web analytics

Haarverzorging voor (gekleurd) rood haar

Nu ik rood haar heb heb ik mijn hele haarverzorging moeten aanpassen. Rood heeft nogal de neiging om snel uit te wassen en om mat te worden. Mijn kapster heeft me daarom aangeraden om specifieke haarverzorging voor rood haar te gebruiken.

Deze producten zijn natuurlijk ook handig als je haar in een andere kleur geverfd is. In dit artikel laat ik je de beste verzorging voor gekleurd haar zien. Kijk je mee?

De juiste haarverzorging voor rood haar

Met gekleurd rood haar moet je altijd goed oppassen. Rood is een kleur die er zeer snel uitwast, zeker als je er ook nog eens een lichte basis onder hebt zoals bij mij het geval is.

Ik heb mijn haar rood geverfd en wil het ook liefst zo lang mogelijk goed rood houden. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn haarverzorging een beetje aan te passen en om vooral producten voor gekleurd haar te gebruiken.

Deze producten leggen een soort beschermlaag rond je haar waardoor de kleur minder snel uitwast. Ook zijn ze een stuk minder agressief dan normale shampoo en conditioner. De allerbeste haarverzorging rood haar bestaat dus voornamelijk uit specifieke producten voor gekleurd haar.

Shampoo

De twee shampoos die ik op dit moment afwisselend gebruik zijn de Cattier Paris voor gekleurd haar en de Matrix Biolage Color Last shampoos.

De shampoo van Cattier Paris heb ik al meerdere keren gekocht en is echt erg fijn! Het is een natuurlijke shampoo die zeer mild is voor je haar én je hoofdhuid.

De Matrix Biolage Color Last shampoo is een beschermende shampoo die extra mild is voor je haar tijdens het wassen en tegelijkertijd het haar ook voldoende verzorgt. Matrix is een professioneel kappersmerk dus je kunt er zeker van zijn dat dit product echt doet wat het belooft.

Maskers en andere specifieke haarverzorging voor rood haar

Verzorgen doe je het best met een intensief voedend masker. Het Kérastase Chroma Riche masker is speciaal ontwikkeld voor overgevoelig en gekleurd haar.

Afwisselen doe ik met het Joico K-Pak Color Therapy masker, wat speciaal ontwikkeld is om extra glans toe te voegen aan het haar. Rood haar durft wel eens matter worden na een tijdje dus dan is zo’n maskertje ideaal om het weer tot leven te wekken.

Last but not least heb ik nog een extra speciaal product: de Wella Color Recharge conditioner in Warm Red. Deze conditioner bevat kleurpigmenten die je haar tussen verfbeurten door van extra kleur voorziet. Het is niet zo sterk dat je handschoenen moet gebruiken maar wel sterk genoeg om een mooi resultaat te bekomen. De kleur Warm Red is ideaal voor een koperrode haarkleur maar ze hebben ook andere haarverzorging voor rood haar in hun assortiment.

Conclusie

Het zijn misschien best veel producten maar ik vind het belangrijk om mijn haar gezond en mooi gekleurd te houden.

Door de juiste haarverzorging voor rood haar te gebruiken moet je minder snel naar de kapper en dat is weer veel geld én tijd uitgespaard! Tot nu toe heb ik maar een heel klein beetje van de kleur uitgewassen in de eerste weken na het verven maar verder ziet de kleur er nog ok uit. Ik denk dat het inderdaad vooral aan deze producten ligt dus ik smeer nog even voort ;-).

Hoe verzorg jij je haar?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

6 Comments

 1. October 13, 2017 / 11:00 am

  Ik ben fan van de Biolage shampoo. Die gebruik ik nu ook alleen voor de nourish shampoo en conditioner!

 2. October 13, 2017 / 1:30 pm

  Een goede shampoo voor kleurbehoud is erg belangrijk idd. En als je blond haar hebt wil zilvershampoo ook goed helpen 🙂

 3. October 14, 2017 / 7:41 am

  Ik gebruik eigenlijk heel weinig shampoo voor gekleurd haar. Zou ik wel moeten doen, want de kleur is er bij mij altijd mega snel uit..

 4. Manon
  October 14, 2017 / 9:12 am

  Ik gebruik geen shampoo voor gekleurd haar echt slecht eigenlijk ! Ik ga daar eens op letten hahaah

 5. October 15, 2017 / 10:11 am

  Fijne tips! Ik heb een jaar lang rood haar gehad, maar was er twee maanden terug echt klaar mee, haha. Heb het toen weer donkerbruin geverfd. Deze tips komen van pas als ik weer eens rood wil hebben :).

 6. October 16, 2017 / 10:05 am

  Goed tips 💜 rood haar is zo lastig, net als paars. Ik had het ongeveer een jaar terug paars geverfd en had door mijn kleur beschermende conditioner een beetje van de verf gedaan, dat werkte ook heel goed 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?