
   July 3, 2017 / 9:45 pm

   Dan moet je zeker Crest eens proberen! 😀

 3. Christine
  July 10, 2017 / 6:25 pm

  Ik gebruik altijd Elmex, kan jammer genoeg niet anders met mijn gevoelige tanden 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?