web analytics

Haar sneller laten groeien tips

We willen allemaal wel lang, vol en gezond haar maar hoe laat je je haar sneller groeien? Geen zorgen, er zijn namelijk heel wat dingen die je kunt doen om de haargroei te bevorderen!

Zo zijn er bepaalde vitaminen die je kunnen helpen om je haar sneller te laten groeien maar je hebt ook goede producten die de kwaliteit van je haar verbeteren waardoor het haar sneller groeit.

In dit artikel zet ik de allerbeste haargroei tips en producten op een rijtje!

Haar laten groeien met biotine

Wil je je haargroei versnellen? Dan kan het een goed idee zijn om voor supplementen of vitaminen met biotine te kiezen.

Biotine, ook wel gekend als Vitamine B8, is een vitamine die ervoor zorgt dat de huid soepel blijft. Daarnaast zorgt deze vitamine ook voor de aanmaak van keratine en keratine is dé belangrijkste bouwstof van je haar. Als je gezonde, lange haren wilt moet je er dus voor zorgen dat je haar voldoende keratine krijgt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je lichaam biotine niet zo goed opneemt als je het aanbrengt via de huid maar dat het wél goed opgenomen wordt in de vorm van voeding of supplementen.

Mijn persoonlijke favoriete supplementen zijn de HairLust gummies. Deze suikervrije en vegan gummies bevatten een zeer grote concentratie aan biotine en andere vitaminen die goed zijn om je haar sneller te laten groeien. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg lekker en werken ze écht!

Haar groeit snel maar breekt af

Stel dat je haar wel snel groeit maar dat het ook heel snel afbreekt waardoor het weer korter wordt, dan zijn er natuurlijk andere dingen die je kunt ondernemen.

Zo zijn er tegenwoordig heel wat producten op de markt die de haarvezels gaan versterken waardoor het haar minder snel afbreekt en beter tegen een stootje kan.

Een goede productlijn hiervoor is Redken Extreme. Deze producten herstellen het (beschadigde) haar, houden het haar soepel en zorgen er dus ook voor dat het haar minder snel afbreekt. Hierdoor zal je haar ook veel sneller en langer groeien.

Verzorging van de hoofdhuid

Niet alleen de verzorging van het haar zelf is belangrijk, ook de hoofdhuid mag natuurlijk niet overgeslagen worden wil je de haargroei bevorderen. De haargroei begint namelijk bij de hoofdhuid dus als het daar al fout loopt mag je er zeker van zijn dat je haar niet zo goed zal groeien.

Zorg er daarom voor dat je je hoofdhuid af en toe ook eens mee verzorgt en het eens een flinke scrubbeurt geeft. Dit kun je bv. doen met de HairLust Scalp Detox Scrub. Deze scrub zorgt ervoor dat alle dode huidcellen op je hoofdhuid loslaten waardoor de haarzakjes minder snel zullen verstoppen en het haar beter kan groeien.

Vergeet ook zeker niet om je hoofdhuid af en toe een flinke massage te geven. Dit kun je professioneel laten doen (door de kapper of de schoonheidsspecialiste) maar je kunt ook zelf aan de slag met een massageborstel zoals deze van HairLust.

Soepeler en langer haar door de juiste verzorging

Een goed haarmasker zorgt er voor dat je haar in topconditie blijft. Het houdt je haar lekker zacht, soepel en glanzend waardoor het dus ook sterker zal worden en minder snel afbreken. Dé tip voor haar dat snel groeit is dan ook investeren in een goed haarmasker.

Gebruik dit masker minstens eenmaal per week om het beste effect te verkrijgen. Je gebruikt zo’n haarmasker best onder de douche en laat het een tijdje intrekken.

Geen geduld om het masker in te laten trekken? Gebruik het dan op droog haar, doe een handdoek rond je haar en ga slapen. Door met je haarmasker op te slapen krijgt het zeker voldoende de tijd om in te trekken en goed te werken.

Deze maskertjes zorgen voor gezond haar dat sneller groeit:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?