web analytics

Getest: Bio-Oil Natural lichaamsolie tegen striemen en littekens

Bio-Oil is hét referentieproduct als het aankomt op het preventief tegengaan en herstellen van huidstriemen, littekens en een oneffen huid textuur. Ik gebruikte het product al enkele jaren met veel plezier maar was vooral geïntrigeerd toen ik hoorde dat er een nieuwe Bio-Oil gelanceerd werd: Bio-Oil Natural.

De Bio-Oil Natural lichaamsolie zou diezelfde voordelen moeten hebben als de klassieke versie maar bevat enkel en alleen natuurlijke oliën.

Nu steeds meer mensen zich ervan bewust worden van wat ze op hun huid smeren leek het me een goed idee om deze nieuwe variant ook eens uit te testen.

Werkt de Bio-Oil Natural goed tegen striemen en littekens? Ik testte het uit!

Hoe werkt Bio-Oil?

Bio-Oil is een lichaamsolie die speciaal ontwikkeld werd om de oneffen huidtextuur te verbeteren. Denk dan aan zaken zoals striemen, littekens, pigmentvlekken en cellulite. Vaak ontstaan deze problemen bij het ouder worden of op momenten dat je huid strakker komt te staan zoals bv. bij gewichtstoename of zwangerschap.

De huid is een elastisch orgaan maar ze rekt ook niet voor de volle 100% uit, dit is dan ook het moment waarop vaak van dit soort striemen ontstaan. Ze ontstaan snel en makkelijk maar er vanaf geraken is vaak niet zo simpel!

Ook littekens door bv. acne, insectenbeten of een operatie kunnen hardnekkig zichtbaar blijven.

Met zo’n voedende olie als Bio-Oil kun je er dus voor zorgen dat de huid weer elastischer en soepeler wordt waardoor deze zichzelf verder kan herstellen. Littekens en striemen zullen er niet volledig mee verdwijnen maar ze zullen wel een pak minder opvallend worden.

Daarnaast helpt het vaak ook al om preventief te smeren wanneer je bv. zwanger bent, om nieuwe huidstriemen te voorkomen of bij verse littekens die nog maar net zijn ontstaan. Op deze momenten heeft zo’n product nog meer effect!

Bio-Oil klassiek vs Bio-Oil Natural

De klassieke Bio-Oil bestaat natuurlijk al ontzettend lang maar sinds kort is er dus ook een nieuwe Natural versie. Deze Natural olie is ISO 16128-gecertificeerd en is gemaakt met 100% natuurlijke inhoud en 100% natuurlijke oorsprong.

Er zitten 11 allergenen in de klassieke Bio‑Oil® Skincare Oil. Zoals bij de meeste allergenen zijn deze aanwezig in de plantaardige oliën en de geur. Dit zijn: alfa-isomethylionon, amyl-cinnamal, benzylsalicylaat, citronellol, coumarine, eugenol, farnesol, geraniol, hydroxycitronellal, limoneen en linalool.

Bij de Natural werden deze zaken dus allemaal weggelaten en vervangen door natuurlijke oliën. Indien je hier op let en (vermoedelijk) hormoon verstorende stoffen of allergenen wilt vermijden, dan is de Natural variant natuurlijk ideaal.

Mijn persoonlijke mening over de olie

Als vaste gebruiker van de klassieke Bio-Oil ben ik zeer tevreden over deze nieuwe (natuurlijke) variant en in principe merk ik vrij weinig verschil.

Deze nieuwe versie smeert ook zeer makkelijk uit en doet voldoende zijn werk. Hij plakt wel redelijk sterk maar dat doet de klassieke olie ook gewoon, daar moet  je nu eenmaal rekening mee houden als je zo’n intensief voedende olie gebruikt. Indien dit je stoort, dan zou je al eerder voor een droge olie zoals de Nuxe Huile Prodigieuse moeten gaan.

Het enige jammere vind ik de geur want die is vrijwel onbestaande bij de Bio-Oil Natural. De klassieke Bio-Oil heeft zo’n typerende nostalgische geur en dat vond ik zelf altijd wel heel erg prettig. Wel kan dit een groot voordeel zijn als je snel last hebt van opvallende geuren of snel allergisch reageert.

Ik ben hem nu een tijdje aan het gebruiken en merk al wel dat mijn huid veel soepeler aanvoelt en dat de huidtextuur verbetert. Mijn striemen zijn helaas nog niet helemaal onzichtbaar geworden maar ik moet eerlijk zijn: ze waren ook wel extreem opvallend. Toch begin ik hier en daar al een kleine verbetering te zien.

Bij de klassieke Bio-Oil duurt het ook altijd een aantal maanden voor je de eerste echte resultaten kunt zien. Het is vooral volharden en consequent tweemaal daags blijven smeren.

Conclusie

Bio-Oil (of Bio-Oil Natural, het maakt niet uit welke variant je kiest) zorgt voor een soepele en elastische huid. Je kunt het gebruiken op nieuwe striemen en littekens maar ook hardnekkige oneffenheden van een tijdje geleden worden goed aangepakt door dit product.

Het werkt snel en prettig, je hoeft het alleen maar consequent te smeren maar met slechts 5 à 10 minuutjes per dag kun je al een heel groot verschil maken. Ik gebruik het voornamelijk voor striemen en littekens maar over het algemeen werd de kwaliteit van mijn huid beter.

Je koopt de producten van Bio-Oil bij de apotheek of bij de drogist.

Hier zijn alvast een aantal online verkooppunten waar je de olie kunt kopen:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?