web analytics

Giorgio Armani Si eau de parfum

Geurtjes zijn een van de meest gegeven geschenken tijdens de feestdagen en daarom leek het me wel leuk om er wat meer aandacht aan te besteden. Zelf help ik mensen dagelijks met kiezen in de parfumerie dus waarom niet op mijn blog? Parfum is iets heel persoonlijk en dient zorgvuldig uitgekozen te worden dus ik vind het zelf altijd wel handig om alle geurnoten op voorhand te kunnen lezen. Ik begin graag met een populaire geur die de meeste vrouwen wel kunnen appreciëren: Giorgio Armani Si. Als je benieuwd bent naar deze geur, lees dan zeker verder.

Giorgio Armani Si

Giorgio Armani Si is een van de nieuwere geurtjes van Armani. Bij Armani staan ze echt wel bekend vanwege hun heerlijke geuren en namen zoals Acqua Di Gio(a) en Armani Code zullen jullie vast wel bekend in de oren klinken. De meeste van hun parfums zijn echte klassiekers geworden en het is dan ook een populair merk. Si is dus iets recenter maar is ook onderweg om zéér populair te worden.

Dit zeggen ze bij Armani zelf: “Armani Si is een eerbetoon aan moderne vrouwelijkheid, een onweerstaanbare combinatie van genade, kracht en onafhankelijke geest. De Armani Sì vrouw is vrij en weet haar visie op de wereld bekend te maken, ze vertegenwoordigt de kalme kracht van vrouwelijkheid en moed.”

LEES OOK: Narciso Rodriguez Narciso parfum

Giorgio Armani Si

Ik kan me erg goed in deze uitleg vinden als ik deze geur ruik! Si is een iets zwaardere geur maar blijft tegelijkertijd ook zacht en subtiel aanwezig. Heel gek maar ik zou hem dus inderdaad als avondgeur beschrijven, zonder dat hij echt overweldigend wordt. Si is gedurfd maar tegelijkertijd ook heel rustig.

Dit zijn de geurnoten:

 • Top: Cassis (zwarte bessen)
 • Hart: Fresia’s en rozen
 • Basis: Amber, vanille, houtsoorten en patchoeli

Je ruikt de bessen best wel sterk in deze geur maar toch krijg je ook gelijk het warme van de vanille en de patchoeli. Het is een hele unieke en warme geur die, juist dankzij de bessen, niet te overweldigend of te ouderwets wordt. Het is een hele chique geur zonder dat het too much wordt. Als je niet van warme geuren met vanille houdt zou ik deze wel skippen want je moet wel echt van vanille houden. De geur blijft ook echt héél lang hangen want patchoeli en hout zorgen ervoor dat de andere geurnoten geïntensifieerd worden en lekker lang blijven hangen.

Giorgio Armani Si

Ik vind Giorgio Armani Si een heerlijke geur die bij veel verschillende dames en leeftijden past. Voor echt jongere of oudere dames zou ik hem misschien niet direct aanraden, ik zou hem eerder tussen 20 en 50 plakken dan. Qua seizoen vind ik dat hij eerder bij de herfst/winter past dus ik ga hem vooral nu deze tijd van het jaar dragen.

De geuren van Giorgio Armani zijn bij verschillende parfumerieën te koop en zelfs bij Bol.com, waar hij nu op dit moment in promotie staat. Voor een flesje van 30 ml betaal je nu nog slechts € 48,99 en dat maakt dus een ideaal cadeautje!

Wat is jouw favoriete geurtje voor de winter?

Amy

9 Comments

 1. December 8, 2015 / 7:02 am

  Ik heb de Intense versie van Si omdat de “gewone” Si helemaal niet goed bij me ruikt (parfum ruikt bij mij helaas nooit hetzelfde als in het flesje :)). Fijn artikel!

 2. jeapiebel
  December 8, 2015 / 7:50 am

  Het is nu echt de periode voor parfum. Dat hij lekker lang blijft hangen vind ik echt een voordeel.

 3. beautifulday4makeup
  December 8, 2015 / 8:46 am

  Dit klinkt als een geur die ik ook wel zou kunnen appreciëren 🙂

 4. Shana
  December 8, 2015 / 10:01 am

  My signature perfume! Ik ga hem zeker scoren op bol.com, bedankt voor de tip!

 5. December 8, 2015 / 1:32 pm

  Dat beetje patchouli erbij is denk ik heel lekker!

 6. December 8, 2015 / 2:30 pm

  Dit is zo’n lekkere parfum ik hou ervan!

 7. Delphine
  December 8, 2015 / 6:24 pm

  Deze parfum is geweldig! Ik heb hem al zovaak geroken maar heb er momenteel al zoveel. Het is lastig!

 8. Saraya
  December 8, 2015 / 11:00 pm

  Klinkt als een heerlijke geur, vooral omdat jij het zo mooi omschrijft 🙂
  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?