Mijn favoriete supplementen (o.a. tegen haaruitval en zwakke nagels)

De herfst is een periode waarin ons lichaam zich gaat voorbereiden op de winter. Dat merk ik bij mijzelf ook altijd zeer sterk, ieder jaar opnieuw. Moe omdat je te weinig licht krijgt, slappe nagels en haaruitval, veel sneller ziek worden, … Kortom, het is altijd wel iets in de herfst. Daarom ben ik ten rade gegaan bij de apotheek en ben ik een aantal supplementen bij gaan slikken. In dit artikel neem ik jullie graag mee doorheen de producten die ik gebruik.

Je ziet het overal in het dierenrijk: de herfst is een overgangsperiode. Ik merk het bv. heel erg hard bij mijn vogeltjes, die nu volop in de rui zitten en daar echt wel ‘ziek’ van kunnen zijn. Ook bij ons mensen is de herfst een overgangsperiode die ons lichaam gebruikt om ons klaar te stomen op de winter.

Ik wil mijn lichaam graag een extra duwtje in de rug geven door haar te helpen met wat supplementen. Zeker als het aankomt op extra vitaminen voor haar en nagels, dan kun je nu zéker wel gebruiken. Iedere herfst opnieuw ligt het huis vol met dikke plukken haar van ons allemaal (al zie je mijn lange haren natuurlijk het best!).

Daarom gebruik ik sinds dit jaar de Phyto Phytophanere. Dit is een supplement dat je o.a. bij de apotheek kunt kopen. Het gaat je haar en nagels verstevigen en de kwaliteit ervan verbeteren. Hierdoor zou het dus ook goed moeten zijn tegen haaruitval en haar dat snel afbreekt.

Ook maak ik nog steeds gebruik van de Oliveda The Beauty Fountain en dit om mijn huid extra te ondersteunen. Deze drank mag je gerust het hele jaar door gebruiken maar ook voor nu heeft het extra veel nut.

In The Beauty Fountain zitten namelijk ook een hele hoop stoffen die goed zijn voor je haar en nagels. Zo zit er bv. biotine in, wat een van de meest gebruikte stoffen is in haarsupplementen. Verder zit er ook zinc in, een mineraal dat ervoor zorgt dat je haar en nagels sneller én sterker groeien. Extra zinc wordt ook aangeraden door dokters en dermatologen omdat het niet alleen goed is voor je haar & nagels maar omdat het ook ontstekingsremmend werkt.

Dit zijn dus twee supplementen die ik er graag bijneem deze periode. Buiten supplementen die op haar en nagels focussen vind ik het ook belangrijk om andere vitaminen bij te nemen.

Heb je bv. vaak last van een winterdepressie of vermoeidheid? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om wat extra Vitamine D bij te nemen. Vitamine D zit voornamelijk in zonlicht en dat krijgen we deze tijd van het jaar steeds minder. Zo’n supplement zou dus de ideale aanvulling kunnen zijn en veel problemen kunnen verhelpen. Ook een kuurtje multivitamines kan zeker geen kwaad tijdens de herfst of winter!

Met de juiste supplementen kun je dus een hele hoop bereiken, al vervangen ze een gebalanceerd dieet natuurlijk niet. Zorg er dus voor dat je altijd goed en gezond blijft eten en dus zeker ook nu! Wil je toch graag wat extra supplementen innemen? Vraag dan zeker eens raad aan jouw lokale apotheker om te zien welke supplementen het beste zijn voor jou.

Ik kies er nu in dit geval voor om me voornamelijk te focussen op haaruitval, een gezonde huid en vitamine D. Als jij andere klachten hebt kun je misschien beter voor andere supplementen gaan, al zijn de supplementen die ik hier laat zien bijna voor iedereen geschikt. Aarzel dus niet om raad te  vragen als je twijfelt!

Neem jij supplementen? Zo ja, welke?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?