web analytics

Gladde benen krijgen: beste tips en producten

Wie wilt er nu niet gezegend zijn met zachte, gladde benen? Helaas lijkt het niet meteen voor iedereen weggelegd als je vaak last hebt van schilferige benen, droge huid of stoppeltjes door het scheren.

Gelukkig kun je de natuur een beetje helpen door wat specifieke technieken en producten te gebruiken!

Wil jij strakke, mooie en gladde benen die het hele jaar door gezien mogen worden? Met deze tips en tricks lukt het jou echt!

Scrubben voor mooie, gladde benen

Dode huidcellen en losse velletjes zijn enorm vervelend als je graag mooie, gladde benen wilt. Ze zorgen er niet alleen voor dat je huid droger aanvoelt maar houden ook andere producten tegen die de huid verzorgen.

Deze dode huidcellen zorgen er dus voor dat je huid ruiger aanvoelt én dat alle producten die je wilt gebruiken minder goed intrekken. Hierdoor gaat je huid dus veel droger ogen maar ook veel droger zijn!Een goede manier om komaf te maken met dode huidcellen is met een scrub. Een scrub is een product dat bestaat uit allemaal kleine bolletjes die deze dode huidcellen los gaan maken van je huid. Dit doen ze d.m.v. wrijving zodat deze dode huidcellen makkelijk loslaten.

De verschillende soorten bodyscrubs

Er zijn verschillende soorten scrubs. Je hebt scrubs in potjes die vaak op oliebasis zijn maar je hebt ook vloeibare douchescrubs die vaak in een tube zitten. Beide types doen hun werk even goed, het hangt er vooral vanaf van wat jij persoonlijk het fijnst vindt.

Een scrub in een potje is dus vaak wat vettiger maar zorgt tegelijkertijd ook voor extra hydratatie voor je huid. Een scrub in een tube is dan weer gebruiksvriendelijker en minder vettig maar heeft vaak geen hydraterende eigenschappen.

Eerst scheren of scrubben?

Eens je huid volledig vrij is van dode huidcellen kun je gaan scheren of epileren. Het is belangrijk om eerst te scrubben omdat je anders niet dicht genoeg bij het haarzakje kan raken.

Als je eerst scheert en dan pas scrubt gaat er dus altijd een deel van het haartje blijven zitten. Hierdoor krijg je sneller last van vervelende stoppeltjes en dat komt een gladde huid ook niet ten goede.

Of je gaat scheren of epileren is natuurlijk ook volledig persoonlijk. Toch gaat mijn voorkeur uit naar epileren als ik vooral wil focussen op zachte benen!

Benen ontharen: scheren of epileren?

Als je gaat epileren blijven je benen langer haarvrij dan als je ze zou scheren. Stoppeltjes komen nogal terug op je benen en als je gaat scheren moet je soms wel om de twee dagen opnieuw scheren. Door te epileren blijven je benen wel een week of twee mooi glad en zacht.

Ook gaat epileren een veel mooier resultaat geven. Als je gaat scheren heb je namelijk vaak last van irritante rode scheerbultjes en ingegroeide haartjes die gaan ontsteken. Dit kan dus wel in de weg staan van gladde en zachte benen!

Een epileerapparaat is op langere termijn ook goedkoper dan altijd wegwerpscheermesjes te gebruiken.

Moest je toch liever scheren kan dat natuurlijk ook. Maak dan wel áltijd gebruik van een voedende scheergel of scheerschuim om scheerbultjes en snijwonden te voorkomen. Ook dit zal voor mooie, gladde benen zorgen!

De beste verzorging voor zachte benen

Het verzorgen of hydrateren van je benen is een stap die bijna niemand overslaat. Zodra je last hebt van een schurende, ruige huid grijpt vrijwel iedereen meteen naar een verzorgende crème.

Toch zijn er op dit punt ook wel een aantal zaken die je kunt verbeteren om éxtra veel uit je routine te halen! Wist je bv. al dat je crèmes extra goed intrekken als je huid vochtig is?

Als je snel last hebt van een droge, schilferige huid moet je eens proberen om je huid meteen vlak na het afdrogen in te smeren. Kies voor een licht product dat snel intrekt zoals bv. de The Body Shop Body Yogurts.

Stap uit de douche, dep de huid droog (deppen, niet wrijven!) en breng meteen daarna een lichte bodycrème aan. Je zult zien dat je benen zoveel gladder zullen aanvoelen!

Het verzorgen van een gevoelige huid

Heb je eerder een gevoelige huid die snel last heeft van velletjes en pijnlijke plekken ten gevolge van aandoeningen zoals eczeem, psoriasis enz? Dan kies je best voor een product dat niet geparfumeerd is.

Zo heb je bij merken zoals La Roche-Posay een aantal fijne bodycrèmes die zowel verzorgend als verkoelend werken.

Dit soort producten zijn ideaal als je snel last hebt van een gevoelige of pijnlijke huid. Dit soort crèmes mogen trouwens ook door de gehele familie gebruikt worden, zelfs door kinderen en senioren!

Ook fijn: bij La Roche-Posay hebben ze ook een bijbehorende douchegel die de huid dus ook niet verder uitdroogt of irriteert.

Het stappenplan voor zachte en gladde benen

Begin dus allereerst met het scrubben van de benen om alle dode huidcellen en loshangende velletjes goed te verwijderen.

Ga daarna verder met het ontharen van de benen. Wil je zo lang mogelijk haarvrij blijven? Dan kun je beter epileren i.p.v. scheren. Moest je toch liever scheren, vergeet dan niet om een hydraterende scheergel- of schuim te gebruiken.

Ga nadien verder met het verzorgen van je huid. Breng je bodycrème meteen na het douchen aan op een vochtige huid. Kies voor een lekker geparfumeerde crème als je een normale huid hebt of ga voor een hypo-allergene crème van de apotheek indien je een gevoelige huid hebt.

Als je deze stappen netjes volgt ga je heerlijk gladde benen krijgen. Zeg maar hallo tegen die zachte benen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?