web analytics

5 goedkope parfums die toch lekker ruiken

Goedkope parfums hebben meestal zo’n typische, herkenbare geur die vaak veel te zoet is en die niemand écht lekker vindt. Jammer want in deze dure tijden is het misschien niet zo evident om veel geld te spenderen aan een nieuw geurtje.

Gelukkig vind je hier en daar toch wel wat goedkope parfums die toch lekker ruiken en die helemaal geen last hebben van zo’n typische ‘goedkope geur’. De parfums die ik jullie hier laat zien hoeven echt niet onder te doen voor hun duurdere concurrenten.

Deze goedkope parfums die toch lekker ruiken heb ik persoonlijk zelf getest en goedgekeurd! Ze ruiken allemaal heel erg lekker, blijven lang hangen en zorgen dus ook niet voor een gat in je portemonnee.

Dit zijn mijn vijf favorieten:


The Perfumist ‘Untold Secret’

The Perfumist is een parfummerk dat exclusief verkrijgbaar is bij ICI PARIS XL. Bij dit merk draait alles om eenvoud en dat merk je. Geen overdreven flacons met bloemen en glitters maar juist simpele, doorzichtige flacons die niet te schreeuwerig zijn.

Een van hun meest populaire geuren is Untold Secret, een spannend en mysterieus parfum met rozen, freesia en musk.

Deze geur ruikt ontzettend complex en luxe maar dat merk je totaal niet aan het prijskaartje. Voor deze geur betaal je bij ICI PARIS XL slechts € 19,95 voor een flacon van 30 ml.

Doordat het een eau de parfum is hoef je ook geen grote hoeveelheid te sprayen én blijft de geur ook nog eens heel lang hangen waardoor hij heel erg zuinig is. Een keer sprayen is voldoende om een hele dag te genieten van deze lekkere geur. Zeker een aanrader, als je het mij vraagt!

The Body Shop White Musk

De White Musk van The Body Shop is een absolute cultklassieker binnen de beautywereld en dat is geheel terecht. Ik schreef eerder ook al een compleet artikel over de The Body Shop White Musk geur.

White Musk is een complexe geur die absoluut niet goedkoop ruikt. Je zou dan ook zeker niet verwachten dat je slechts € 20 betaalt voor een flesje!

Met akkoorden van jasmijn en lelietjes-van-dalen is hij een beetje bloemig en een beetje muskusachtig. Hij blijft lekker lang hangen, maar overheerst niet. Perfect om naar het werk of naar school te dragen.

Solinotes

Solinotes is een fantastisch merk dat tal van geuren aanbiedt rond de 15 euro. De bedoeling van Solinotes is dat je, door de parfums onderling te combineren, je eigen geur kan creëren. Zo kun je voor een uniek parfum gaan dat niemand anders heeft.

Je hoeft dit echter niet te doen want ook op zichzelf zijn ze echt heel erg lekker. Mijn persoonlijke favoriet is de Yuzu, een heerlijk frisse geur die perfect is voor de zomer. Deze is erg fijn om op zichzelf te gebruiken maar kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met bv. The Blanc.

Als je niet zo’n groot budget hebt zou je er dus voor kunnen kiezen om af en toe eens een Solinotes parfum aan te schaffen zodat je eindeloos kunt blijven combineren maar toch telkens weer een ‘nieuw’ geurtje kunt dragen.

Rituals eau de parfum

Rituals staat natuurlijk bekend omwille van de heerlijke lichaamsverzorging maar wist je al dat ze ook een groot assortiment aan parfums hebben?

Hun parfums zijn werkelijk fantastisch en ruiken ook nog eens heel erg origineel. Voor een flesje van 15 ml betaal je slechts € 14,50 dus ze zijn ook niet zo heel erg duur waardoor je ze makkelijk uit kan proberen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Rêve de Hanami en Fleurs de l’Himalaya, beiden vrouwelijke en bloemige geuren. Ik kan ze zeker aan iedereen aanraden!

Cacharel Noa

Zelfs binnen de parfumerie zijn er een aantal goedkope parfums beschikbaar die toch heel erg lekker ruiken en zeker niet moeten onderdoen voor hun duurdere concurrenten.

Noa van Cacharel is hier het perfecte voorbeeld van. Deze vrouwelijke, bloemige geur is een absolute cultklassieker omdat hij gewoon zo lekker ruikt waardoor veel mensen hem fijn vinden. Noa is de perfecte instapgeur als je pas begint met parfums maar kan ook gewoon goed gedragen worden door oudere vrouwen.

Voor een flesje van 30 ml betaal je slechts € 24,90 bij Bol.com en aangezien hij heel erg zuinig is en lang blijft hangen is dat zeker geen slechte prijs voor zo’n heerlijke geur.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?