web analytics

GLOV Moon Pads (herbruikbare wattenschijfjes)

Tegenwoordig worden er steeds meer herbruikbare wattenschijfjes gelanceerd en dat is maar goed ook. Er komen namelijk ontelbaar veel wattenschijfjes terecht op de afvalberg terwijl dat makkelijk te vermijden valt.

Een goed voorbeeld van herbruikbare wattenschijfjes zijn de GLOV Moon Pads. Deze remover pads kun je met of zonder product gebruiken en kun je nadien gewoon wassen en dus ook opnieuw gebruiken.

In dit artikel vertel ik graag meer over deze geweldige uitvinding!

Wat is GLOV?

GLOV is een merk dat jullie misschien al wel kennen. Ze staan vooral bekend om hun make-up remover washandjes die je make-up weghalen zonder dat je een reinigingsproduct moet gebruiken.

Ik heb zelf ook al een hele tijd een GLOV handschoen in huis die ik nog steeds met veel plezier gebruik.

Toen ik zag dat de GLOV Moon Pads in de Goodiebox Januari zaten werd ik dan ook gelijk enthousiast. Ik heb ze meteen die avond na ontvangst al gelijk in gebruik genomen en ik moet zeggen: ik ben fan!

Wat zijn GLOV Moon Pads?

De GLOV Moon Pads zijn kleine doekjes die gemaakt werden uit microvezel. Deze microvezels verwijderen alle soorten make-up zoals oogschaduw, mascara, foundation en ga zo maar verder.

Het fijne aan deze microvezels is dat ze je make-up kunnen weghalen zonder product te gebruiken. Je kunt je make-up dus volledig verwijderen met enkel water.

Gebruik je liever toch gewoon product? Ook dat is perfect mogelijk met de GLOV Moon Pads. Ook kun je ze prima gebruiken om je gezicht schoon te maken zonder dat je make-up draagt. Deze herbruikbare wattenschijfjes werken ook perfect met toner of micellair water.

Door de Moon Pads te gebruiken i.p.v. normale wattenschijfjes kun je tot 150 wattenschijfjes per maand besparen. Bedenk maar eens wat een impact dat heeft op de afvalberg!

Ook fijn: je kunt de Moon Pads uitwassen met een beetje zeep of je kunt ze in een waszakje uitwassen in de wasmachine. Hierdoor kun je ze lekker lang blijven hergebruiken!

Verpakking

Aangezien ze bij GLOV zeer sterk inzetten op duurzaamheid mag je er zeker van zijn dat er ook aan gedacht werd tijdens het verpakken van de Moon Pads.

Zowel de duo Moon Pads als het 5-pack worden verkocht in ecologisch verantwoorde verpakkingen. Zo verdwijnt het plastic van het duo al na 12 maanden i.p.v. 500 jaar zoals bij de meeste plastic het geval is.

Waar kun je de GLOV Moon Pads kopen? 

De GLOV Moon Pads zijn o.a. te koop via Lookfantastic Nederland, Douglas en bij bepaalde apotheken. Je betaalt ongeveer 10 à 11 euro voor een pak van 5 Moon Pads.

Het is even een investering maar op langere termijn spaar je écht heel veel geld uit als je geen gewone wattenschijfjes meer moet kopen. Plus het maakt je beautystash duurzamer dus dat is natuurlijk ook heel erg mooi meegenomen.

Wat gebruik jij om je make-up te verwijderen? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. March 5, 2020 / 10:25 am

    Wat bijzonder, weer wat geleerd over plastic! Ziet er verder goed uit.

  2. March 5, 2020 / 8:17 pm

    Ik heb ze ook liggen, maar tot op heden niet gebruikt. Als je ze ook met zeep kunt wassen misschien toch maar eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?