Goedkope parfums die toch lekker ruiken

Goedkope parfums hebben meestal zo’n typische, herkenbare geur die vaak veel te zoet is en die niemand écht lekker vindt. Jammer want in deze dure tijden is het misschien niet zo evident om veel geld te spenderen aan een nieuw geurtje.

Gelukkig vind je hier en daar toch wel wat goedkope parfums die toch lekker ruiken en die helemaal geen last hebben van zo’n typische ‘goedkope geur’. De parfums die ik jullie hier laat zien hoeven echt niet onder te doen voor hun duurdere concurrenten.

Deze betaalbare geurtjes onder de 20 euro ruiken allemaal heel erg lekker, blijven lang hangen en zorgen dus ook niet voor een gat in je portemonnee:

The Body Shop White Musk – € 20,00

De White Musk van The Body Shop is een absolute cultklassieker binnen de beautywereld en dat is geheel terecht. Ik schreef eerder ook al een compleet artikel over de The Body Shop White Musk geur.

White Musk is een complexe geur die absoluut niet goedkoop ruikt. Je zou dan ook zeker niet verwachten dat je slechts € 20 betaalt voor een flesje!

Met akkoorden van jasmijn en lelietjes-van-dalen is hij een beetje bloemig en een beetje muskusachtig. Hij blijft lekker lang hangen, maar overheerst niet. Perfect om naar het werk of naar school te dragen.

Solinotes – € 15,00

Solinotes is een fantastisch merk dat tal van geuren aanbiedt rond de 15 euro. De bedoeling van Solinotes is dat je, door de parfums onderling te combineren, je eigen geur kan creëren. Zo kun je voor een uniek parfum gaan dat niemand anders heeft.

Je hoeft dit echter niet te doen want ook op zichzelf zijn ze echt heel erg lekker. Mijn persoonlijke favoriet is de Yuzu, een heerlijk frisse geur die perfect is voor de zomer. Deze is erg fijn om op zichzelf te gebruiken maar kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met bv. The Blanc.

Als je niet zo’n groot budget hebt zou je er dus voor kunnen kiezen om af en toe eens een Solinotes parfum aan te schaffen zodat je eindeloos kunt blijven combineren maar toch telkens weer een ‘nieuw’ geurtje kunt dragen.

Kruidvat eau de toilettes – € 4,99

Kruidvat introduceerde een tijdje geleden drie nieuwe vegan geuren die zijn ontwikkeld op basis van MoodScience Technology. Deze nieuwe eau de toilettes bevatten bewezen feelgoodingrediënten die je mood versterken waardoor je je elke dag extra happy, nog wat relaxter of juist energieker voelt.

De ingrediënten werden zorgvuldig gekozen en zijn voor tenminste 91% van natuurlijke origine. Bloemige geuren blijken het populairst te zijn en komen daarom ook terug in elke variant.

In totaal heb je dus drie verschillende geuren: Time To Relax (voor een rustgevend effect), Just Be Happy (een geur met rozen die voor goed vibes zorgt) en Feel The Energy (met munt en citroen).

De Kruidvat Eau De Toilettes zijn beschikbaar in 50ml voor €4,99 en in 15ml voor €2,99 dus voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Rituals – € 14,50

Rituals staat natuurlijk bekend omwille van de heerlijke lichaamsverzorging maar wist je al dat ze ook een groot assortiment aan parfums hebben? Hun parfums zijn werkelijk fantastisch en ruiken ook nog eens heel erg origineel. Voor een flesje van 15 ml betaal je slechts € 14,50 dus ze zijn ook niet zo heel erg duur waardoor je ze makkelijk uit kan proberen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Rêve de Hanami en Fleurs de l’Himalaya, beiden vrouwelijke en bloemige geuren. Ik kan ze zeker aan iedereen aanraden!

Katy Perry Killer Queen – € 18,95

Als je op zoek bent naar een goedkoop parfum kijk je best ook even bij de celebrity parfums. Celebrity parfums zijn vaak veel goedkoper dan de standaard parfums bij de parfumerie. Helaas hebben de meeste celebrity parfums wel vaak zo’n typische chemische ‘goedkope geur’ en eerlijk? Ze ruiken bijna allemaal hetzelfde.

Toch is er wel een celebrity parfum dat er bovenuit steekt en dat is Killer Queen van Katy Perry. Deze unieke geur is een echte gourmand geur, het is gewoonweg een geur om van te snoepen. Niet te zoet maar ook zeker niet delicaat, het is wel een echte statement geur. Je moet er dus wel voor te vinden zijn maar als je dol bent op geurnoten zoals wilde bessen en praline, dan ga je deze geur vast en zeker heerlijk vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?