Gosh Velvet Touch Foundation Primer

Er zijn zo van die producten die al jaren in mijn stash zitten. Ze zijn zo fijn dat ik nog steeds geen vervanger heb gevonden óf ze zijn zelfs zo goed dat ik nog niet eens een vervanger gezocht heb. Zo’n product is de Gosh Velvet Touch Foundation Primer. Een jaar of 5-6 geleden was dit product echt populair maar helaas is de buzz wat geminderd. En ik breng vandaag de buzz terug!

Gosh Velvet Touch Foundation Primer

De Gosh Velvet Touch Foundation Primer was rond 2008 echt een cultproduct. Het was een van de enige primers in de drogisterij of zelfs volledig de enige. Voor een goede primer moest je al snel langs de parfumerie want MAC filialen waren er toen ook bijna niet. Daarom kwamen veel meiden bij deze primer van Gosh terecht. Goed betaalbaar, geregeld met korting en hij deed zijn werk prima. Sinds kort heeft ieder drogisterijmerk wel een primer en is de populariteit dus zwaar geminderd.

Waarom? Ik snap het eerlijk gezegd echt niet. Ik heb al een paar andere primers voor de lol geprobeerd van zowel duurdere als goedkopere merken en deze blijft toch steeds de winnaar. Daarom heb ik de zoektocht ook maar gewoon opgegeven, juist omdat ik zo tevreden ben van dit product.

Gosh Velvet Touch Foundation Primer

Ingrediënten

De Velvet Touch primer doet zijn naam alle eer aan. Het hoofdingrediënt is dimethicone, een soort silicoon dus. Hierdoor krijg je wel die gladde siliconen feel op je gezicht, iets waar veel mensen geen fan van zijn. Ik ben net wel dol op het gevoel van siliconen omdat siliconen primers bij mij altijd het best werken. Ze maken je huid mooi glad, vullen gaatjes sneller op en foundation hecht zich echt aan de siliconen. Misschien is het uit gewoonte, dat kan ook natuurlijk.

Werking

Zeker in combinatie met een longwearing foundation is het niet weg te krijgen. Ik breng ‘s ochtends mijn make-up aan en als ik dan soms ‘s nachts thuiskom zit alles nog steeds perfect op zijn plek. Ik heb mijn foundation ooit voor 50 (!!) uur gedragen (ik kon niet anders want ik was onderweg met de bus) en zelfs toen moest ik alles er nog afhalen toen ik thuiskwam terwijl ik wel een wolkbreuk had meegemaakt, een busreis van 25 uur en veel gezweet had. Vooral de combinatie Gosh Velvet Touch + Revlon Colorstay works wonders. Alles zit muurvast. Ook matteert hij de hele dag lang, iets wat ik ook zeker kan appreciëren.

Gosh Velvet Touch Foundation Primer

Deze primer blijft echt mijn favoriet en het feit dat ik het product al minstens 5 jaar gebruik wilt al heel wat zeggen. Als je op zoek bent naar een fijne primer en niets tegen siliconen hebt: probeer hem zeker eens. Hou je niet van dat glibberige siliconen gevoel dan kun je deze beter skippen.

Hij kost rond de € 16 MAAR Gosh is een van de merken waar Kruidvat vaak kortingacties bij houdt. Ik heb deze primer nog nooit aan zijn volle prijs gekocht maar wacht altijd op de 1+1 actie. Dan koop ik er gelijk 2 en kom ik weer heel lang toe, toch zeker tot de volgende actie, haha ;-). Er zijn trouwens twee verschillende soorten van deze primer te koop maar de versie die ik het liefst gebruik is de Classic.

Lijkt deze Gosh Velvet Touch Foundation Primer jou iets?

Share:

15 Comments

 1. September 16, 2014 / 8:09 am

  Klinkt goed de producten van Gosh vind ik sowieso erg fijn in gebruik x

 2. Zoë-Amber
  September 16, 2014 / 9:05 am

  Mijn vorige drie primers waren een gigantische teleurstelling – dus ik hoop dat hij echt zo geweldig is als in deze review!

  Ik ga hem zeker eens proberen 🙂

 3. Sanne Makeupgorgeous
  September 16, 2014 / 10:05 am

  Klinkt heel erg goed!

 4. September 16, 2014 / 10:05 am

  Klinkt als een heel fijn product. Sowieso vind ik Gosh een ”underrated” merk. De lipsticks zijn namelijk ook heel mooi 🙂

  • Amy
   Author
   September 16, 2014 / 10:09 am

   Ja, jammer hé? 😀 ik vind het ook een ongelofelijk mooi merk en heb veel van hun producten in m’n collectie zitten.

 5. Mirne
  September 16, 2014 / 10:09 am

  Tijdens één van de acties ga ik hem zeker halen!

 6. Eva | Realitijd
  September 16, 2014 / 10:24 am

  Ohh jammer dat hij op basis van siliconen is, daar kan mijn huidje niet goed tegen

 7. September 16, 2014 / 10:32 am

  ‘t Is inderdaad al een tijdje geleden sinds ik aan deze primer heb gedacht 🙂 Toen de hype gigantisch was, gebruikte ik hem ook, maar ben hem daarna vergeten. Vond hem niet fantastisch op mijn huid, maar fijn dat hij het zo goed doet bij jou!

 8. Denise
  September 16, 2014 / 10:40 am

  Ik ben al lang op zoek naar een goede primer!

 9. marjolein
  September 16, 2014 / 11:54 am

  klinkt erg goed en erg fijn. ik was toevallig op zoek naar een nieuwe primer! ik ga deze misschien wel een kans geven. xx

 10. beauties
  September 16, 2014 / 12:02 pm

  ik heb er al veel goeie reviews van gelezen 🙂

 11. September 16, 2014 / 3:03 pm

  Goede review! Ik denk dat deze voor mij ook wel goed zou zijn

  XO MK.

 12. Esra
  September 16, 2014 / 10:51 pm

  Klinkt goed, ik gebruik bijna altijd wel een primer! Die van NYC of die van Catrice in een potje X

 13. September 18, 2014 / 1:32 pm

  Klinkt goed! Hij is me zowaar nog nooit opgevallen in het GOSH-schap! 🙂 Mss toch eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?