web analytics

Haarkleur langer mooi houden tips

Als je net van bij de kapper komt ziet je nieuwe haarkleur er lekker fris uit maar helaas vervaagt je haarkleur na een tijdje weer. Je eigen natuurlijke haarkleur komt er weer door, je kleur oogt dof en vaal en er zit gewoon geen leven meer in je haarkleur. Gelukkig zijn er hier en daar wel een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je haarkleur langer mooi blijft.

Wil je je haarkleur langer mooi houden? Lees dan zeker deze tips!

Tip 1: Kies de juiste shampoo

Gekleurd haar vraagt een andere aanpak dan gewoon ‘natuurlijk’ haar. Zo mag je bv. geen agressieve producten boordevol sulfaten op je haar gaan smeren want deze gaan ervoor zorgen dat je haarkleur er te snel weer uit zal wassen.

Daarom kies je best altijd voor een speciale shampoo voor gekleurd haar, moest het mogelijk zijn liefst eentje van bij de kapper. Deze shampoos zijn veel milder en minder agressief voor het haar waardoor je haarkleur langer mooi blijft.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de Redken Color Extend Magnetics shampoo en de JOICO K-Pak shampoo.

Tip 2: Was je haar niet te vaak

Een goede shampoo is dus een must en zal zeker helpen om je haarkleur langer mooi te houden. Maar weet je wat uiteraard ook goed helpt? Je haar minder wassen!

Door je haar te vaak te wassen zal de haarverf en dus ook de kleur sneller uit je haar verdwijnen. Daarnaast zal je haar ook sneller kapot gaan, zijn mooie glans verliezen en ook minder fijn aanvoelen. Ook gaat je haar sneller klitten en ga je waarschijnlijk dus ook sneller weer naar de kapper moeten.

Om je wasbeurten wat langer uit te stellen kun je je haar tussendoor wat bijwerken met droogshampoo. Een droogshampoo neemt al het talg op waardoor je haar minder vet zal aanvoelen en waardoor je het dus ook minder snel opnieuw hoeft te wassen.

Ik ben zelf persoonlijk fan van de droogshampoo van Batiste. De Batiste droogshampoo komt in een lekker grote bus waardoor je er extra lang mee doet. Ook zijn ze verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende geuren dus daarin kun je ook nog wat variëren.

Tip 3: Bescherm je haar (tegen de zon)

Je haar verzorg je dus best van binnenuit maar ook langs de buitenkant is een juiste verzorging echt wel nodig als je lang van je haarkleur wilt genieten. Daarom is het zeer belangrijk om je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. UV-straling, hittetools, chloor, … Het zijn allemaal zaken die de kwaliteit van je haar aan kunnen tasten.

Gelukkig zijn er heel wat fijne producten op de markt die hierbij kunnen helpen.

Als je warmtetools gaat gebruiken zou je ervoor kunnen kiezen om eerst een heat protectant aan te brengen. Dit product beschermt de buitenste laag van het haar tegen de hitte waardoor het dus minder snel beschadigd zal raken.

Tegen UV-straling zijn er twee dingen die je kan doen en dat is 1) het dragen van een hoed of 2) als je toch in de zon gaat gebruik maken van een gespecialiseerde UV-spray. Een fijne spray die ik iedereen aan kan raden is de Solar Sublime spray van L’Oréal Professionnel.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?