Getest: nieuwe Dove deodorant

Dove heeft hun klassieke deodorant volledig vernieuwd. Hun deodorant was altijd al zacht voor de huid. Ik ben al jaren groot fan van de Dove deo’s en heb er dan ook voldoende versleten. Daarom heb ik de nieuwe formule eens grondig vergeleken met de oude. Doorstaat ook deze nieuwe Dove deodorant de zweettest? En zijn ze écht zoveel zachter voor je oksels? Ik heb het getest!

Dove deodorant

De vernieuwde Dove deodorant

Omdat oksels meer aandacht nodig hebben dan andere delen van het lichaam, werken Dove deo’s niet alleen om je tegen zweet en geur te beschermen maar ook om je huid te verzorgen. Want wist je dat wanneer je je oksels scheert tot één derde van wat je wegscheert gewoon huid is? Okselhaar groeit ook nog eens 50% sneller dan beenhaar dus je beschadigt je okselhuid best wel vaak.

Daarom hebben ze bij Dove hun deodorant volledig geherformuleerd met het oog op verzorging. De nieuwe formule bestaat voor 25% uit verzorgende bestanddelen waardoor je niet alleen beschermd bent tegen zweet maar ook tegen irritatie en een droge huid. Door zo’n extra verzorgend product te gebruiken zou de huid dus ook sneller moeten herstellen na het scheren.

Ik ben al jarenlang fan van de deodorant van Dove en ik heb gemakkelijk een flesje of 30 versleten. Ik weet dus als geen ander hoe goed en doeltreffend hun producten werken, anders zou ik ze niet altijd opnieuw kopen natuurlijk. Daarom was ik ook énorm benieuwd geworden naar de nieuwe formule en of het echt zoveel verschil maakt.

Dove deodorant

De vergelijking

Om het verschil te testen heb ik een aantal weken twee verschillende deo’s gebruikt. Onder mijn linkerarm gebruikte ik de oude klassieke deodorant en onder mijn rechterarm de nieuwe versie. Hierdoor kon ik testen of het effectief meer verzorging gaf en of hij nog steeds goed beschermde tegen zweet.

Na een paar uur merkte ik eigenlijk geen verschil qua zweetgeur. Beide kanten roken nog altijd even fris en even naar lekker. Op dat vlak ben ik dus al opgelucht want een deodorant moet voor mij in de eerste plaats gewoon beschermen en lekker ruiken.

Dove deodorant

Het grootste verschil tussen beide oksels was hoe ze aanvoelde. Ik merkte inderdaad een groot verschil tussen de nieuwe verzorgende deodorant en de oude versie. De nieuwe deodorant legt precies een zacht laagje over de huid. Dit laagje kun je goed vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je een stickdeodorant gebruikt. Het voelt heel zacht aan, precies talkpoeder. Mijn linkerarm voelde gewoon als een normale spraydeo terwijl de rechterarm aanvoelde als fluweel. Ook had ik na het scheren minder last van bultjes en roodheden bij mijn rechterarm. Het werkt dus wel degelijk!

Zowel de roller als de spray werken voor mij even goed en beschermen ook even goed. Ik was al groot fan van de Dove deodorant maar zal hem dus nog steeds blijven gebruiken. Scheren is nefast voor de huid en door deze deodorant te gebruiken ben ik toch weer wat liever voor mijn huid.

Verzorg jij je oksels voldoende?

Share:

10 Comments

 1. June 25, 2017 / 4:30 pm

  Ik gebruik ook de deo van dove, vond deze altijd al goed. Ben benieuwd nu naar deze versie met nóg meer verzorging.

  Ilona

 2. June 25, 2017 / 10:50 pm

  Ik vind deze ook altijd wel lekker. Heb de nieuwe nog niet geprobeerd…

 3. irma ten napel
  June 26, 2017 / 8:52 am

  Ik gebruik nu een tijdje de nieuwe deodorant van Therme, deze werkt voor mij hartstikke goed 😀 Deze nieuwe van Dove heb ik nog niet gezien.

 4. June 26, 2017 / 10:09 am

  Ik ben echt heel erg fan van dove. Dit is de enige waar ik geen last van krijg.

 5. mieke | mieksmind
  June 26, 2017 / 10:38 am

  Ik heb deze eigenlijk nog nooit geprobeerd. ik kies altijd voor een spray en nu gebruik ik de spray van salt of the earth

 6. Christine
  June 26, 2017 / 11:53 am

  Oh super dat het ook irritatie voorkomt, daar heb ik soms wel eens last van maar dat ligt eerder aan het scheren dan aan de deodorant denk ik..

 7. June 26, 2017 / 1:21 pm

  Wat goed om het zo te testen. Ik gebruik meestal verschillende omdat ik het idee heb dat na een flesje of roller op te hebben gebruikt de werking minder is geworden. Ik hou momenteel erg van de deo van We Love the Planet. Dat is een crème in een blikje. werkt heel goed, is natuurlijk en mag dus ook mee in het vliegtuig en naar een festival

 8. June 26, 2017 / 6:49 pm

  Ik gebruik al jaren deo’s van Nivea. Heb dit weekend nog aantal ingeslagen in Duitsland. Daar zijn ze goedkoper hahaha

 9. June 26, 2017 / 7:22 pm

  Ik gebruik nooit dove Deo. Vind ze qua geur niet zo lekker ofzo. Maar de verzorgende bestanddelen zijn dan wel weer fijn. Misschien toch het overwegen waard.

 10. July 1, 2017 / 11:09 am

  Ik vind ze erg fijn, vooral de roll deo, wat ik anders nooit zo graag gebruik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?