Phyto Phytocitrus masker

Gisteren liet ik jullie al zien waar je je kappersmerken het best kunt kopen. Goede haircare vind je trouwens niet alleen bij de kapper, ook de parafarmacie kan er wat van! Een fijn merk is Phyto, een merk met extreem verzorgende producten voor je haar. Ik heb het Phyto Phytocitrus masker, speciaal bedoeld voor gekleurd en beschadigd haar.

Phyto Phytocitrus

Het Phyto Phytocitrus masker is een heel dik en verzorgend masker dat vooral bedoeld is voor gekleurd haar of haar waarin highlights zijn aangebracht. Gekleurd haar is meestal droger, stugger en moeilijker te behandelen dan natuurlijk haar. Het Phytocitrus masker “werkt beschermend, kleurfixerend en bevat extract van duindoornbessen en extract van pompelmoes die her haar hydrateren, voeden, herstellen de kleur fixeren intens.Het maakt het haar mooi en glanzend en vergemakkelijkt het ontwarren.” aldus Phyto.

Ik heb al veel maskers uitgeprobeerd maar dit masker maakt mij én mijn haar heel erg blij. Zeker rond deze periode van kou en regen heb ik last van onhandelbaar haar. Het gaat snel pluizen, wordt heel snel droog en het klit snel. Dit masker maakt mijn haar foolproof! Het is een heel dik masker dus je mag er zeker niet teveel van gebruiken, als je overdrijft gaat je haar snel vet en sluik worden. A little goes a long way! De pot is tevens ook vrij groot dus je hebt er zeker veel plezier van.

Phyto Phytocitrus

Het grootste voordeel van dit Phyto Phytocitrus masker vind ik dat ik niet eens een conditioner meer nodig heb. Bij de meeste maskers moet ik een masker altijd in combinatie met een conditioner gebruiken omdat beide apart gewoon niet genoeg doen voor mijn haar. Een masker + conditioner is meestal echt een must voor mijn haar, meestal ook nog eens in combinatie met een ontklittende spray. Bij dit masker hoef ik zelfs alleen maar shampoo te gebruiken en mijn haar is meteen verzorgd en een pak beter handelbaar.

Qua verzorging is het dus echt een topproduct, qua kleurverlenging zie ik eerlijk gezegd niet veel verschil met andere producten. Het laat mijn kleur niet langer in mijn haar, wel lijkt mijn haar gezonder door de extra glans en lijkt mijn kleur dus inderdaad wel wat intenser. Zeker op de hele blonde stukken zie je verschil dus ik denk dat als je een balayage hebt of highlights dat het zeker de moeite is om eens te proberen.

Phyto Phytocitrus

Geen gekleurd haar maar wel op zoek naar een fijn en verzorgend masker? Phyto heeft ook volgende maskers:

 • Phytokeratine: voor beschadigd/broos haar
 • Phytojoba: voor droog haar dat extra glans kan gebruiken
 • Phytokarite: voor extreem droog haar

De Phyto haarmaskers kosten € 20,83 en zijn o.a. te koop via de apotheek. Ik ben alleszins zeer tevreden van mijn eerste kennismaking met de Phyto maskers, het Phyto Phytocitrus masker is zeker op weg om een holy grail te worden.

Gebruik jij al een haarmasker?

5 Comments

 1. Bianca
  November 5, 2014 / 10:25 am

  Lijkt me een heel fijn product!

 2. November 5, 2014 / 10:38 am

  Vorige week heb ik een haarmasker geprobeerd (had ik een paar maanden geleden ontvangen in een goodiebox) 1x gebruikt mooi resultaat alleen bij de 2e keer was het al over de datum…

 3. November 5, 2014 / 2:01 pm

  Phyto fan hier! Dit masker ken ik nog niet, wat klinkt het goed.

 4. November 5, 2014 / 5:32 pm

  Dit lijkt me echt een heel erg fijn product.

 5. beautyforgirls
  November 5, 2014 / 5:35 pm

  Ik kende het nog niet, klinkt erg goed.
  Liefs, xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?