web analytics

Gevoelige huid reinigen: tips

Het reinigen van een gevoelige huid gaat nooit zonder slag of stoot. De huid wordt snel rood, voelt trekkerig aan of blijft zelfs een aantal dagen later nog steeds pijnlijk en gevoelig.

Wil je een gevoelige huid reinigen, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ik heb er zelf (helaas!) ook last van maar gelukkig is er wel iets aan te doen.

Daarom zet ik in dit artikel de beste tips op een rijtje zodat het reinigen van een gevoelige huid supersimpel wordt!

gevoelige huid reinigen producten

Let op met de producten die je gebruikt

Als je last hebt van een gevoelige huid moet je goed opletten met de producten die je gebruikt. Er zijn namelijk ontzettend veel producten die een gevoelige huid extra zullen irriteren.

Zeker binnen de reinigingsproducten vind je veel producten met irriterende ingrediënten terug. Een goed voorbeeld van irriterende, uitdrogende ingrediënten zijn zaken zoals parfum, alcohol en zeep (of SLS).

 

 

Als je een gevoelige huid wilt reinigen lijkt het daarom vaak een goed idee om voor natuurlijke producten te kiezen. Toch is natuurlijk niet altijd beter! Ook op natuurlijke ingrediënten kun je allergisch of gevoelig reageren.

Het zal in het begin misschien een beetje zoeken zijn maar met het vermijden van alcohol, parfum, zeep en andere irriterende ingrediënten kom je al een heel eind.

^ Parfum staat vrij hoog in de ingrediëntenlijst

Kies voor producten voor de gevoelige huid

Als je niet goed weet waar te beginnen kun je kiezen voor producten die speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld zijn.

Wil je de gevoelige huid reinigen, kies dan voor merken zoals Bioderma of La Roche-Posay. Deze merken uit de apotheek hebben een uitgebreid gamma aan producten voor de gevoelige huid.

Deze producten bevatten geen ingrediënten die irritatie of allergieën kunnen opwekken én zitten vaak ook boordevol kalmerende ingrediënten.

Met deze producten kun je je gevoelige huid makkelijk reinigen:

gevoelige huid reinigen micellair water

Gevoelige huid reinigen zonder agressieve tools

Tijdens het reinigen van de huid wordt er vaak gebruik gemaakt van bepaalde tools. Dit soort tools kunnen je make-up lekker snel weghalen maar ze kunnen ook irriterend werken bij een gevoelige huid.

Kies daarom altijd voor zachte doekjes en laat harde, versleten washandjes of doekjes achterwege. Of nog beter: gebruik gewoon je handen.

Als je toch graag je huid wilt reinigen met een doekje, kies dan voor een zachte optie zoals de GLOV Moon Pads.

Liever een elektrisch apparaat dat écht diep inwerkt in de huid zonder te irriteren? Investeer dan in een apparaat zoals de FOREO.

gevoelige huid demaquilleren

Afwerken met thermaal water

Merk je na het reinigen dat je gevoelige huid toch niet zo kalm is als je zou willen? Werk de routine dan af met wat thermaal water.

Thermaal water heeft een sterk kalmerende werking, in tegenstelling tot gewoon water. Ook legt thermaal water een soort laagje rond de huid waardoor de verzorgende bestanddelen van je andere producten opgesloten worden in de huid.

Je kunt dit soort water ook gewoon gebruiken wanneer nodig en dus niet alleen na het reinigen. Gebruik het doorheen de dag, vlak na je nachtcrème of gebruik het zelfs als make-up setting spray.

Met thermaal water kun je niets verkeerd doen en al zeker niet als je een gevoelige huid hebt!

Een aantal voorbeelden van fijne thermale waters:

producten gevoelige huid reinigen

Wil je je gevoelige huid reinigen, dan is het dus vooral een kwestie van gewoon de juiste producten te gebruiken. Laat irriterende stoffen achterwege en kies voor milde, zachte producten die de huidbarrière niet aantasten.

Maak ondertussen ook gebruik van een zachte doek (of je handen) en werk af met een kalmerend thermaal water en je zou niet al te veel problemen mogen ondervinden!

Voelt jouw huid soms ook zo pijnlijk aan na het reinigen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?