web analytics

Goed nieuws: Garnier is dierproefvrij!

Heel wat van onze bekendere budgetmerken zijn helaas niet cruelty free aangezien ze nog steeds in China verkocht worden. Dat is natuurlijk heel erg jammer en zonde!

Maar gelukkig is er ook goed nieuws: Garnier werd vanaf dit jaar wel volledig dierproefvrij verklaard.

In dit artikel vertel ik graag meer over deze fijne ontwikkeling.

Wat maakt een bedrijf cruelty free?

Dierproeven zijn al een tijdje verboden binnen de EU. Daarom gaan veel mensen er dan ook vanuit dat elk merk dat hier verkocht wordt volledig dierproefvrij is. Helaas is dat nog altijd niet het geval.

Het zit namelijk zo: in China moet ieder cosmeticamerk dat zijn producten importeert en in China verkoopt hun producten laten testen d.m.v. dierproeven.

Merken die in China verkopen zijn dus eigenlijk helemaal niet zo cruelty free als ze beweren!Gelukkig zijn er een aantal instanties en blogs die zich bezighouden met het onderzoeken van dierproefvrije claims. Organisaties zoals Leaping Bunny en blogs zoals Logical Harmony en Cruelty Free Kitty zijn hier goede voorbeelden van.

Zij nemen contact op met merken, onderzoeken leveranciers en ingrediënten én onderzoeken ook of producten verkocht worden in China.

Voor een merk goedgekeurd wordt door Leaping Bunny moeten ze dus een heel proces doorstaan dat maanden tot zelfs jaren kan duren. Als Leaping Bunny het merk officieel goedkeurt mag je er dus zeker van zijn dat ze écht wel dierproefvrij zijn.

Is Garnier cruelty free in 2021?

Ja, het goede nieuws is dat Garnier officieel dierproefvrij werd verklaard anno 2021. Garnier heeft het hele Leaping Bunny proces doorstaan en mag zichzelf nu dus ook officieel dierproefvrij noemen.

De persverantwoordelijke van Garnier liet zopas ook al weten dat de (nieuwe) verpakkingen binnenkort ook het Leaping Bunny logo zullen bevatten. Zo kunnen consumenten tijdens het winkelen al meteen zien dat Garnier dierproefvrij en Leaping Bunny approved is.

Er werden maar liefst 500 leveranciers en 3000 verschillende ingrediënten gecontroleerd en deze werden allemaal goedgekeurd. Garnier verkoopt ook niet in China dus ook op dat vlak voldoen ze aan de eisen om dierproefvrij te zijn.

Fijne Garnier producten

Wil je je dierproefvrije stash graag uitbreiden met enkele fijne Garnier producten? Dat is zeker geen slecht idee! Bij Garnier vind je namelijk heel wat goede producten voor zowel huid als haar.

Mijn persoonlijke aanraders zijn:

Als je de volgende keer nog eens gaat shoppen bij Kruidvat of Di, neem dan zeker eens een kijkje bij Garnier. Je kunt de producten dus zeker met een gerust hart uitproberen!

Wat vind jij van dit nieuws?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?