Haircare routine

Ik heb hier op The Pink Perfectionist al een heleboel haarproducten gereviewd, haircare is dan ook heel erg belangrijk voor mij. Als je gekleurd haar hebt is het echt nodig om het goed te verzorgen, anders gaat het sneller kapot én wordt het ook sneller lelijk. Om jullie wat meer inzicht te geven in m’n haircare ga ik jullie alle producten laten zien die ik op dit moment het liefst gebruik en in welke volgorde.

 photo Haircare-1_zps22592ec1.png

Mijn hele routine roteert natuurlijk wel vaak, ik heb meerdere shampoos en conditioners in huis en ik geloof er dan ook in dat afwisseling goed is. Door af te wisselen went je haar als het ware niet aan de producten en blijft alles goed werken. Dit is in ieder geval de combinatie die ik het liefst/vaakst gebruik.

 photo Haircare-2_zps0de436bc.png

Eerst was ik m’n haar met de Redken Color Extend Magnetics shampoo, een shampoo die speciaal bedoeld is voor gekleurd haar. Het maakt je kleur levendig en verzorgt je haar goed. De conditioner die ik tegenwoordig het vaakst gebruik is de Redken Blonde Idol, een zilverconditioner die ervoor zorgt dat je haar niet geel/oranje wordt. Het maakt echt een enorm verschil en als het pas geverfd is zet ik hem meestal op 2 of 3, als het al even geleden is dat ik naar de kapper ben gegaan zet ik hem op 5.

 photo Haircare-3_zps54f7087d.png

Ik gebruik iedere wasbeurt ook een extra verzorging in de vorm van een masker. Het L’Oréal Professionnel Mythic Oil masker vind ik, net als de olie en de shampoo, énorm fijn. Het ruikt heerlijk en verzorgt mijn haar erg goed. Nadat ik mijn haar volledig gewassen en verzorgd heb gebruik ik nog een spray op mijn haar, dit om mijn haar volledig te ontklitten en ervoor te zorgen dat alles goed doorkambaar wordt. Ik gebruik altijd de sprays van Gliss Kur en op dit moment gebruik ik Oil Nutritive, al vind ik Total Repair ook fijn werken.

 photo Haircare-4_zps41969667.png

Tussen wasbeurten in gebruik ik graag een droogshampoo zodat ik mijn haar niet teveel hoef te wassen. Doordat ik zoveel product gebruik moet ik mijn haar vaker wassen maar met droogshampoo kan ik het meestal toch even rekken. Die van Batiste vind ik het fijnst werken en ook hiertussen wissel ik vaak. Op dit moment heb ik Blush in gebruik maar de volume droogshampoo is ook zeker de moeite waard.

Verder gebruik ik ook haarlak en mousse maar dat telt niet echt als haircare, eerder als styling. Hier zal ik binnenkort ook nog een apart artikel rond maken want lang haar heeft veel styling nodig, helaas! Dit was dus in ieder geval al mijn haircare en ik hoop dat ik jullie toch iets heb kunnen bijleren over het verzorgen van droog en gekleurd haar.

Welke haarverzorging gebruik jij?

7 Comments

 1. beautifulday4makeup
  January 2, 2015 / 9:09 am

  Wat een kleurrijke verpakkingen allemaal

 2. January 2, 2015 / 10:39 am

  De spray van Gliss Kur is heel fijn! Toen ik langer haar had, gebruikte ik die ook. Ahh, de droogshampoo van Batiste is een toppertje 🙂

 3. Deborah
  January 2, 2015 / 12:34 pm

  Die Mythic Oil lijkt mij heerlijk! Zelf ben ik groot fan van de Argan Oil lijn van Kruidvat eigen merk. Ik heb jarenlang echt alle mogelijke (dure) merken geprobeerd, maar die is voor mij toch het beste.

 4. Amélie
  January 2, 2015 / 1:15 pm

  Batiste droogshampoo vind ik de allerbeste.. Ik heb al veel droogshampoos geprobeerd, maar deze blijft toch mijn favoriet. Xx

 5. January 2, 2015 / 1:47 pm

  Jij hebt vast happy hair 🙂 De Mythic Oil is echt NU al een cult product eh 🙂

 6. Nadia S
  January 2, 2015 / 6:27 pm

  Ik kan niet zonder de droogshampoo van Batiste, grote fan van!

 7. January 5, 2015 / 8:59 pm

  De sprays van Gliss Kur zijn echt ge-wel-dig!
  x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?